Κοπή πίτας και εκλογές της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Την Δευτέρα βράδυ στις 22 Ιανουαρίου στο Παπαστράτειο μέγαρο Αγρινίου έγιναν εκλογές και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου.

Η αίθουσα ποικίλων εκδηλώσεων του τρίτου ορόφου του Παπαστρατείου γέμισε από συλλέκτες, συγγενείς και φίλους.

Η εφορευτική επιτροπή απαρτιζόμενη από τον Απόστολο Κ. Καρακώστα Πρόεδρο και τα μέλη Γεώργιο Πριόβολο και Μαρίκα Β. Κοντούλη ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Φ.Ε.Α. για τα καθήκοντά της στην διενέργεια των εκλογών.

Παρακάθισαν πλησίον της κάλπης ο Γενικός Γραμματέας της Φ.Ε.Α. κ. Νίκος Αγγελόπουλος και η εφορευτική επιτροπή.

Τα παρόντα στην Γενική Συνέλευση μέλη της Εταιρείας παρέλαβαν το ψηφοδέλτιο, υπέγραψαν στην «Κατάσταση παρόντων Ψηφισάντων 2024» και σταύρωσαν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους για το Διοικητικό Συμβούλιο και για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Ακόμη υπογράμμισαν στο κάτω μέρος του ψηφοδελτίου το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ σχετικά με τον Απολογισμό/Προϋπολογισμό.

 



Με το πέρας της σταυροφορίας έκλεισε η κάλπη και ο Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό στα μέλη και στους καλεσμένους και μίλησε για την δράση της Εταιρείας το 2023.


 

Μεταξύ των άλλων είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας βλέπω όλους και φέτος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καθώς ξέρετε είμαστε πάντα σύντομοι στις ομιλίες, δεν θα σας κουράσω. Το 2023 ήταν μία καλή χρονιά για την Φ.Ε.Α. καθώς οι δράσεις μας ήταν πολλές. Κυρίως είχαμε παρουσιάσεις σε κάθε μηνιαία συνάντηση των μελών. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι λόγω της πρωτοτυπίας και ποικιλίας των παρουσιάσεων είχαμε επισκέψεις και από συλλέκτες με ενδιαφέροντα πέραν του φιλοτελισμού».

Ο κύριος Σκαρμούτσος ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση της κοπής πίτας τους παρακάτω κυρίους :  Στυλιανό Μπλέτσα Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μποκώρο Πρόεδρο της κοινότητας Αγρινίου, Ηλία Τσιάντη από την Διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, Δημήτρη Κατσιμάρδο Διευθυντή των ΕΛΤΑ Αγρινίου και Γιώργο Μπούκουρα Προϊστάμενο. Στο τέλος ευχαρίστησε την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό της Ανδρέα Μπρέσιακα. 

Στην κλήρωση των λαχνών αμέσως μετά την κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο, πρώτος τυχερός αναδείχθηκε ο κύριος Στυλιανός Μπλέτσας ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά, τόνισε την φιλία του με τον Πρόεδρο για πολλά χρόνια, καθώς και την αγάπη του για τον φιλοτελισμό και τους συλλέκτες, που τους χαρακτήρισε ανθρώπους με σκοπούς και αξίες. Δήλωσε συμπαραστάτης  στους αγώνες τους και υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα τους όπου χρειαστεί.

Επόμενος ομιλητής ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κύριος Μποκώρος που πέρα από τις ευχές του για τον νέο χρόνο, τόνισε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα είναι αρωγός στην Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου και ότι θα εργαστεί στην κατεύθυνση η Εταιρεία να αποκτήσει την δική της στέγη. 

Ο κύριος Τσιάντης με την σειρά του ευχήθηκε καλή χρονιά και τόνισε στον σύντομο λόγο του ότι:

«Η κοινωνία μας έχει ανάγκη να υπάρχουν οι φιλοτελιστές, να υπάρχουν οι Πολιτιστικοί και οι Αθλητικοί σύλλογοι. Και δυστυχώς στο Αγρίνιο είμαστε πίσω, πρέπει να ενισχύσουμε συντονισμένα την προσπάθειά μας διεκδικώντας ότι μας αναλογεί και ακόμα παραπάνω. Αυτό εύχομαι ώστε οι επόμενες γενιές-τουλάχιστον-να μείνουν εδώ πέρα».    

Τους ομιλητές θερμά χειροκρότησαν οι φιλοτελιστές.

Τέσσερις ήταν οι τυχεροί της βασιλόπιτας που κέρδισαν κυρίως αξιόλογα φιλοτελικά δώρα.

Και ενόσω όλοι οι συλλέκτες και καλεσμένοι σερβιρίστηκαν αναψυκτικά-νερά-ξηρούς καρπούς και δοκίμασαν κομμάτια πίτας, η εφορευτική επιτροπή και ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας καταμέτρησαν δύο φορές τα ψηφοδέλτια και σημείωσαν αναλυτικά τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο και την σειρά της εκλογής τους.

Αυτοί είναι: 1ος ο Ιωάννης Σκαρμούτσος, 2ος ο Νικόλαος Αγγελόπουλος, 3ος ο Ευάγγελος Καρράς, 4ος ο Γεώργιος Καμμένος και 5ος ο Βασίλειος Θεοδωρόπουλος.

Στην Εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι κύριοι Χαράλαμπος Δημάδης, Χρήστος Ρούσσης και Αθανάσιος Τσουράπης. Τον Απολογισμό/προϋπολογισμό ενέκριναν όλοι.  

Ο κύριος Παναγιώτης Καλαντζής ο οποίος ισοψηφίστηκε με τον κύριο Θεοδωρόπουλο, ευγενώς παραιτήθηκε υπέρ της εκλογής του δευτέρου. Ο κύριος Θεοδωρόπουλος αποδέχθηκε την εκλογή του στο Δ.Σ. κατόπιν της παραίτησης του κυρίου Καλαντζή.  Σε άτυπη κλήρωση που ακολούθησε μεταξύ των δύο ισοψηφούντων εκλέχθηκε ο κύριος Βασίλειος Θεοδωρόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι Πρόεδρος αναδείχθηκε από το Δ.Σ. ο λαβών τους περισσότερους ψήφους κύριος Ιωάννης Σκαρμούτσος και του ευχήθηκε «Καλή Θητεία».

Ο τέως και νυν Πρόεδρος της Φ.Ε.Α. κύριος Σκαρμούτσος ανακοίνωσε ότι θα φέρει προς συζήτηση την αλλαγή του καταστατικού για τέλεση εκλογών κάθε τρία χρόνια και όχι κάθε δύο που ισχύει μέχρι τώρα, συνέχισε λέγοντας:

 «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και το 2024. Για όσους δεν γνωρίζουν, τους πληροφορούμε ότι θα είμαστε εδώ την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, την ίδια πάντα ώρα, στις έξι το απόγευμα. Αρχής γενομένης από την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτή την συνάντηση θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος της σπάνιας συλλογής Καρτ ποστάλ του συλλέκτη κυρίου Χαράλαμπου Δημάδη (1930-1960). Τον Δεκέμβριο στην παρουσίαση του πρώτου μέρους υπήρξε πολύ ενδιαφέρον από όλους καθώς αντίκρισαν-πολλοί για πρώτη φορά-φωτογραφίες του Αγρινίου από το 1890 έως την δεκαετία του 1930. Ο σύλλογός μας θα προσπαθήσει να διευρύνει τον κύκλο των παρουσιάσεων και των συμμετοχών ακόμα και πέραν του Αγρινίου. Εργαζόμαστε και προσπαθούμε να συμμετάσχουμε σαν σύλλογος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Μεσολογγίου για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα στην Ιερά Πόλη. Κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε επί 20 χρόνια, ελπίζουμε να το επιτύχουμε φέτος. Να βγάλουμε γραμματόσημα για τον Παναιτωλικό!»

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, μέλη του συλλόγου, καλεσμένοι και συγγενείς των μελών ευχήθηκαν στον Πρόεδρο «Καλή θητεία» και πολλές φιλοτελικές επιτυχίες που κάνουν γνωστό το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Να θυμίσουμε εδώ τη Βαλκανική διάκριση που απονεμήθηκε στη Balkanfila XIX στο Βελιγράδι της Σερβίας στα μέσα Οκτωβρίου στον συμμετέχοντα συλλέκτη Ιωάννη Σκαρμούτσο. (Βλέπε: https://www.agrinionews.gr/veligradi-pragmatopoiithike-19i-filoteliki-ekthesi-valkanikon-choron/)

 










Α.Κ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”