Στο Αγρίνιο «χτίζεται» ετήσιος θεσμός με καντάδες!

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο αιωνόβιος Αγρινιώτικος Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» πραγματοποίησε μια εξαιρετική μουσική διαδρομή σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ξεκινώντας την Πέμπτη 8 Μαΐου στις εννιά το βράδυ, δεκάδες μέλη του μαζί με πολλούς «συνοδοιπόρους», για δυο ώρες βάδισαν τραγουδώντας παλιά αγαπημένα τραγούδια, κάνοντας στάσεις μπροστά σε εμβληματικά κτήρια, συνδεδεμένα με την Αγρινιώτικη κανταδόρικη παράδοση.















Στον πεζόδρομο της οδού Βότση, δίπλα στην είσοδο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. όπου ο Δήμος Αγρινίου τοποθέτησε για την περίπτωση μικρόφωνα και ηχεία που επιμελήθηκε ο τεχνικός κ. Πάνος Αυγέρης, δόθηκε η μεγαλύτερη παράσταση με μουσική και παλιά τραγούδια.

Πολλοί περαστικοί, κυρίως μιας κάποιας ηλικίας, σταμάτησαν και απόλαυσαν δωρεάν την μουσική που «άξιζε πολλά λεφτά» και που τους γύριζε όλους πολλές δεκάδες χρόνια πίσω.

Η χαρά τους ήταν ολοφάνερη στα γελαστά πρόσωπά τους, αλλά και στις κινήσεις του σώματός τους που «ξεχνούσε» την σημερινή ηλικία τους και έφερνε στην επιφάνεια τα νιάτα τους, τότε που δεν σκέφτονταν ότι κάποτε τα πόδια τους θα τους «προδώσουν»…

Η μαέστρος κυρία Άννα Πανοπούλου, τα μέλη του «Ορφέα» και αρκετοί που «πήγαν από κοντά» και σιγοτραγουδούσαν μαζί τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας χαρά και κέφι απρόσμενο στους πολίτες που περιδιάβαιναν ή απολάμβαναν το ποτό τους στο κέντρο, την παραμονή της γιορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Χριστοφόρου.




Ο Πρόεδρος του «Ορφέα» Θέμης Γαμβρούλης μίλησε όπως κάνει πάντα στις εκδηλώσεις, σταθμούς στα μουσικά δρώμενα του Αγρινίου, από καρδιάς με τα παρακάτω λόγια:

«Φίλες και φίλοι! Για δεύτερη χρονιά, αντλώντας έμπνευση από την αγάπη σας, την εορταστική νοσταλγική σας διάθεση, τα χρώματα, τα αρώματα και τον παλμό της πόλης, στην καρδιά της Άνοιξης, παραμονή της γιορτής του Πολιούχου μας, προσπαθήσαμε κάτω από τα εμβληματικά αρχοντόσπιτα της πόλης που ο χρόνος και οι ιδιοκτήτες τους στέκονται γενναιόδωρα απέναντί τους, να αποτυπώσουμε με τη μουσική μας, την μαγεία μιας άλλης εποχής που όλοι κουβαλάμε άσβεστη μέσα μας, μας αγιάζει και την προσκυνάμε.

Αν το καταφέραμε έστω και στο ελάχιστο να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το πανέμορφο, αυθεντικό, συγκινησιακό συναίσθημα, (στο κέντρο της πόλης που μεταμορφώνεται ραγδαία), θα είμασταν ευτυχείς και χαρούμενοι!

Ιδιαίτερα αν αφήνουμε πίσω μας απόψε στις καρδιές σας και τις ψυχές σας μια ειδυλλιακή γαλήνια αύρα, θύμησες νοσταλγίας, αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Άννα Πανοπούλου την εξαιρετική μαέστρο μας που έδωσε το είναι της!

Στους αγαπημένους κιθαρίστες Στέφανο Κ. Κακαβούλα και Κώστα Κουτσούκη, στον ζωντανό θρύλο της πόλης αγαπημένο μας Βασίλη Παπαδογιώργο στο ακορντεόν και σε όλους τους ανεκτίμητους και αξιαγάπητους συ χορωδούς του ιστορικού μας «Ορφέα», για το πάθος και τη δύναμη ψυχής τους, που αγκάλιασαν την προσπάθεια και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Και τέλος ένα μεγάλο από καρδιάς ευχαριστώ στον Δήμο Αγρινίου και στις κυρίες Αντιδημάρχους Μαρία Παπαγεωργίου (Διεύθυνση Οργάνωσης και Προώθησης Δράσεων Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων) και Γεωργία Μπόκα (Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας), πέρα από την στήριξη τους στην εκδήλωση, που μας συνόδευσαν από την αρχή μέχρι το τέλος και για δύο ώρες συμπορεύτηκαν και τραγούδησαν μαζί μας, καθώς και στην κυρία Έφη Τσακανίκα, προϊσταμένης  του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου για την στήριξή της.

Τέλος ευχαριστώ τις Αγρινιώτισσες και Αγρινιώτες που τους έφεραν οι ίδιες νοσταλγικές αναμνήσεις απόψε κοντά μας!»

Ο Πρόεδρος του «Ορφέα» ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, και του χρόνου  με υγεία να είναι όλοι ξανά μαζί, σ’ αυτόν το περίπατο στο παρελθόν που έφυγε, αλλά άφησε πίσω του μια γλυκιά νοσταλγία! 

























 



Α.Κ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Τα χωριά του Βάλτου πριν 500 χρόνια