Στο μνημείο πεσόντων στην Βίγλα Καλπακίου τελέστηκε μνημόσυνο

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023, τιμήθηκαν με το ετήσιο-καθιερωμένο τα τελευταία 26 χρόνια-μνημόσυνο, οι ηρωικώς πεσόντες έφεδροι του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Αιτωλοακαρνάνες, στις μάχες των υψωμάτων βόρεια του Καλπακίου, Γκραμπάλα-Τσουφοράχη-Κεφαλοβουλγάρα και Βίγλας. Στις τριήμερες μάχες ο Ελληνικός Στρατός κατέλαβε τα οχυρωμένα από τους Ιταλούς υψώματα, τους νίκησε και τους απώθησε προς την Αλβανία.

Τα τελευταία 26 χρόνια ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλίας & Ακαρνανίας, οργανώνει τιμητική εκδήλωση στο μνημείο της Βίγλας. Κάθε χρόνο λεωφορεία ξεκινούν από Μεσολόγγι και Αγρίνιο μεταφέροντας συγγενείς των ηρώων  που έχυσαν το αίμα τους πριν τόσα χρόνια για την Πατρίδα.

Στην ετήσια εκδήλωση το μνημόσυνου τελεί ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καὶ Κονίτσης κ. Ανδρέας. (σύντομο βιογραφικό του Ιεράρχη στο τέλος του κειμένου). 

Τα τελευταία χρόνια «μόνιμος» τελετάρχης/συντονιστής και κατ’ εξοχήν αρμόδιος Δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου για την εκδήλωση της επετείου στο Καλπάκι είναι ο κύριος Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος. Κάθε χρόνο από καιρό πριν, οργανώνει και επιμελείται με επαγγελματικό τρόπο την εκδήλωση και την διενεργεί άψογα αν και βρίσκεται «εκτός έδρας». Σημαντική βοήθεια προσφέρει και ο συντονιστής/τεχνικός ήχου, σε πολλές  παρόμοιες εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίο, κύριος Παναγιώτης Αυγέρης. Ξεκινάει την προετοιμασία της εκδήλωσης πρώτος και φεύγει τελευταίος!

Οι προσκυνητές στον ιερό αιματοβαμμένο τόπο της Ηπειρωτικής γης, παρακολούθησαν με ευλάβεια την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Ιερέας διάβασε τα μνημονευόμενα ονόματα των θυσιασθέντων στρατιωτών.

 

Ο συντονιστής ζήτησε από τον Σεβασμιότατο να μιλήσει σχετικά με την εκδήλωση. Ανταποκρινόμενος ο 84χρονος Σεβάσμιος Ιεράρχης μίλησε για την ένδοξη Ιστορία των πολεμικών δρώμενων το 1940-41 στην Ήπειρο και Βόρειο Ήπειρο, όπου ο Ελληνικός Στρατός έκανε αληθινά κατορθώματα κόντρα σε υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις. Απευθυνόμενος στους συγγενείς των ηρώων, τους συνεχάρη που τους τιμούν ανελλιπώς, ερχόμενοι από τόσο μακριά. Ταπεινά αναφέρθηκε και στον εαυτό του. Διηγήθηκε ανάμνησή του από την φοιτητική του εποχή που κάποια μέρα περπατώντας σε δρόμο των Αθηνών, ρώτησε τον σεβάσμιο γέροντα που συνόδευε, «Πώς ήταν η κατάσταση στον πόλεμο του σαράντα;». Εκείνος ο σοφός γέροντας, (ο Σεβασμιότατος άφησε να εννοηθεί ότι ήταν ο Πνευματικός του Πατέρας), του απάντησε μονολεκτικά:  «Μεγαλειώδης». Αγαπητοί μου αδελφοί συνέχισε ο Μητροπολίτης, εκείνη η εποχή ήταν πράγματι μεγαλειώδης. Μία φρενίτιδα είχε καταλάβει ολόκληρο το έθνος. Δεν υπήρχαν τότε «εμείς και οι άλλοι», δεν υπήρχαν «σοφοί και αγράμματοι», δεν υπήρχαν «πολίτες και στρατιώτες», αλλά υπήρχαν μόνο καρδιές Ελληνικές!.


Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Αγρινίου κυρίου Γεωργίου Παπαναστασίου και του Δημάρχου Θέρμου κυρίου Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα. 

Κάθε χρόνο ο κύριος Σπύρος Τσίγκας, ανιψιός του ήρωα Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα  που πρόσφερε την ζωή του για την Πατρίδα σ’ αυτό το ύψωμα, έκανε τον χαιρετισμό του στην ιερή αυτή εκδήλωση. Φέτος μετέφερε αυτό το υψηλό καθήκον της διατήρησης της μνήμης των Ηρώων στο γιό του Ανδρέα. (Έφεδρος Καταδρομέας Ειδικών Δυνάμεων). Κι εκείνος άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης μίλησε με λίγα απλά λόγια για τον ήρωα παππού του που δεν τον γνώρισε ποτέ, αλλά στις φλέβες του κυλάει το ίδιο αίμα και στην καρδιά του έχει την ίδια αγάπη για την Πατρίδα με Εκείνον που χάθηκε τόσο νέος. 

Τα λόγια του που συγκίνησαν ήταν τα παρακάτω:

«Σεβασμιότατε Κυρίες και Κύριοι. Σήμερα νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση και υπερηφάνεια που βρίσκομαι στο τόπο αυτό, με σκοπό να καταθέσω για πρώτη φορά στεφάνι προς τιμήν του ήρωα παππού μου Ανδρέα Τσίγκα, που φέρω και το όνομα του.

Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κατάφερε να αντισταθεί στον τύραννο εχθρό από όλα τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης με συνολικά 219 ημέρες απέναντι σε Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Αλβανία και στην αμέσως επόμενη θέση έρχεται η Νορβηγία με 63 ημέρες.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, χωρίς να χρειαστεί να συγκριθεί, την διαφορά και το μέγεθος της ψυχικής δύναμης των Ελλήνων και πόσο υπερήφανοι πρέπει να αισθανόμαστε όλοι.

Προσωπικά νιώθω άμετρη υπερηφάνεια για τους προγόνους μου και που γεννήθηκα Έλληνας. Από μικρός γαλουχήθηκα να αγαπώ την πατρίδα μου, τους ήρωες της και να μην ξεχνώ την προσφορά και την θυσία τους. Μεγάλωσα με τα ιδεώδη πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, και σε αυτά πιστεύω.

Κλείνοντας λοιπόν, θα στραφώ προς τους γονείς και τους παππούδες, λέγοντας πως το βάρος της ευθύνης πέφτει επάνω μας, είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε στα νέα παιδιά να μην ξεχνάνε από πού προέρχονται, να τους μάθουμε ιστορία, να τους μιλήσουμε για τους ήρωες μας, διότι όποιος ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Αυτά ήθελα να πω, και τελειώνω αναφωνώντας:

Ζήτω η πατρίδα, Ζήτω ο στρατός μας, Ζήτω οι ήρωες μας, τιμή και δόξα σε αυτούς. Αθάνατοι!»

Τον κύριο Ανδρέα Σ. Τσίγκα διαδέχθηκε στο βήμα των ομιλητών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας κύριος Περικλής Τσάντζαλος, Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Ε.Α.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε στην εκδήλωση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τους εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και τους συγγενείς των πεσόντων. Μίλησε για την αυτοθυσία των στρατευμένων Αιτωλοακαρνάνων στα υψώματα του Καλπακίου. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις μάχες που δόθηκαν και στους άνδρες που έπεσαν σε αυτές.  Προς το τέλος της ομιλία του είπε τα παρακάτω:

«Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι δεν υπάρχει νίκη χωρίς θυσίες. Και η ιστορία των Ελλήνων βρίθει από θυσίες ανθρώπων που εμφορούνται από τα αγνότερα συναισθήματα, πρόταξαν τα στήθη τους και χωρίς φόβο ρίχτηκαν στη μάχη έχοντας ως κρυφό πόθο να μην περάσει στη λήθη η θυσία τους. Διότι οι ήρωες μπορεί εκ των συνθηκών να προχωρούν στα σκοτεινά, ποτέ όμως στα τυφλά. Και ειδικά στην εποχή που ζούμε, μια εποχή στυγνή, ωμή, συνεχώς μεταβαλλόμενη, οι ήρωες λειτουργούν ως σύμβολα που εμπνέουν τους ανθρώπους. Οι ήρωες μας θυμίζουν όχι μόνο σε τι αντιστεκόμαστε αλλά και τι υπερασπιζόμαστε και για ποιο λόγο αξίζει μια τέτοια απόφαση ζωής.

Γιατί η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, καθημερινός και δύσκολος, αλλά συνάμα ξεχωριστός και διδακτικός. Ένας αγώνας στον οποίο δεν πρέπει να είμαστε αμέτοχοι και παθητικοί, αλλά συμμέτοχοι και ενεργοί για να εξέλθουμε νικητές και νικήτριες. Και το οφείλουμε στους προγόνους μας, στις μάχες που έδωσαν και σε όσα έχασαν, αλλά και κέρδισαν. Μα πάνω απ’ όλα, το οφείλουμε και σε εμάς τους ίδιους. Διότι, εάν πάψουμε να αγωνιζόμαστε, τότε υπάρχει κίνδυνος να απωλέσουμε όλα όσα σημαντικά μας διαφύλαξαν και μεταβίβασαν οι πρόγονοί μας: Πατρίδα, ιστορία, θρησκεία, οικογένεια, αξίες, αρχές και ο κατάλογος συνεχίζεται. Μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω οι Αθάνατοι Ήρωες του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Αιτωλοακαρνανίας!».

Ακολούθησε προσκλητήριο των νεκρών στρατιωτών που άφησαν την τελευταία τους ανάσα σ’ αυτές τις ράχες της Ηπείρου. Το προσκλητήριο έκανε ο κύριος Απόστολος Αλεξίου Αστυνομικός Αξιωματικός Ε.Α.

Προσκλητήριο Νεκρών στις μάχες από 14 έως 17 Νοεμβρίου 1940 του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων

 Βαθμός

Επώνυμο

Όνομα

Παρών-Απών

Δήμος Αγρινίου

Ανθ/γός

Τσίγκας

Ανδρέας

Απών

Δεκανέας

Παπαντώνης

Χαρίλαος

Απών

Στρατιώτης

Πολύζος

Χρήστος

Απών

Στρατιώτης

Χασάπης

Ιωάννης

Απών

Στρατιώτης

Καλτσάς

Αθανάσιος

Απών

Στρατιώτης

Βελέντζας

Ιωάννης

Απών

Στρατιώτης

Καλογεράς

Δημήτριος

Απών

Στρατιώτης

Παπαϊωάννου

Νικόλαος

Απών

Στρατιώτης

Καλιακμάνης

Ιωάννης

Απών

Στρατιώτης

Κολώνιας

Γεώργιος

Απών

Στρατιώτης

Στρατόπουλος

Σπυρίδων

Απών

Στρατιώτης

Προβίδας

Γεώργιος

Απών

Στρατιώτης

Τσαρούχης

Κωνσταντίνος

Απών

Στρατιώτης

Παπανικολάου

Κωνσταντίνος

Απών

Στρατιώτης

Παπανικολάου

Ελευθέριος

Απών

Στρατιώτης

Μπλάνης

Βασίλειος

Απών

Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Στρατιώτης

Παξιμαδέλος

Κυριάκος

Απών

Στρατιώτης

Λάκας

Ιωάννης

Απών

Στρατιώτης

Στόλκας

Χρήστος

Απών

Στρατιώτης

Πεινασμένος

Ευθύμιος

Απών

Στρατιώτης

Ξηρός

Φώτιος

Απών

Δήμος Ναυπάκτου

Υπο/γός

Χορμόβας

Νικόλαος

Απών

Ανθ/γός

Μπουρτσάλας

Δημήτριος

Απών

Δεκανέας

Ασημάκης

Αλέξιος

Απών

Στρατιώτης

Παπανδρέου

Γεώργιος

Απών

Στρατιώτης

Λάμπος

Αθανάσιος

Απών

Στρατιώτης

Χασάνης

Δημήτριος

Απών

Στρατιώτης

Λέρος

Σπύρος

Απών

Στρατιώτης

Καραγιάννης

Αριστείδης

Απών

Στρατιώτης

Στραβοδήμος

Αλέξιος

Απών

Στρατιώτης

Ζάκας

Σωτήριος

Απών

Στρατιώτης

Κουκάς

Δημήτριος

Απών

Στρατιώτης

Αποστολόπουλος

Σπύρος

Απών

Στρατιώτης

Καραγιάννης

Νικόλαος

Απών

Δήμος Θέρμου

Λοχίας

Καλύβας

Βασίλειος

Απών

Στρατιώτης

Βασιλόπουλος

Κωνσταντίνος

Απών

Στρατιώτης

Ταλιαγιάννης

Δημήτριος

Απών

Στρατιώτης

Δρόσος

Γεώργιος

Απών

Στρατιώτης

Δημόπουλος

Πέτρος

Απών

Στρατιώτης

Χαλβατζής

Χρήστος

Απών

Δήμος Αστακού

Λοχίας

Παπασπύρου

Δημήτριος

Απών

Δήμος Καλαβρύτων

Ανθ/γός

Νίκας

Βενιζέλος

Απών

Ευρυτανία

Ανθ/γός

Στεριάκης

Ευθύμιος

Απών

Στρατιώτης

Μερμίγκης

Ηλίας

Απών

Στρατιώτης

Γωγάκης

Απόστολος

Απών

Στρατιώτης

Παπαϊωάννου

Νικόλαος

Απών

Στρατιώτης

Γκρίζης

Κωνσταντίνος

Απών

Στρατιώτης

Μάκος

Χρήστος

Απών

Στρατιώτης

Γεωργόπουλος

Χαρίλαος

Απών

 

Έπεσαν Ηρωικά 49 πολεμιστές-Αξιωματικοί και οπλίτες-του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, από τους οποίους οι 16 ήταν Αγρινιώτες, 5 Μεσολογγίτες, 13 Ναυπάκτιοι, 6 Θερμιώτες, 1 Αστακιώτης, 1 Καλαβρυτινός, και 7 Ευρυτάνες, (Η Ευρυτανία τότε ήταν ένας νομός με την Αιτωλοακαρνανία).

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τους παρακάτω.

 

Για την Περιφέρεια Ηπείρου η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Παναγιώτα Μητροκώστα,  Για την 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού ο διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης πεζικού κύριος Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κύριος Καψάλης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κύριος Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κύριος Εξάρχου, ο Δήμαρχος Θέρμου κύριος Κωνσταντάρας, για την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ο κύριος Χριστόφορος Κολιός Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διοικητής Α.Τ. Πωγωνίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλοακαρνανίας κύριος Περικλής Τσάντζαλος Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Ε.Α. η Πρόεδρος Αναπήρων και θυμάτων πολέμου Αγρινίου κυρία Καψάλη, ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αγρινίου κύριος Λιάπης, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Πέρκου Δήμου Θέρμου κύριος Τσάμης. Οι καταθέσεις στεφάνων συνεχίστηκαν από τους συγγενείς των πεσόντων. Πρώτος κατέθεσε στεφάνι ο εγγονός του Ανθυπολοχαγού Τσίγκα που φέρει το όνομά του Ανδρέας Σπυρίδωνος Τσίγκας. Ακολούθησαν η κυρία Χριστίνα Πατεροπούλου για τον θείο της Πέτρο Δημόπουλο, ο Επαμεινώντας Στρατόπουλος για τον εύζωνα Σπυρίδωνα  Στρατόπουλο,  η κυρία Ευγενία Καλογερά για τον αδελφό της στρατιώτη Δημήτριο Καλογερά,  ο κύριος Ευθύμιος Παπαδημητρίου για τον θείο του Ευθύμιο Πεινασμένο, η κυρία Μαίρη Τσιχριντζή-Βαϊνά για την Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία με έδρα το Αγρίνιο, η κυρία Πατεροπούλου για την Ένωση γυναικών Αιτωλοακαρνανίας και το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η Στρατιωτική μπάντα σάλπισε ακινησία και ο επικεφαλής Αξιωματικός του 583 Τ.Π. Κόνιτσας έδωσε το παράγγελμα για απόδοση τιμών από το Στρατιωτικό άγημα με τις εντολές: «Επ’ ώμου αρμ» και «παρουσιάστε αρμ».

Ακολούθησε το παιάνισμα του Εθνικού ύμνου από την Στρατιωτική μπάντα.Με το πέρας του Εθνικού Ύμνου και την λήξη της τελετής από τον συντονιστή κύριο Γρηγορόπουλο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, φανερά συγκινημένος αλλά και προβληματισμένος, πρόσθεσε τον δικό του αυστηρό επίλογο στην εκδήλωση, λέγοντας τα παρακάτω λόγια:

«Σας παρακαλώ έχω να κάνω μία παρατήρηση. Όταν ήρθα το πρωί για την τέλεση του τρισάγιου εδώ, είδα στην βάση του μνημείου που είναι ο σταυρός, τέσσερα στεφάνια. Τα οποία προφανώς είχαν κατατεθεί άλλη ώρα και άλλη μέρα. Είχα μία πληροφορία χθες, ευρισκόμενος στην Παραμυθιά για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη. Ότι είχε έρθει εκ Μεσολογγίου μία ομάδα, χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν από εδώ, ότι θα καταθέσουν τα στεφάνια τους. Αυτό με λύπησε πάρα πολύ. Γιατί δείχνει ότι και στα Εθνικά θέματα εξακολουθούμε να έχουμε τοπικισμούς και αντιθέσεις. Αν επικοινωνήσετε με τους αρμοδίους στο Μεσολόγγι, ή όπου αλλού βρίσκονται, παρακαλώ να διαβιβάσετε την λύπη μου και αυτό να μην επαναληφθεί, είναι απαράδεχτο αυτό. Όλοι ενωμένοι για να αποτίουμε τιμή στους Ήρωες του Έθνους. Αυτό ήθελα να πω, και με συγχωρείται».    

Σύντομο βιογραφικό του Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα

Ὁ Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κόνιτσας κ.κ. Ανδρέας (επώνυμο Τρεμπέλας) γεννήθηκε το 1939 στην Πάτρα. Σπούδασε στην Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1968 Διάκος και το 1969 ιερέας και αργότερα Αρχιμανδρίτης. Ήδη από λαϊκός το 1967 υπηρέτησε σαν ιεροκύρηκας μέχρι το 1995 που η Ιερά Σύνοδος τον εξέλεξε Μητροπολίτη. Η ενθρόνισή του έγινε στο Δελβινάκι και την Κόνιτσα. 

 

Α.Κ.Κ.

Ακολουθούν ιστορικά αποσπάσματα για τις μάχες του 1940 και για τους πεσόντες Αιτωλοακαρνάνες. (συνολικά 545 αξιωματικοί και στρατιώτες).

Η Μάχη της Βίγλας (14-17 Νοεμβρίου 1940) του Ταξιάρχου ε.α. Νικολάου Παπασπύρου

1. Γενικά

 Στην πιο ένδοξη περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας, στον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο 1940-41, το ηρωικό 39 Σύνταγμα Ευζώνων (ΣΕ) της Ατωλοακαρνανίας (συμπεριλαμβανόταν και η επαρχία της Ευρυτανίας), διαδραμάτισε ένα εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Ειδικότερα χρησιμοποιήθηκε ως δύναμη κρούσης στη πρώτη γραμμή του μετώπου και πέρασαν με χρυσά γράμματα στις δέλτους της ιστορίας οι σθεναροί αλλά και πολυαίμακτοι αγώνες του, με πρώτη τη μάχη της Βίγλας( ή Σκοπιάς) από 14-17 Νοεμβρίου 1940.

 2. Τα προηγηθέντα της Μάχης

Από τη περίοδο της ειρήνης, το 39 Σύνταγμα Ευζώνων (ΣΕ) περιλαμβάνον τα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ τάγματα, είχε την έδρα του στο Μεσολόγγι. Στα πρόθυρα του πολέμου προεπιστρατεύθηκε (συμπληρώθηκε στην εμπόλεμη σύνθεση) και στις 19 Οκτωβρίου διατάχθηκε η προώθησή του από το Μεσολόγγι στην Άρτα, όπου και διατέθηκε στην VΙΙΙ Μεραρχία (Ηπείρου) από τη 1η Νοεμβρίου 1940. Στη συνέχεια, το 1ο Τάγμα (Ι/39 ΣΕ) προσκολλήθηκε στο τομέα Ελευθεροχωρίου (περιοχή Παραμυθιάς), ενώ η διοίκηση του Συντάγματος και τα ΙΙ/39 και ΙΙΙ/39 Τάγματα προωθήθηκαν στο κεντρικό τομέα. Μετά την επιτυχή έκβαση της κρίσιμης μάχης του Καλπακίου (2-9 Νοεμβρίου), το Σύνταγμα με τα ΙΙ/39 και ΙΙΙ/39 Τάγματα, στο πλαίσιο της αναληφθείσης επιθετικής ενέργειας, για την απόρριψη του εχθρού εκτός συνόρων, διατάχθηκε να επιτεθεί από τις Η Μάχη της Βίγλας (14-17 Νοεμβρίου 1940) 14 Νοεμβρίου 1940 στη κατεύθυνση Γκραμπάλα (Υψ.1200) – Τζουφαράχη (Υψ. 935) – Βίγλα ή Σκοπιά (Υψ. 836) και να καταλάβει τη Βίγλα.

     Η περιοχή του πεδίου της μάχης περιελάμβανε τους κατοικημένους τόπους της Αρίστης, των Άνω Ραβενίων, του Γεροπλατάνου και των Καλυβίων ενώ το έδαφος χαρακτηριζόταν ως ορεινό, ημιδασωμένο, διακοπτόμενο από βαθιές χαραδρώσεις, με πενιχρό οδικό δίκτυο. Η τοποθεσία κατεχόταν ισχυρά από δυνάμεις της 23ης Ιταλικής Μεραρχίας Φερράρα.

 3. Διεξαγωγή Μάχης 14η Νοεμβρίου

     To Σύνταγμα εξεδήλωσε την επίθεσή του τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας και περί την εσπέρα, ύστερα από σκληρό αγώνα, κατόρθωσε να καταλάβει τη Τζουφαράχη (Υψ. 935), την οποία «ο αντίπαλος υπερήσπιζεν απεγνωσμένως, προφανώς λόγω της ιδιαιτέρας σημασίας ην ενείχεν η κατεύθυνσις αυτή διά την στήριξιν της αμυντικής του διατάξεως».  

           Την ημέρα αυτή (14-11-1940) έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι κατά τη κατάληψη της Τζουφαράχης οι εξής:

 α. Υπολοχαγός Χορμόβας Νικόλαος του Δημητρίου, από το Γρηγόριο Ναυπακτίας, γεν. 1915.

 β. Υποδεκανέας Παπαϊωάνου Νικόλαος του Γρηγορίου, από τη Σπολάϊτα Τριχωνίδος, γεν.1915 (εξαφανίσθηκε στη Γκραμπάλα στις 14-11- 1940).

 γ. Στρατιώτης Κουκάς Δημήτριος του Γεωργίου, από το Αντίρριο Ναυπακτίας, γεν.1910.

 δ. Στρατιώτης Μερμίγγης Ηλίας του Νικολάου, από τη Κέδρα Ευρυτανίας, γεν.1916.

 ε. Στρατιώτης Γωγάκης Απόστολος του Λάμπρου, από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, γεν. 1916.

 στ. Στρατιώτης Γεωργόπουλος Χαρίλαος του Κωνσταντίνου, από τη Καστανιά Ευρυτανίας, γεν. 1916.

 ζ. Στρατιώτης Λάκας Ιωάννης του Αποστόλου, από το Πεντάλοφο, γεν. 1915 (πέθανε στο Σταθμό Επιδέσεως του 39 ΣΠ )

η.  Στρατιώτης Λέρος Σπυρίδων του Γεωργίου, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μανδρινή Ναυπακτίας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από πολεμικό τραύμα στην Τζουφαράχη (ΒΑ Ελαίας) στις 14 Νοεμβρίου 1940.

     15η Νοεμβρίου

     Το Σύνταγμα συνέχισε την επίθεσή του και κατέλαβε κατόπιν σφοδρού αγώνα το ύψωμα της Κεφαλοβουργάρας, παρά την έντονη δράση του εχθρικού πυροβολικού και της αεροπορίας. Κατά την ενέργεια αυτή «απώθησε τα εκεί ευρισκόμενα τμήματα συλλαβόντες αιχμαλώτους 2 αξιωματικούς και 73 οπλίτες του 47ου της Μεραρχίας Φερράρα. Επίσης περιήλθαν εις χείρας του 5 πολ/λα, 3 όλμοι και μέγας αριθμός πυρομαχικών».  

        Την ημέρα αυτή (15-11-1940), κατά τη κατάληψη της Κεφαλοβουργάρας, το 39 ΣΕ είχε τους εξής νεκρούς:

 α. Έφεδρος Λοχίας Καλύβας Βασίλειος του Αλκιβιάδη, από τον Ταξιάρχη Τριχωνίδας, γεν. 1916.

 β. Στρατιώτης Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου, από την Ανάληψη Τριχωνίδας, γεν. 1915.

 γ. Στρατιώτης Κολώνιας Γεώργιος του Δημητρίου, από το Κάτω Κεράσοβο Μεσολογγίου, γεν. 1915.

δ. Στρατιώτης Βελέντζας Κωνσταντίνος του Γεωργίου, από τον Άγιο Βλάσιο, γεν. 1911.

ε. Στρατιώτης Δημόπουλος Πέτρος του Χρήστου, από το Θέρμο Τριχωνίδας, γεν. 1911.

στ. Στρατιώτης Παπαϊωάννου Νικόλαος του Δημητρίου, από τα Αλέστια Ευρυτανίας, γεν. 1915. (εξαφανίσθηκε στην Κεφαλοβουργάρα  στις 15-11-1940).

                 16η και 17η Νοεμβρίου

 Με το πρώτο φως της 16ης Νοεμβρίου το 39 ΣΕ επετέθη και πάλι προς κατάληψη του τελικού αντικειμενικού σκοπού, του Υψ. Βίγλας. «Κατόπιν σφοδράς επιθέσεως των ημετέρων κατελήφθησαν τα υψώματα Μαυροβούνι,  Μαρίνος και τμήμα μόνον της Βίγλας. Κατά τον αγώναν τούτον ο εχθρός εχρησιμοποίησεν και άρματα μάχης άτινα εκινήθησαν εκ της κατευθύνσεως Γεροπλατάνου και έβαλλον διά πολυβόλων κατά των ημετέρων. Τα άρματα ταύτα βληθέντα ευστόχως παρά του ημετέρου πυροβολικου απεσύρθησαν. Τα μεσάνυκτα 16/17 το Σύνταγμα υπήχθη υπό διοίκηση της ΙΙ Μεραρχίας και συνεχίσαν την επίθεσή του την 17η Νοεβρίου, ολοκλήρωσε τη κατάληψη του υψ. Βίγλας και προωθήθηκε βορειότερα». Κατά τη κατάληψη του κυρίως υψώματος Βίγλας, στις 16-11-1940, έπεσαν οι κάτωθι:

 α. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Τσίγκας Ανδρέας του Σπυρίδωνα, από το Παναιτώλιο Τριχωνίδος, γεν. 1912.

β. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μπουρσαλάς Δημήτριος του Γεωργίου, από το Πέρκο Ναυπακτίας, γεν. 1912.

 γ. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Στεργιάκης Ευθύμιος του Δημητρίου, από το Προυσσό Ευρυτανίας, γεν. 1912.

 δ. Έφεδρος Λοχίας Παπασπύρου Δημήτριος (Μήτσος) του Γεωργίου (ΠαπαΓιώργη), από το Βασιλόπουλο Ξηρομέρου, γεν. 1911.

 ε. Έφεδρος Δεκανέας Παπαντώνης Χαρίλαος του Κωνσταντίνου από τη Λυσιμαχία. γεν. 1915.

στ. Έφεδρος Δεκανέας Ασημάκης Αλέξανδρος του Ντούλα, από τη Περδικόβρυση Ναυπακτίας, γεν. 1913.

 ζ. Στρατιώτης Παξημαδέλος Κυριάκος του Δημητρίου, από το Μεσολόγγι, γεν. 1911.

η. Στρατιώτης Στραβοδήμος Αλέξανδρος του Περικλή, από τα Κρυονέρια Ναυπακτίας, γεν. 1915.

θ. Στρατιώτης Στρατόπουλος Σπυρίδωνας του Κωνσταντίνου, από το Λιθοβούνι Μεσολογγίου, γεν. 1915.

 ι. Στρατιώτης Προβίδας Γεώργιος του Αναστασίου, από τη Κοκκινόβρυση Τριχωνίδας, γεν. 1911.

 ια. Στρατιώτης Πολύζος Χρήστος του Νικολάου, από τη Ματαράγκα Μεσολογγίου, γεν. 1916.

 ιβ. Στρατιώτης Πεινασμένος Ευθύμιος του Ιωάννη, από τον Άγιο Μεσολογγίου, γεν. 1912.

ιγ. Στρατιώτης Καλτσάς Αθανάσιος του Δημητρίου, από το Αγγελόκαστρο, γεν. 1915.

 ιδ. Στρατιώτης Καραγιάννης Αριστομένης ή Αριστείδης του Αθανασίου, από το Διασελάκι Πλατάνου Ναυπακτίας, γεν. 1915.

ιε. Στρατιώτης Καραγιάννης Νικόλαος, από το Πέρκο Ναυπακτίας, γεν. 19179 (εξαφανίσθηκε στο Υψ. Βίγλας στις 16-11-1940).

 ιστ. Στρατιώτης Ζάκας Σωτήρης του Αριστείδη, από τη Φαμίλα Ναυπακτίας, γεν. 1915.

 ιζ. Στρατιώτης Καλιακμάνης ή Καλαυμάνης Ιωάννης του Δημητρίου, από τη Σπαρτιά Τριχωνίδος, γεν. 1916. (εξαφανίσθηκε στο Υψ. Βίγλας στις 16-11-1940).

 ιη) Στρατιώτης Καλογεράς Δημήτριος του Κωνσταντίνου, από τη Σπαρτιά Τριχωνίδος, γεν. 1916.

 ιθ. Στρατιώτης Ξηρός Φώτης του Κωνσταντίνου, από το Μεσολόγγι, γεν. 1911.

 κ. Στρατιώτης Λάμπος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, από τη Στράνωμα Ναυπακτίας, γεν. 1915.

 κα. Στρατιώτης Παπανικολάου Ελευθέριος του Θωμά, από το Αγρίνιο, γεν. 1918.

 κβ. Στρατιώτης Παπανικολάου Κωνσταντίνος του Νικολάου, από την Αμβρακιά Τριχωνίδος, γεν. 1911.

 κγ. Στρατιώτης Μπλάνης Βασίλειος του Θεοδώρου, από το Παναιτώλιο, γεν. 1915.

 κδ. Στρατιώτης Τσόλκας Χρήστος του Νικολάου, από τα Σταμνά, γεν. 1914.

 κε. Στρατιώτης Χασάπης Ιωάννης του Ανδρέα, από τη Κάτω Μακρυνού, γεν. 1914 (εξαφανίσθηκε στο Υψ. Βίγλα στις 16-11-1940).

    Τιμή και Δόξα στους πεσόντες υπέρ Πατρίδος. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

    4. Επίλογος

 Έτσι έληξε νικηφόρα για τα Ελληνικά όπλα η 4ήμερη μάχη της Βίγλας (14-17/11/1940) χάρη στις σθεναρές προσπάθειες του ένδοξου 39ου Συντάγματος Ευζώνων, η οποία αποτέλεσε την απαρχή των επιθετικών μας ενεργειών στο τομέα της Ηπείρου και συνετέλεσε στην εκδίωξη των Ιταλών μετά από λίγες ημέρες από το Εθνικό μας Έδαφος.  

Βιβλιογραφία: Εκδόσεις της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού ΓΕΣ. Αρχεία της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού ΓΕΣ.

Επίσης σκοτώθηκε στην μάχη της Τσουφαράχης ο: Ανθυπολοχαγός Νίκας Βενιζέλος του Νικολάου. Γεννήθηκε το 1919 στο Μάνεσι Καλαβρύτων Αχαίας. Φονεύθηκε στις 14/11/1940, στη μάχη Τζουφαράχης (ΒΑ Ελαίας).

Συμμετείχαν στην μάχη της Βίγλας επίσης οι παρακάτω Αιτωλοακαρνάνες που τραυματίστηκαν και πέθαναν μετά από λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο οι:

Στρατιώτης  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.  Γεννήθηκε στον Γαλατά Μεσολογγίου το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο  ΣΠ.,  πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 21 Νοεμβρίου 1940.

Στρατιώτης  ΧΑΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Ελατόβρυση Ναυπακτίας το1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 30 Νοεμβρίου 1940.

Στρατιώτης ΤΑΛΑΓΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ από το Αργυρό Πηγάδι Θέρμου. Γεννήθηκε το 1916 και υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων. Τραυματίστηκε στην μάχη της Βίγλας και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 27 Νοεμβρίου 1940.

Στρατιώτης ΓΚΡΙΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από την Καταβόθρα της Ευρυτανίας Γεννήθηκε το 1912 και υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων. Τραυματίστηκε στην μάχη της Βίγλας και πέθανε στο Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας, στις 4-1-1941.

(Σύμφωνα με την πρωτότυπη αναφορά του Διοικητού προς το ΓΕΣ, που ακολουθεί, τα ονόματα : Δρόσος Γεώργιος, Μάκος Χρήστος και Γεωργόπουλος Χαρίλαος δε αναφέρονται πουθενά για την συμμετοχή και τον θάνατό τους στις παραπάνω μάχες.

Όπως επίσης δεν αναφέρονται πουθενά και οι πεσόντες: Κοτρώτσος Βασίλειος, Σαλαγκούνης Ανδρέας και Στίγας Γεράσιμος).

 

 

Οι 545 νεκροί Αιτωλοακαρνάνες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Όλα τα ονόματα αλφαβητικά)

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού  κατέγραψε το ονόματα όσων σκοτώθηκαν ή αγνοούνται στον Πόλεμο του 1940-41 στο βιβλίο ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 -1945

Παρακάτω παραθέτουμε τα ονόματα των Αιτωλοακαρνάνων ηρώων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ως ελάχιστο φόρο τιμής στη θυσία τους…

1.        ΑΒΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ, Στρατιώτης.  Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Σπήλια Χειμάρρας στις 25 Φεβρουαρίου 1941.

2.        ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Αχλαδόκαστρο Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 13 Ιανουαρίου 1941.

3.        ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Υποδεκανέας. Γεννήθηκε στηνΜαταράγκα Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο  40ο   Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη θέση Μεσημέρι Χειμάρρας στις 15 Απριλίου 1941.

4.        ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Γάβρο  το 1914. Υπηρετούσε στο  42ο   Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα 1410 (Μάλι Σπατ) στις 3 Ιανουαρίου 1941.

5.        ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Ζευγαράκι Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 7 Μαρτίου 1941.

6.        ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Υπηρετούσε στην 1343 Μονάδα, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 2 Νοεμβρίου 1940.

7.        ΑΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ασπριά Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στην περιοχήΤεπελενίου στις 5 Μαρτίου 1941.

8.        ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Χρυσοβίτσα Βόνιτσας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στηνμάχη Τεπελενίου στις 7 Μαρτίου 1941.

9.        ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Κλεπά Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Κρα (Γεωργουτσάδες) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

10.      ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

11.      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ή ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τουΛΑΖΑΡΟΥ, Στρατιώτης.  Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1907. Υπηρετούσε στο 11ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 13 Μαρτίου 1941.

12.      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Γραμμένη Οξυά Ναυπακτίας το 1918. Υπηρετούσε στο 91ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Οχυρό Αρπαλουκί στις 8 Απριλίου 1941.

13.      ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1909. Υπηρετούσε στοXV Όρχο Πυροβολικού, εξαφανίσθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο τον Απρίλιο του 1941.

14.      ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Περδικόβρυση Ναυπακτίας το 1909. Υπηρετούσε στο 25ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μάλι Σπαντάριτ (Β Κλεισούρας) στις 2 Απριλίου 1941.

15.      ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Παλαιοκατούνα Βόνιτσας το 1916. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΔ Τεπελενίου) στις 28 Δεκεμβρίου 1940.

16.      ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Πάλαιρο Βόνιτσας το 1915. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Βρανίστα στις 15 Φεβρουαρίου 1941.

17.      ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Σκούτη Αγρινίου το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

18.      ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Παληόπυργο Ναυπακτίας το 1920. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Μηχανικού, φονεύθηκε  στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου (σε αεροπορικό βομβαρδισμό) στις 25 Απριλίου 1941.

19.      ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Αστακό το 1913. Υπηρετούσε στο  40ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ  στις 16 Ιανουαρίου 1941.

20.      ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Γαλατά Μεσολογγίου το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο  ΣΠ.,  πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 21 Νοεμβρίου 1940.

21.      ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Γραμματικό Μεσολογγίου το 1918. Υπηρετούσε στοVI/Ι Υποτομέα, εξαφανίσθηκε στο Δεμίρ Καπού (Μπέλες) στις 6 Απριλίου 1941.

22.      ΑΡΣΕΝΗΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Κεχρινιά  το 1906 . Υπηρετούσε στο 8ο Σύνταγμα Ορειβατικού πυροβολικού, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 5 Απριλίου 1941.

23.      ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΝΤΟΥΛΑ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Περδικόβρυση Ναυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο 3ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Βίγλα στις 16 Νοεμβρίου 1940.

24.      ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Καστανούλα Τριχωνίδας το 1907. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 30 Μαρτίου 1941.

25.      ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Λιμνίτσα Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο προ Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

26.      ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1910.Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 19 Φεβρουαρίου 1941.

27.      ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι.  Φονεύθηκε  στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου (σε αεροπορικό βομβαρδισμό) στις 25 Απριλίου 1941.

28.      ΑΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Λεπενού Βάλτου το 1903. Υπηρετούσε στην Υπηρεσία Διαλογής Λαφύρων,φονεύθηκε στα Ιωάννινα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 19 Απριλίου 1941.

29.      ΒΑΓΕΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα Μεσολογγίου το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 17 Μαρτίου 1941.

30.      ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στα Ρέτσινα Μεσολογγίου το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  πέθανε στο Σ4 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Αμφιλοχίας στις 4 Απριλίου 1941

31.      ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ, Ανθυπίατρος.Γεννήθηκε στην Ματαράγκα Μεσολογγίου  το 1907. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 7 Ιανουαρίου 1941.

32.      ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Δρυμό Βόνιτσας το 1909. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Κότσικα Θεσπρωτίας σε αεροπορική επιδρομή στις 10 Νοεμβρίου 1940.

33.      ΒΑΡΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Μαχαλά Βόνιτσας το 1911. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ.,  πέθανε στο 10ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 19 Ιουνίου 1941.

34.      ΒΑΡΟΥΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  πέθανε στο Σ4 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Αμφιλοχίας στις 8 Ιανουαρίου  1941.

35.      ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο το 1913. Υπηρετούσε στο 34ο ΣΠ., πέθανε στο ΙΙβ Ορεινό Χειρουργείο (Γκιάτι) στις 19 Φεβρουαρίου 1941.

36.      ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο  Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

37.      ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Κεφαλοβουλγάρα στις 15 Νοεμβρίου 1940.

38.      ΒΔΟΥΚΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Παλαιοχώριο Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 65ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1736 (Γκούρι Πρερ – κοιλάδα Τομορίτσα) στις 13 Φεβρουαρίου 1941.

39.      ΒΔΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Κάτω Μακρινού το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα Γκολέμι στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

40.      ΒΕΛΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Λιθοβούνιο Μεσολογγίου το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη ύψωμα  Χόρμοβας προ Τεπελενίου στις 10 Φεβρουαρίου 1941.

41.      ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας  το 1917. Υπηρετούσε στο 40ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Μπουράτο ( διάβαση Κακαβιάς) στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

42.      ΒΕΛΕΤΖΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας  το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στην Κεφαλοβουλγάρα στις 15 Νοεμβρίου 1940.

43.      ΒΕΛΛΑΩΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Μαλεσιάδα Βάλτου το 1910. Υπηρετούσε στο 40ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  πέθανε από πολεμικό τραύμα στις 21 Απριλίου 1941.

44.      ΒΕΛΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Βάρνακα Βόνιτσας το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο λιμάνι Πατρών επιβαίνων στο Πλωτό Νοσοκομείο «Ελληνίς»σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 21 Απριλίου 1941.

45.      ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

46.      ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην  Ματαράγκα Μεσολογγίου το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 22 Φεβρουαρίου 1941.

47.      ΒΛΑΧΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στον Πρόδρομοτο 1910. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,   πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 31 Δεκεμβρίου 1940.

48.      ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΤΡΥΦΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο  το 1912. Πέθανε σε Νοσοκομείο Εκστρατείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις  20 Απριλίου 1941.

49.      ΒΟΥΝΙΤΣΑΝΟΣ ή ΓΟΥΝΙΤΣΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Παλαιοκατούνα Ξηρομέρου το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο ύψωμα 613 (μάχη Σκουτάρας – ΒΔ Χειμάρρας) μεταξύ 15 Δεκεμβρίου 1940 και 4 Ιανουαρίου 1941.

50.      ΒΡΑΧΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Μαχαλά Ξηρομέρου το 1918. Υπηρετούσε στο 91ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Οχυρό Ιστίμπεη στις 6 Απριλίου 1941.

51.      ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στηνΑμβρακία Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 (Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας) στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

52.      ΓΑΡΜΠΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας το 1910.Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στη Σούχα στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

53.      ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα Μεσολογγίου το 1919. Υπηρετούσε στο 7ο Τάγμα Πεζικού,εξαφανίστηκε έξω από το Ηράκλειο (μάχη Κρήτης) στις 22 Μαΐου 1941.

54.      ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Γραμμένη Οξυά Ναυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 (Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας) στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

55.      ΓΕΩΡΓΟΓΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Σκουτεσιάδατο 1913. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο προ Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

56.      ΓΕΩΡΓΟΓΑΛΑΣΛΑΜΠΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Όρος Σκουτάρας Χειμάρρας στις 4 Ιανουαρίου 1941.

57.      ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 (Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας) στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

58.      ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΖΩΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Σύντεκνο (Πατιόπουλο)το 1914. Υπηρετούσε στην VII Ομάδα Αναγνωρίσεως, πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αχιλλείου στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

59.      ΓΙΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ρίζα Ναυπακτίας το 1906. Υπηρετούσε στο 1ο Σύνταγμα Βαρέος Πυροβολικού, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 3 Μαρτίου 1941.

60.      ΓΙΩΡΓΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Γαλατά Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη ύψωμα  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις24 Ιανουαρίου 1941.

61.      ΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Βόνιτσα το 1919.Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη μάχη Μπολένας (ΒΑ Χειμάρρας) στις 26 Ιανουαρίου 1941.

62.      ΓΚΑΪΔΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στους Παπαδάτες Μεσολογγίου το 1912 . Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο χειρουργείο Μποόρσι (περιοχή Χειμάρρας) στις 16 Δεκεμβρίου 1940.

63.      ΓΚΑΜΠΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τουΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Σ3 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Ιωαννίνων την 1η Ιανουαρίου 1941.

64.      ΓΚΕΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε από πολεμικό τραύμα στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι Χειμάρρας) στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

65.      ΓΚΙΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο το 1912. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 7 Μαρτίου 1941.

66.      ΓΚΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1911. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα  Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 28 Φεβρουαρίου 1941.

67.      ΓΚΙΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε από πολεμικό τραύμα στην περιφέρεια  Φτέρης Αγίων Σαράντα στις 18 Δεκεμβρίου 1940.

68.      ΓΚΙΟΥΣΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίου το 1910. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στον Άγιο Γεώργιο Λάμποβας στις 12 Απριλίου 1941.

69.      ΓΚΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Γουριώτισσατο 1918 . Υπηρετούσε στο Ανεξαρτητο Τάγμα Δελβινακίου,φονεύθηκε στον Προφήτη Ηλία Κόνιτσας στις 15 Νοεμβρίου 1940.

70.      ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αμβρακία Τριχωνίδας το 1908. Υπηρετούσε στο 11ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο ύψωμαΔόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

71.      ΓΚΟΥΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1903. Υπηρετούσε στο 11ο ΣΠ.,πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 14 Μαρτίου 1941.

72.      ΓΟΥΠΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνι Ναυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο 42οΣύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 15 Απριλίου 1941.

73.      ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Πογωνιά. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μάλι Μπάρδι στις 10 Νοεμβρίου 1940.

74.      ΓΟΥΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο προ Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

75.      ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στηνΣπολάϊτα Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 7 Ιανουαρίου 1941.

76.      ΔΗΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υποδεκανέας. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1911. Υπηρετούσε στο 52ο ΣΠ.,πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 13 Ιανουαρίου 1941.

77.      ΔΗΜΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα το 1915. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα  Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) μεταξύ 7 – 9 Μαρτίου 1941.

78.      ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1907. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη μάχη Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 24 Μαρτίου 1941.

79.      ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη μάχη προ Τεπελενίου στις 1η Μαρτίου 1941.

80.      ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Σπαρτιά Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Τεπελένι στις 22 Φεβρουαρίου 1941.

81.      ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.  Γεννήθηκε στην Σπαρτιά Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (προ Τεπελενίου) στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

82.      ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Θέρμο Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα  Κεφαλοβουλγάρα στις 15 Νοεμβρίου 1940.

83.      ΔΗΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στα Όχθια Βάλτου το 1910. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Μπολένα (ΒΑ Χειμάρρας) στις 25 Ιανουαρίου 1941.

84.      ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Καλλονή Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Λέκλι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 14 Απριλίου 1941.

85.      ΔΟΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Προσήλιο Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα 1615 (ΒΔ Νεμέρσκας) στις 14 Δεκεμβρίου 1940.

86.      ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Καζοράκι   το 1918. Υπηρετούσε στο 65ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1736 (Γκούρι Πρερ, κοιλάδα Τομορίτσα) στις 13 Φεβρουαρίου 1941.

87.      ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα  προ Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

88.      ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Καλύβια Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Χειμάρρας) στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

89.      ΔΡΟΓΟΥΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στους Γιαννόπουλους Βάλτου το 1906. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στον Υποτομέα Χόρμοβας Τεπελενίου στις 9 Μαρτίου 1941.

90.      ΔΡΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Βόνιτσα το 1919. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο Νοσοκομείο Σανατόριο «Σωτηρία» Αθηνών στις 1η Μαΐου 1941.

91.      ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1908. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 20 Απριλίου 1941.

92.      ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο το 1912. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Τεπελενί στις 6 Μαρτίου 1941.

93.      ΔΡΟΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο ΙΙΙ Ορεινό Νοσηλευτικό Τμήμα (Κούτσι) στις Απριλίου 1941.

94.      ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυραβγένα Τριχωνίδας το 1918. Υπηρετούσε στο Ανεξάρτητο Τάγμα Δελβινακίου,φονεύθηκε στη Βήσανη Πωγωνίου στις 20 Νοεμβρίου 1940.

95.      ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κλεπά Ναυπακτίας το 1916. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη Σιαστή (περιοχή Δελβίνιου) στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

96.      ΖΑΒΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 25 Μαρτίου 1941.

97.      ΖΑΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Γεννήθηκε στο Περδικάκι Βάλτου το 1907. Υπηρετούσε στο 43ο ΣΠ.,πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 23 Μαρτίου 1941.

98.      ΖΑΚΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ τουΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Σκουτεσιάδα Τριχωνίδας το 1914.  Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ.,  φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

99.      ΖΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Φαμίλα Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

100.    ΖΑΡΖΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Λυσιμάχεια το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Αγίου Γεωργίου (Λάμποβο) στις 29 Μαρτίου 1941.

101.    ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Αχυρά Ξηρομέρου το 1918. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ.,φονεύθηκε στα Κρανιά στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

102.    ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Σύντεκνο Βάλτου το 1910. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη Γέφυρα Αγίων στις 19 Νοεμβρίου 1940.

103.    ΖΑΡΝΑΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1910. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

104.    ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Χούνη Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στην Πλόκιστα στις 23 Νοεμβρίου 1940.

105.    ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

106.    ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Καραϊσκάκη Αιτ/νιας το 1912. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο Μπουράτο (διάβαση Κακαβιάς) στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

107.    ΖΗΜΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Εμπεσο το 1904. Υπηρετούσε στο 85ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Απριλίου 1941.

108.    ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Στύλια Ναυπακτίας το 1904. Υπηρετούσε στην Ι Συζυγαρχία/Β΄ Όρχου Πυροβολικού, φονεύθηκε στο Χάνι Δελβινακίου σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 19 Απριλίου 1941.

109.    ΖΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πεδρικάκι το 1916. Υπηρετούσε στοΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,φονεύθηκε στα Ιωάννινα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 5 Νοεμβρίου 1940.

110.    ΖΟΥΛΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 2 Μαρτίου 1941.

111.    ΖΟΥΜΑΣ ή ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κατόχη Βόνιτσας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 12 Μαρτίου 1941.

112.    ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Σπολάιτα το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο 8ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (τραυματίστηκε προ Τεπελενίου) στις 25 Φεβρουαρίου 1941.

113.    ΖΩΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Παλαιοχωράκι Ναυπακτίας το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

114.    ΖΩΗΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Σίμο Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 28 Δεκεμβρίου 1940.

115.    ΖΩΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΖΩΙΤΑΚΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ελευθέριανη Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στην μάχη Δρόβιανης στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

116.    ΖΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο Φαράγγιο Πωγωνίου στις 24 Νοεμβρίου 1940.

117.    ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 31 Αυγούστου 1941.

118.    ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι Δελβίνου) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

119.    ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ελαιόφυτο το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Τσιάνο (Τεπελένι) στις 14 Απριλίου 1941.

120.    ΚΑΒΑΛΙΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο Πλατοβούνι ( περιοχή Δελβίνου) στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

121.    ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ελαιόφυτο το 1905. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο ύψωμαΔόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 28 Φεβρουαρίου 1941.

122.    ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 24 Φεβρουαρίου 1941.

123.    ΚΑΚΟΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

124.    ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Φλωριάδα Βάλτου το 1912. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στους Ποντικάτες Πωγωνίου στις 24 Νοεμβρίου 1940.

125.    ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Τρύφο Βόνιτσας το 1911. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Βράνιστα Χειμάρρας στις 1 Μαρτίου 1941.

126.    ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Δρυμώνα Τριχωνίδας το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε από πολεμικό τραύμα στο Μπουλαράτ Χειμάρρας στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

127.    ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ή ΚΑΛΑΥΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Σπαρτιά Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στη Βίγλα στις 16 Νοεμβρίου 1940.

128.    ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗΣΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Σπαρτιά Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 19 Δεκεμβρίου 1940.

129.    ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Σπαρτιά Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

130.    ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Γεννήθηκε στην Παλαιοκαρυά Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη Δορίβα (Χόρμοβα ΝΑ Τεπελενίου) στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

131.    ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ρηγάνι Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 25 Ιανουαρίου 1941.

132.    ΚΑΛΟΚΑΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο Σ1 Πεδινό Χειρουργείο (Μπουλαράτ Χειμάρρας) στις 8 Μαρτίου 1941.

133.    ΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Δρυμό Βόνιτσας το 1910. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Κότσικα Θυάμιδος σε αεροπορική επιδρομή στις 10 Νοεμβρίου 1940.

134.    ΚΑΛΟΤΑΝΤΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Καινούργιο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

135.    ΚΑΛΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

136.    ΚΑΛΥΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ταξιάρχη Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στην Κεφαλοβουλγάρα  στις 15 Νοεμβρίου 1940.

137.    ΚΑΜΠΛΑΦΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Σκουρτού το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις 21 Δεκεμβρίου 1940.

138.    ΚΑΝΕΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1909. Υπηρετούσε στο 25ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μάλι Σπαντάριτ στις 2 Απριλίου 1941.

139.    ΚΑΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Βούστριο το 1903. Υπηρετούσε στον Εμπέδο Πεζικού Ιωαννίνων, φονεύθηκε στους Στρατώνες «Ακραίον» Ιωαννίνων, σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 20 Απριλίου 1941.

140.    ΚΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ματαράγκα το 1913. Υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ., φονεύθηκε στη μάχη ΚηπαρόΧειμάρρας στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

141.    ΚΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστα Αμπελάκια Βάλτου το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη μάχη Μπολένας (ΒΑ Χειμάρρας) στις 25-26 Δεκεμβρίου 1941.

142.    ΚΑΠΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αιτωλιό το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Τεπελένι στις 7 Μαρτίου 1941.

143.    ΚΑΠΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Κατοχή Μεσολογγίου το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 13 Δεκεμβρίου 1940.

144.    ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Καραϊσκάκη Βόνιτσας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στην Πέστανη στις 18 Νοεμβρίου 1940.

145.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Πέρκο Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στη Βίγλα στις 16 Νοεμβρίου 1940.

146.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Αμφιλοχία το 1914. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Κακαβιά στις 30 Νοεμβρίου 1940.

147.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκεστο Μπουρλέσι Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

148.    ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Κεχρινιά Βάλτου το 1905. Υπηρετούσε στο 44ο ΣΠ., φονεύθηκε σε βομβαρδισμό στο πρόχειρο Χειρουργείο Ψάρι Τρεμπεσίνας στις 14 Μαρτίου 1941.

149.    ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

150.    ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΑΖΑΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Αλευράδα  Βάλτου το 1906. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε προ Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

151.    ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Μυρτιά   Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε προ Τεπελενίου στις 26 Μαρτίου 1941.

152.    ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στην Γουριώτισσα Βόνιτσας 1919. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,  πεθανε στο VIIIα Ορεινό Χειρουργείο (Δελβινάκι)  στις 17 Ιανουαρίου 1941.

153.    ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ,Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μυρτιά Τριχωνίδας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Γκόλικο Τεπελενίου το Μάρτιο του 1941.

154.    ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Λοχίας.Γεννήθηκε στο Περδικάρι το 1915. Υπηρετούσε στην ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία,  φονεύθηκε στις επιχειρήσεις Μοναλτίνι  Ιταλίας στις 12 Σεπτεμβρίου 1944.

155.    ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Λοχαγός.Γεννήθηκε στην Αραχώβα   το 1899. Υπηρετούσε στο 21ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 869 (ΒΔ Βινάν) στις 11 Απριλίου 1941.

156.    ΚΑΤΣΙΦΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε ύψωμα προ Τεπελενίου στις 11 Μαρτίου 1941.

157.    ΚΑΤΣΩΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στην Ναύπακτο το 1909. Υπηρετούσε στον ΙΙΙ Όρχο Πυροβολικού,πέθανε στο Νοσοκομείο Δελβίνου στις 19 Μαρτίου 1941.

158.    ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στον Αστακό το 1907. Υπηρετούσε στο 13ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 3 Απριλίου 1941.

159.    ΚΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στο Μεσολόγγι το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στη μάχη Δρόβιανης στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

160.    ΚΕΡΑΜΥΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Κανδήλα Βόνιτσας το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε βόρεια του χωριού Καλαράτες στις 6 Φεβρουαρίου 1941.

161.    ΚΙΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Λεπενού Βάλτου το 1914. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 5 Μαρτίου 1941.

162.    ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΛΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Λουτρό Βόνιτσας το 1915. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 14 Φεβρουαρίου  1941.

163.    ΚΟΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Σπαρτιά Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., εξαφανίστηκεστην μάχη Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

164.    ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Στρυγανιά Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Σούκας (Κλεισούρας) στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

165.    ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Κάτω Κεράσοβο Μεσολογγίου το 1918. Υπηρετούσε στο Οχυρό Μπέλες, φονεύθηκε στο Μπέλες στις 8 Απριλίου 1941.

166.    ΚΟΛΙΔΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Κατούνα Ξηρομέρου το 1908. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Βράνιστα Χειμάρρας στοις 21 Ιανουαρίου 1941.

167.    ΚΟΛΟΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΒΑΣΕΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Κυρά Βγένα Τριχωνίδας το 1917. Υπηρετούσε στο Ανεξάρτητο Τάγμα Δελβινακίου, πέθανε σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο (ΤΤ 712) στις 29 Νοεμβρίου 1940.

168.    ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Κάτω Κεράσοβο Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Κεφαλοβουλγάρα στις 15 Νοεμβρίου 1940.

169.    ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στην Παλαιοκατούνα το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 13 Μαρτίου  1941.

170.    ΚΟΝΙΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστα Βλιζιανά Βόνιτσας το 1918. Υπηρετούσε στο VI/1 Υποτομέα, φονεύθηκε στην περιοχή Πετριτσίου στις 6 Απριλίου 1941.

171.    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στην Νεράϊδα το 1912. Υπηρετούσε στο 51ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 7 Φεβρουαρίου 1941.

172.    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστον Αβαρίκο (Πλατύπορο) Τριχωνίδας το 1918. Υπηρετούσε στο VI Συνοριακό Τομέα,  φονεύθηκε στο Πετρίτσι στις 6 Απριλίου 1941.

173.    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστον Αγαλιανό Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Ταβουλάρη (προ Τεπελενίου) στις 5 Απριλίου 1941.

174.    ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Αγρίνιο το 1911. Πέθανε σε Νοσοκομείο Εκστρατείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  στις 1 Μαΐου  1941.

175.    ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστα Βασιλικά Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

176.    ΚΟΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στο Καραϊσκάκη το 1918. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 6 Μαρτίου 1941.

177.    ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Καινούργιο Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 (Χειμάρρας)  στις  17 Δεκεμβρίου 1940.

178.    ΚΟΡΔΟΛΕΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστην Παλαιοκαρυά Τριχωνίδας το 1908. Υπηρετούσε στο Φρουραρχείο Αγρινίου, φονεύθηκε  στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αγρινίου στις 20 Ιανουαρίου 1941.

179.    ΚΟΡΙΤΖΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ,Στρατιώτης. Γεννήθηκε  στον Πλάτανο το 1915. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

180.    ΚΟΡΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Βαγγιανά το 1912. Υπηρετούσε στο 51ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Σπι Καμαράτε (Ν Μπούμπεσι) στις 29 Ιανουαρίου 1941.

181.    ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ναυπακτο το 1916. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Μπουράτο (διάβαση Κακαβιάς)στις 21 Δεκεμβρίου 1940.

182.    ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ναυπακτο το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Γκόλικο Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

183.    ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Παλιάμπελα Βόνιτσας το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στο βραχώδες αντέρεισμα Μπολένας (ΒΑ Χειμάρρας) στις 27 Ιανουαρίου 1941.

184.    ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ψηλόβραχο Αγρινίου το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην περιοχή Μεσημέρι – Βράνιστα Χειμάρρας στις 14 Απριλίου 1941.

185.    ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Καλύβια Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 22 Φεβρουαρίου1941.

186.    ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1915.  Υπηρετούσε στο 32ο Σ.Π., φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου  1941.

187.    ΚΟΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ναυπακτο το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο Σ.Π., φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) στις 27 Ιανουαρίου 1941.

188.    ΚΟΥΒΑΡΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.Γεννήθηκε στην Πάλαιρο Βόνιτσας το 1916. Υπηρετούσε στο 37ο ΣΠ. Φονεύθηκε κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του 2ου Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 20 Απριλίου 1941.

189.    ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στα Μαχαιρά Βόνιτσας το 1917. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

190.    ΚΟΥΖΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Γραμματικό Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 7 Μαρτίου 1941.

191.    ΚΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αντίρριο το 1910.  Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Τζουφαράχη (ΒΑ Ελαίας) στις 14 Νοεμβρίου 1940.

192.    ΚΟΥΚΟΥΡΕΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίο το 1909. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 2 Μαρτίου 1941.

193.    ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Δεκανέας.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1915.   Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

194.    ΚΟΥΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αχλαδόκαστρο Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Μαρτίου 1941.

195.    ΚΟΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστο Στράνωμα Ναυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο ΙΙΙβ Ορεινό Χειρουργείο (Άγιοι Σαράντα) στις 21 Δεκεμβρίου 1940.

196.    ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Γαβαλού Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Αγιοβούνια Λάμαρι στις 18 Νοεμβρίου 1940.

197.    ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1910. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

198.    ΚΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 42ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1940 (Μάλι Σπατ) στις 23 Δεκεμβρίου 1940.

199.    ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κεχρινιά Βάλτου το 1915. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Απριλίου1941.

200.    ΚΟΥΤΣΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Λεπενού Βάλτου το 1916. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη μάχη Μπολένας στις 26 Ιανουαρίου 1941.

201.    ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Μακρινού Μεσολογγίου το 1905.Υπηρετούσε στο 13ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 802 (Σπαντάριτ) στις 27 Μαρτίου 1941.

202.    ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Λοχίας. Γεννήθηκεστην Κανδήλα Βόνιτσας το 1918. Υπηρετούσε στο VI Συνοριακό Τομέα  (Λόχος Βυρώνειας), εξαφανίσθηκε σε θέση του Οχυρού Ποποτλιβιτσα στις 7 Απριλίου 1941.

203.    ΚΡΑΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Μακρινού Μεσολογγίου το 1912. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 18 Ιανουαρίου 1941.

204.    ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Δοκίμιο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

205.    ΚΡΙΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Βλιζιανά Βόνιτσας το 1915.Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 22 Δεκεμβρίου 1940.

206.    ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σαρδίνια Βάλτου το 1913. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Μπολένα (ΒΑ Χειμάρρας) στις 26 Ιανουαρίου 1941.

207.    ΚΥΡΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Βόνιτσα το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 18 Φεβρουαρίου 1941.

208.    ΚΥΡΙΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα  Δόντι (Γκόλικο – ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

209.    ΚΥΡΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

210.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1907. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 14 Απριλίου 1941.

211.    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στο Μεγάλο Δένδρο Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 22 Μαρτίου 1941.

212.    ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αργυρό Πηγάδι Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Παπακώστα (Γκόλικο – Χόρμοβα) το Μάρτιο του 1941.

213.    ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας το 1911. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο Ροδοτόπι Δωδώνης στις 23 Νοεμβρίου 1940.

214.    ΛΑΓΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Βομβοκού Ναυπακτίας. Υπηρετούσε στον ΙΙ Όρχο Πυροβολικού, φονεύθηκε στο Δελβινάκι στις 19 Απριλίου 1941.

215.    ΛΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Σταθμό Επιδέσεως  του 39ο  Συντάγματος Ευζώνων στις 14 Νοεμβρίου 1940.

216.    ΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ελατόβρυση Ναυπακτίας το 1910.Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Δόντι (χωριό Χόρμοβο – Λέκλι Τεπελενίου) στις 28 Φεβρουαρίου 1941.

217.    ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1915.Υπηρετούσε στο 40ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

218.    ΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1913. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Τεπελένι στις 8 Μαρτίου 1941.

219.    ΛΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Καστανιά Ναυπακτίας το 1918.Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 18 Δεκεμβρίου 1940.

220.    ΛΕΜΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κάτω Χρυσοβίτσα Τριχωνίδας το 1910.Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 28 Δεκεμβρίου 1940.

221.    ΛΕΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μανδρινή Ναυπακτίας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από πολεμικό τραύμα στην Τζούφα Ράχη (ΒΑ Ελαίας) στις 14 Νοεμβρίου 1940.

222.    ΛΙΑΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στους Παπαδάτες Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στην Πλόκιστα στις 24 Νοεμβρίου 1940.

223.    ΛΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΟΔΥΣΣΕΩΣ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Θέρμο το 1919.  Υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας, εξαφανίστηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 27 Απριλίου 1941.

224.    ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΧΑΡ. του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1910. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Άνω Λαμπόβου στις 11 Νοεμβρίου 1940.

225.    ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη  Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

226.    ΛΥΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στα Μούσουρα Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 7 Μαρτίου 1941.

227.    ΛΩΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ζευγαράκι Μεσολογγίου το 1916. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

228.    ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Δορβιτσά Ναυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 8 Μαρτίου 1941.

229.    ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στους Χαλκιόπουλους Βάλτου. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Φεβρουαρίου 1941.

230.    ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυδωνιά Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

231.    ΜΑΚΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στην Δορβιτσά Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 13 Ιανουαρίου 1941.

232.    ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Λιθοβούνι Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκεκοντά στο χωριό Κούτσι στις 17 Απριλίου 1941.

233.    ΜΑΛΑΜΑΚΗΣ ή ΣΕΛΤΣΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1917. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα  Βράνιστας Χειμάρρας στις 15 Φεβρουαρίου  1941.

234.    ΜΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Τρύφο το 1912. Υπηρετούσε στο 1ο Κινητό Εμπέδο Ιωαννίνων, πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 4 Μαρτίου 1941.

235.    ΜΑΝΔΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Βόνιτσας το 1915. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας στις 7 Νοεμβρίου 1940.

236.    ΜΑΝΔΡΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ,Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο το 1917. Υπηρετούσε στο VI/1 Υποτομέα, πέθανε αιχμάλωτος στο Γερμανικό Νοσοκομείο Λαζαρέτ Γκόρνας Τζουμαγιάς από πολεμικό τραύμα στις 12 Απριλίου 1941.

237.    ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Σταμνά το 1909. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ.,  πέθανε σε Νοσοκομείο Διακομιδής  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

238.    ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Καταφύγιο Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο Αντιαρματικό Συγκρότημα,φονεύθηκε στη Χειμάρρα στις 25 Ιανουαρίου 1941.

239.    ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το 1918. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

240.    ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μάστρο Μεσολογγίου το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα 1923 (Γκόλικο) στις 8 Μαρτίου 1941.

241.    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στη Σούχας στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

242.    ΜΑΡΟΥΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Γουριώτισσα Βόνιτσας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 8 Μαρτίου 1941.

243.    ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στην Μακρινού Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στον Α2 Λόχο Διαβιβάσεων, φονεύθηκε στη Δερβίτσιανη Αργυροκάστρου σε αεροπορική επιδρομή στις 29 Δεκεμβρίου 1940.

244.    ΜΑΤΖΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αλευράδα Βάλτου το 1911. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 29 Νοεμβρίου 1940.

245.    ΜΑΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στο ύψωμα Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

246.    ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σαργιάδα Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Μεσολογγίου, φονεύθηκε στο ύψωμα Δόντι (Γκόλικο Τεπελενίου) στις 9 Μαρτίου 1941.

247.    ΜΑΤΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Περδικάκι Βάλτου το 1912. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 19 Ιανουαρίου 1941.

248.    ΜΑΥΡΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Αχλαδόκαστρο Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

249.    ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Περίστα Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αγρινίου (τραυματίας μάχης υψώματος 1160) στις 9 Δεκεμβρίου 1940.

250.    ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Περίστα Ναυπακτίας το 1916. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

251.    ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι το 1906. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 18 Μαρτίου 1941.

252.    ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ,Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην Κατούνα  . Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 9 Μαρτίου 1941.

253.    ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το 1905. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Μαρτίου 1941.

254.    ΜΕΛΙΚΩΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Κουδούνι Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

255.    ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1908. Πέθανε στο Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 21 Απριλίου 1941.

256.    ΜΕΣΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνιο Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο40ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Απριλίου 1941.

257.    ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Παλιάμπελα. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 10 Δεκεμβρίου 1940.

258.    ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Σπάρτο Βάλτου το 1914. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη μάχη Μπολένας στις 26 Ιανουαρίου 1941.

259.    ΜΗΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σπολάιτα Τριχωνίδας το 1915.Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα 1800 (Δόντι Τεπελενίου) στις 16 Απριλίου 1941.

260.    ΜΗΤΣΟΥ ή ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Σιτίστα Ναυπακτίας το 1905.  Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Τεπελένι στις 3 Μαρτίου 1941.

261.    ΜΗΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 21 Μαρτίου 1941.

262.    ΜΙΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

263.    ΜΟΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Παρακαμπύλια Αγίου Βλασίου Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 1ο ΣΠ., πέθανε στο Σ4 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής (Κούταλι) στις 16 Απριλίου 1941.

264.    ΜΟΣΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Αντισυνταγματάρχης. Γεννήθηκε στη Γαβαλού το 1894.Εξαφανισθηκε στην Κάτω Αδριατική στο ναυάγιο του Α/Π «Cittadi Genova» (τορπιλισμός) μεταφερόμενος ως όμηρος στην Ιταλία λόγω της συμμετοχής του στον πόλεμο , στις 21Ιανουαριου 1943.

265.    ΜΟΥΛΑΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ή ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Αλευράδα Βάλτου το 1920. Υπηρετούσε στον 12ο Ουλαμό Πυροβόλων Δαγκλή,  φονεύθηκε στη Σαγιάδα Φιλιατών σε βομβαρδισμό στις 29 Νοεμβρίου 1940.

266.    ΜΟΥΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κονοπίνα Βόνιτσας το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε ΝΑ τηςΜπολένας στις11 Φεβρουαρίου 1941.

267.    ΜΟΥΡΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Χρυσοβίτσα Βόνιτσας το 1908. Υπηρετούσε στο 90ο ΣΠ., πέθανε στοXV Ορεινό Χειρουργείο (Μπούμπεσι) στις 12 Μαρτίου 1941.

268.    ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μάστρο Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 10 Μαρτίου 1941.

269.    ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Στάνο Βάλτου το 1910. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο ΙΙΙα Χειρουργείο (Άγιος Βασίλειος) στις 18 Ιανουαρίου 1941.

270.    ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Παραβόλα Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 19 Δεκεμβρίου 1940.

271.    ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Παπαδάτα Ξηρομέρου το 1906. Υπηρετούσε στο 90ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 802 (Μπούμπεσι) στις 19 Μαρτίου 1941.

272.    ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Αγαλιανό Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 13 Μαρτίου 1941.

273.    ΜΠΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Παλαιοκαρυά Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Στράτι στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

274.    ΜΠΑΪΣΑΚΛΕΙΔΗΣ ή ΠΑΪΠΟΥΤΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μπαμπαλιό Βάλτου το 1914.  Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο ΙΙΙα Ορεινό Χειρουργείο (Άγιος Βασίλειος) στις 22 Φεβρουαρίου 1941.

275.    ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιοτο 1908. Υπηρετούσε στο 9ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 6 Μαρτίου 1941.

276.    ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Πεντάλοφο Ξηρομέρου το 1916. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

277.    ΜΠΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Άνω Λάμποβου στις 11 Δεκεμβρίου 1940.

278.    ΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Προσήλια Τριχωνίδας το 1916.Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στην μάχη Τεπελενίου στις 11 Μαρτίου 1941.

279.    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στοΛούρο Φιλιππιάδας στις 28 Απριλίου 1941.

280.    ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Σύντεκνο Βάλτου το 1908. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πνίγηκε στον ποταμό Λούρο στις 28 Απριλίου 1941.

281.    ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Χόρμοβα στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

282.    ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κατοχή Μεσολογγίου το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο Μπόρσι Χειμάρραςστις 19 Δεκεμβρίου 1940.

283.    ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Πρόδρομο Βόνιτσας το 1905.Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στην περιοχή Τεπελενίου στις  8 Μαρτίου 1941.

284.    ΜΠΑΡΛΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σιτομένα Τριχωνίδας το 1910. Υπηρετούσε στο39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» Αθηνών στις 6 Φεβρουαρίου 1941.

285.    ΜΠΑΡΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Δαφνιά Μεσολογγίου το 1917. Υπηρετούσε στο ΙΙΣύνταγμα Ορειβατικού Πυροβολικού,  φονεύθηκε στο Μεγάλο Λάμποβο (Νεμέρτσκα) στις 9 Μαρτιου 1941.

286.    ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αλευράδα Βάλτου το 1912. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα 452 (Μπολένα) στις 15 Απριλίου 1941.

287.    ΜΠΑΡΟΥΧΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1910. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Αμφιλοχίας στις 6 Ιανουαρίου 1941.

288.    ΜΠΑΡΧΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Λοχίας.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1915. Υπηρετούσε στο 40ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Μπουράτο ( διάβαση Κακαβιάς) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

289.    ΜΠΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αιτωλικό το 1910. Υπηρετούσε στο  39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 2 Μαρτίου 1941.

290.    ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Γαβαλού Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Δέλβινο στις 6 Δεκεμβρίου 1940.

291.    ΜΠΙΣΑΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Περατιά το 1912. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 14 Απριλίου 1941.

292.    ΜΠΙΣΤΙΤΖΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία. Υπηρετούσε στο 1ο Κινητό Εμπέδο Ιωαννίνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 25 Μαρτίου 1941.

293.    ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδαςτο 1906. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Μπολένα στις 14 Απριλίου 1941.

294.    ΜΠΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

295.    ΜΠΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1913. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Νοσοκομείο Εκστρατείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Αγρινίου στις  10 Μαρτίου 1941.

296.    ΜΠΛΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ,Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην  την Ναύπακτο το 1914. Υπηρετούσε στο 7ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 257 (Ρίμπα, ΒΑ Κλεισούρας) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

297.    ΜΠΟΥΡΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κάτω Μακρυνού Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο προ Τεπελενίου στις 21 Φεβρουαρίου 1941.

298.    ΜΠΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σταμνά Μεσολογγίου το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο Α2 Ορεινό Χειρουργείο (Δέλβινο) στις 8 Ιανουαρίου 1941.

299.    ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ,Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στο Πέρκο  το 1912. Υπηρετούσε στο  39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Βίγλα στις 16 Νοεμβρίου 1940.

300.    ΜΠΟΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1420 (αυχένας Μεσημέρι Χειμάρρας) στις 29 Ιανουαρίου 1941.

301.    ΜΥΛΩΝΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αλευράδα Βάλτου ΤΟ 1913. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Μπουράτο ( διάβαση Κακαβιάς) στις 30 Νοεμβρίου 1940.

302.    ΜΩΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αβόρανη Ναυπακτίας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε προ του Τεπελενίου στις 3 Μαρτίου 1941.

303.    ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 9 Ιανουαρίου 1941.

304.    ΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μεγάλη Χώρα Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Σούχα στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

305.    ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Πόβλα Φιλιατών στις 25 Νοεμβρίου 1940.

306.    ΝΕΣΤΟΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Νέοχώρι το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

307.    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ελευθέριανη Ναυπακτίας το 1918.Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Φεβρουαρίου 1941.

308.    ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Άνω Χώρα Ναυπακτίας το 1914.Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Πήλιουρι (περιοχή Χειμάρρας) στις 3 Φεβρουαρίου 1941.

309.    ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Βούστρι Ξηρομέρου το 1919. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στο χωριόΒράνιστα Χειμάρρας στις 13 Μαρτίου 1941.

310.    ΝΤΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Χρυσοβέργι Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Σ4 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής (Κούταλι) στις 16 Μαρτίου 1941.

311.    ΝΤΑΛΙΑΜΠΕΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, , Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πεντάκορφο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

312.    ΝΤΑΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδας το 1918. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στην Άρτα στις 25 Φεβρουαρίου 1941.

313.    ΝΤΑΡΛΑΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στην Κονίσκα Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

314.    ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην Γαβαλού Μεσολογγίου το 1918.Υπηρετούσε στο 28ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1292(μάχη Κλεισούρας ) στις 31 Δεκεμβρίου 1940.

315.    ΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κονίσκα Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι & Κηπαρό Χειμάρρας)στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

316.    ΝΤΟΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Λαγκάδα Βάλτου το 1914. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο Σ1 Πεδινό Χειρουργείο (Μπουλαράτ) στις 28 Ιανουαρίου 1941.

317.    ΝΤΟΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Λαγκάδα Βάλτου το 1914. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων,πέθανε στο Σ1 Πεδινό Χειρουργείο  στις 27 Ιανουαρίου 1941.

318.    ΝΤΟΥΜΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΣΥΜΕΩΝ, Αντισυνταγματάρχης. Γεννήθηκε στον Γαλατά Μεσολογγίου το 1898. Υπηρετούσε στην Στρατιωτική Διοίκηση Πατρών, φονεύθηκε στην Πάτρα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 23 Απριλίου 1941.

319.    ΞΑΝΘΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σκουρτού Ξηρομέρου το 1913. Υπηρετούσε στο 16ο ΣΠ., πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 21 Δεκεμβρίου 1940.

320.    ΞΗΡΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Ξηρεϊκα Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκεστην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

321.    ΞΥΛΟΜΕΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Πλάτανο Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στηΧόρμοβα (προ Τεπελενίου) στις 28 Δεκεμβρίου 1940.

322.    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σπολάιτα Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 15 Ιανουαρίου 1941.

323.    ΠΑΒΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Παναγούλα Βόνιτσας το 1912.Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Βράνιτσα Χειμάρρας στις 13 Μαρτίου 1941.

324.    ΠΑΒΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Παναγούλα Βόνιτσας. Υπηρετούσε στο 1ο Κινητό Εμπέδο Ιωαννίνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 7 Μαρτίου 1941.

325.    ΠΑΚΕΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1910. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι-ε-ΚηπαρόΧειμάρρας)  στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

326.    ΠΑΛΑΒΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ελαιόφυτο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

327.    ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κερασιά Αγρινίου το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

328.    ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σαρδίνια Βάλτου το 1905. Υπηρετούσε στο 43ο ΣΠ., πέθανε στο Σ4Χειρουργείο (Κούταλι) στις 16 Μαρτίου 1941.

329.    ΠΑΛΛΗΚΑΡΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ανθυπασπιστής.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1914.  Υπηρετούσε στο  192ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα, φονεύθηκε στο Θεοδώροβο Δοϊράνης (τοποθεσία Κρουσίων) στις 6 Απριλίου 1941.

330.    ΠΑΛΟΥΚΗΣ ή ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Θύριο Βόνιτσας το 1910. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Βράνιτσας Χειμάρρας στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

331.    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Βασιλική Ναυπακτίας το 1905.  Υπηρετούσε στο Β΄ Όρχο Μηχανικού, πέθανε στο 4ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αιδηψού στις 2 Ιανουαρίου 1941.

332.    ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

333.    ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Λοχίας.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

334.    ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Δοκίμιο Τριχωνίδας το 1910. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο ΙΙα Ορεινό Χειρουργείο (Σταυροσκιάδι Πωγωνίου) στις 29 Νοεμβρίου 1940.

335.    ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Μαχαιρά. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 26 Νοεμβρίου 1940.

336.    ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΟΘΩΝΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

337.    ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Δενδροχώρι Ναυπακτίας. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στοΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Αιγίου (τροχαίο ατύχημα)  στις 25 Απριλίου 1941.

338.    ΠΑΞΗΜΑΔΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην Βίγλας Γεροπλάτανου Δωδώνης στις 14 Νοεμβρίου 1940.

339.    ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκεστη Μπουρλέσια Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

340.    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Φαμίλα Ναυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο Προγονάτι (ΝΔ Τεπελενίου) στις 7 Ιανουαρίου 1941.

341.    ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Δρυμώνα Τριχωνίδας το 1918. Υπηρετούσε στο 91ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μακεδονικό Μέτωπο στις 6 Απριλίου 1941.

342.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 28 Δεκεμβρίου 1940.

343.    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Υπολοχαγός.Γεννήθηκε στην  Ελατού   το 1913. Υπηρετούσε στο  39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

344.    ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.Γεννήθηκε στην Γουριά το 1909. Υπηρετούσε στο  39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 9 Φεβρουαρίου 1941.

345.    ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Λαμπίρι Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε κοντά στο Τεπελένι στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

346.    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στοΝεοχώρι Τριχωνίδας το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 9 Μαΐου  1941.

347.    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Δεκανέας.Γεννήθηκε στο Θέρμο το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

348.    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Σ4 Νοσοκομείο Διακομιδής (Κούταλι) στις 13 Μαρτίου 1941.

349.    ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Αγρίδιο Βάλτου το 1912. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στη Μπολένα (ΒΑ Χειμάρρας) στις 14 Απριλίου 1941.

350.    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1918 . Υπηρετούσε στο  66ο   ΣΠ., φονεύθηκε στον Αυχένα Σιρακούτ (ΝΑ Βερατίου) στις 31 Δεκεμβρίου 1940.

351.    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Χούνη το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στους Άνω Σαψιάδες (περιοχη Λεσκοβικίου) στις 20 Απριλίου 1941.

352.    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Υποδεκανέας. Γεννήθηκε στη Σπολάιτα Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στη Γκραμπάλα Ηπείρου στις 14 Νοεμβρίου 1940.

353.    ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις  17 Μαΐου 1941.

354.    ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κονίσκα Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 28 Δεκεμβρίου 1940.

355.    ΠΑΠΑΛΕΝΗΣ ή ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1913. Πέθανε σε Νοσοκομείο Εκστρατείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούστις 19 Απριλίου 1941.

356.    ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Βασιλόπουλο το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., πέθανε στο ΙΙΙ Ορεινό Χειρουργείο (Άγιος Βασίλειος) στις 11 Φεβρουαρίου 1941.

357.    ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αρχοντοχώρι Βόνιτσας.Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Κότσικα Θεσπρωτίας στις 10 Νοεμβρίου 1940.

358.    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ναύπακτο. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη Γκραμπάλα (ΒΑ Ελαίας) στις 14 Νοεμβρίου 1940.

359.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1917. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο χωριό Μεγάλο Λάμποβα (Νεμέρτσκα) στις 28 Φεβρουαρίου 1941.

360.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΘΩΜΑ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

361.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Περδικάκι Βάλτου το 1908. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε διερχόμενος το Λούρο ποταμόστις 26 Απριλίου 1941.

362.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αμβρακία Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

363.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Δρυμώνα Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) στις 19 Φεβρουαρίου 1941.

364.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Κονίσκα Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 28 Ιανουαρίου 1941.

365.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Τριχώνιο Μεσολογγίου το 1918. Υπηρετούσε στο ΙΙ Σύνταγμα Ορειβατικού Πυροβολικού, φονεύθηκε στη Μεγάλο Λάμποβα (Νεμέρτσκα) στις 9 Μαρτίου 1941.

366.    ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Δεκανέας.Γεννήθηκε στη Λυσιμαχία το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

367.    ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Λοχαγός.Γεννήθηκε στο Κρυονέρι το 1904. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας)  στις 16 Δεκεμβρίου 1940.

368.    ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ-ΦΛΩΡΟΥ, Δεκανέας.Γεννήθηκε στη Γαβαλού το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

369.    ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1904. Υπηρετούσε στην Μοίρα Αυτοκινήτων, πέθανε στο Νοσοκομείο Αθηνών «Σωτηρία» στις 14 Ιουνίου 1941.

370.    ΠΑΠΑΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε προ Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

371.    ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Λοχίας.Γεννήθηκε στο Βασιλόπουλο το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

372.    ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κονίσκα Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε προ Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

373.    ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Τριχώνιο Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 7ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (τραυματίας μάχης Τεπελενίου) στις 6 Μαΐου 1941.

374.    ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέθανε στο Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούστις 26 Απριλίου 1941.

375.    ΠΑΣΠΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Υποδεκανέας. Γεννήθηκε στη Στράνωμα Ναυπακτίας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Λέκλι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 15 Μαρτίου 1941.

376.    ΠΑΣΤΡΩΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Γαλατά Μεσολογγίου το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 7 Μαρτίου 1941.

377.    ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

378.    ΠΑΤΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Γαυρολίμνη ΤΟ 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Πλατοβούνι) στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

379.    ΠΑΤΡΑΣ ΑΛΕΚΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σπολάιτα Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο 2ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στη Σκόνδρα στις 7 Μαρτίου 1941.

380.    ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Σταμνά Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Άρτας στις 22 Νοεμβρίου 1940.

381.    ΠΑΤΣΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Πάλαιρο Βόνιτσας το 1914. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε βόρεια της Βράνιστας Χειμάρρας στις 6 Φεβρουαρίου 1941.

382.    ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην περιοχή Τεπελενίου στις 12 Μαρτίου 1941.

383.    ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Σπάρτο Βάλτου το 1917. Υπηρετούσε στο 91ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Οχυρό Παληουριώνες στις 6 Απριλίου 1941.

384.    ΠΕΖΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε σε Νοσοκομείο ΔιακομιδήςΕλληνικού Ερυθρού Σταυρού (Άρτας)  στις 19 Δεκεμβρίου 1940.

385.    ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκεστην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

386.    ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Παντάνασσα Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

387.    ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1917. Υπηρετούσε στο 85ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1410 (Γκολέμι) στις 2 Μαρτίου 1941.

388.    ΠΕΣΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο το 1907. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Λεκντούσι (ΝΔ Τεπελενίου) στις 17 Μαρτίου 1941.

389.    ΠΕΣΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίου το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 21 Φεβρουαρίου 1941.

390.    ΠΕΤΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Ναυπακτίας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 22 Φεβρουαρίου 1941.

391.    ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΙΑΚΟΥΜΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Θέρμο το 1916. Υπηρετούσε στο 2ο ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κορυτσάς (τραυματίστηκε στον αεροπορικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου) το  2ο  δεκαήμερο Φεβρουαρίου 1941.

392.    ΠΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στηνΕλατόβρυση Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Σκουτάρα (ΒΔ Χειμάρρας) στις 9 Ιανουαρίου 1941.

393.    ΠΙΜΠΑΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ελατόβρυση Ναυπακτίας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στην Ελατόβρυση στις 23 Μαρτίου 1941.

394.    ΠΙΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Στρογγυλοβούνι το 1907. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 6 Μαρτίου 1941.

395.    ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Λυσιμάχεια το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 8 Μαρτίου 1941.

396.    ΠΛΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην ΑράχωβαΝαυπακτίας το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 11 Μαρτίου 1941.

397.    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πατιόπουλο Βάλτου το 1910. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο ΙΙΙα Ορεινό Χειρουργείο (Άγιος Βασίλειος) στις 4 Μαρτίου 1941.

398.    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πατιόπουλο Βάλτου το 1908. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Α2 Ορεινό Νοσηλευτικό Τμήμα (Δέλβινο) στις 18 Μαρτίου 1941.

399.    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Παλαιοχώριο Μεσολογγίου το 1915. . Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Τεπελένι στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

400.    ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΘΕΩΔΩΡΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στα Κλεισορρεύματα Μεσολογγίου το 1914. Υπηρετούσε στηνVIII Μεραρχία Μονάς 4500,φονεύθηκε στην Μαζαρακιά Θεσπρωτίας  στις 15 Νοεμβρίου 1940.

401.    ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνιο Ναυπακτίας το 1904. Υπηρετούσε στον Β΄ Όρχο Πυροβολικού, φονεύθηκε στο Δελβινάκι σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 19 Απριλίου 1941.

402.    ΠΟΛΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ματαράγκα το 1916. Υπηρετούσε στην 4039η Μονάδα, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

403.    ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε σε Νοσοκομείο ΔιακομιδήςΕλληνικού Ερυθρού Σταυρού στις 11 Μαρτίου 1941.

404.    ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πλατύπορο (Αβαρίκο) Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα Τσιάνο (Λέκλι Τεπελενίου) στις 8 Μαρτίου 1941.

405.    ΠΡΙΟΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πετροχώρι Τριχωνίδας το 1918. Υπηρετούσε στο 70ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Δεμίρ Καπού Μπέλες στις 6 Απριλίου 1941.

406.    ΠΡΟΒΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην ΚοκκινόβρυσηΤριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

407.    ΠΡΟΒΙΔΑΣ ή ΤΣΑΦΩΝΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Δεκανέας.Γεννήθηκε στα Αμπέλια Κοκκινόβρυσης Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 14 Δεκεμβρίου 1940.

408.    ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Καλύβια Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Κηπαρό Χειμάρρας στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

409.    ΠΥΡΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΑΝΔΡΕΑ, Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στο Πετροχώρι Αγρινίου. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη μάχη  Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 8 Μαρτίου 1941.

410.    ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου το 1918. Υπηρετούσε στο 1ο ΣΠ., πέθανε στο Α΄ Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου 1940.

411.    ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Παλαιοκατούνα Βόνιτσας. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

412.    ΡΕΣΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Σ1 Πεδινό Χειρουργείο στις 30 Μαρτίου 1941.

413.    ΡΕΤΣΙΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

414.    ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Μανδρινή Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στα υψώματα προ Τεπελενίου στις 22 Φεβρουαρίου 1941.

415.    ΡΗΓΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΟΣ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Μούσουρα Μεσολογγίου το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην μάχη Δρόβιανης στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

416.    ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ, Δεκανέας.Γεννήθηκε στην Σκάλα Ναυπακτίας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 10 Απριλίου 1941.

417.    ΡΟΜΠΟΛΟΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ του ΣΥΜΕΩΝ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κατοχή Μεσολογγίου το 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., τραυματίστηκε στην μάχηστο ύψωμα 613 (Κηπαρό Χειμάρρας)  και πέθανε ενώ διακομιζόταν σε Νοσοκομείο στις 16 Δεκεμβρίου 1940.

418.    ΣΑΒΑΪΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του ΓΑΒΡΙΗΛ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην Πέστανη στις 18 Νοεμβρίου 1940.

419.    ΣΑΓΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Πετροχώρι Τριχωνίδας το 1913. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στους Πονυικάτες (διάβαση Κακαβιάς) στις 25 Νοεμβρίου 1940.

420.    ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Κλεισόρευμα Μεσολογγίου το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην μάχη Δρυμάδων στις 28 Νοεμβρίου 1940.

421.    ΣΑΚΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνιο Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

422.    ΣΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Λοχίας. Γεννήθηκε στο Χρίσοβο Ναυπακτίας το 1918. Υπηρετούσε στην Ομάδα Αναγνωρίσεως, φονεύθηκε στα Κτίσματα Πωγωνίου σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 25 Νοεμβρίου 1940.

423.    ΣΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνι Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

424.    ΣΑΛΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αμβρακία Τριχωνίδας το 1913. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο ΙΙΙα Χειρουργείο (Άγιος Βασίλειος) στις 5 Ιανουαρίου 1941.

425.    ΣΑΛΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Χειρουργείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  στις 20 Απριλίου 1941.

426.    ΣΑΝΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 23 Φεβρουαρίου 1941.

427.    ΣΑΡΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Βόνιτσα. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 7 Δεκεμβρίου 1940.

428.    ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στο ύψωμα  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 24 Ιανουαρίου 1941.

429.    ΣΒΟΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδαςτο 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

430.    ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Γκολέμι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

431.    ΣΕΡΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ψηλόβραχο Τριχωνίδαςτο 1913. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Σκουτάρα (ΒΔ Χειμάρρας) στις 1 Ιανουαρίου 1941.

432.    ΣΙΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Σταθά Βάλτου το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Α2 Ορεινό Χειρουργείο (Δέλβινο) στις 17 Μαρτίου 1941.

433.    ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στηνΑναβρυτή Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο  70ο ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πετριτσίου στις 8 Απριλίου 1941.

434.    ΣΙΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αγία Σοφία Τριχωνίδαςτο 1915. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Χόρμοβο προ Τεπελενίου στις 14 Φεβρουαρίου 1941.

435.    ΣΙΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αγία Σοφία Τριχωνίδαςτο 1918. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα  Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 11 Απριλίου 1941.

436.    ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Σούχας στις 3 Φεβρουαρίου 1941.

437.    ΣΙΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Φαμίλα Ναυπακτίας το 1915.Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 17 Φεβρουαρίου 1941.

438.    ΣΙΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Λεπενού το 1907. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Ιανουαρίου 1941.

439.    ΣΙΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Στάνο Βάλτου το 1913. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 3 Μαρτίου 1941.

440.    ΣΙΨΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αντίρριο το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη μάχη Αηδονοχωρίου Κόνιτσας στις 23 Νοεμβρίου 1940.

441.    ΣΚΕΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αρχοντοχώρι Βόνιτσας το 1909. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στοΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Πρέβεζας στις 5 Νοεμβρίου 1940.

442.    ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα  Τσιάνο (προ Τεπελενίου) στις 14 Απριλίου 1941.

443.    ΣΚΟΡΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Παλαιοκατούνα το 1918. Υπηρετούσε στο VI/A Υποτομέα (Λοχου Προκαλυψεως Ποροΐων),  φονεύθηκε στο Πορόϊα στις 15 Απριλίου 1941.

444.    ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Νέα Αβόρανη Τριχωνίδας το 1918.Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 18 Φεβρουαρίου 1941.

445.    ΣΚΟΥΡΤΗΣ ή ΦΩΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Παλαιομανίνα Βόνιτσας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Λέκλι  (ΝΑ Τεπελενίου) στις 8 Μαρτίου 1941.

446.    ΣΚΥΛΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας το 1907. Υπηρετούσε στο ΙΙΣύνταγμα Ορειβατικού Πυροβολικού, πέθανε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» Αθηνών στις 6 Ιουνίου 1941.

447.    ΣΟΡΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ,Λοχίας. Γεννήθηκε στο Καινούριο Τριχωνίδας το 1918. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην περιοχή νότια Τεπελενίου την 1η Ιανουαρίου 1941.

448.    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1909. Υπηρετούσε στον Εμπέδο Πεζικού Ιωαννίνων, πέθανε σε Νοσοκομείο Εκστρατείας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρούστις 15 Μαΐου  1941.

449.    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδας το 1909. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 18 Ιανουαρίου 1941.

450.    ΣΤΑΘΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Σπολάιτα Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας)στις 16 Δεκεμβρίου 1940.

451.    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 6 Μαρτίου 1941.

452.    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΗΛΙΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, τραυματίστηκε στη μάχη Δρυμάδων και πέθανε στο ΙΙα Ορεινό Χειρουργείο (Σταυροσκιάδι) στις 29 Νοεμβρίου 1940.

453.    ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Μπαμπίνη. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Κότσικα Θεσπρωτίας στις 26 Νοεμβρίου 1940.

454.    ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 26 Νοεμβρίου 1940.

455.    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΛΟΥΚΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., εξαφανίστηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας)τον Απρίλιο 1941.

456.    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Λέκλι  (ΝΑ Τεπελενίου) στις 10 Απριλίου 1941.

457.    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνι Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 25 Ιανουαρίου 1941.

458.    ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Ελληνικά Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

459.    ΣΤΕΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στην Γουριώτισσα Βόνιτσας 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, τραυματίστηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) και πέθανε στο Σ3 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής Ιωαννίνων στις 29 Δεκεμβρίου 1940.

460.    ΣΤΕΡΓΙΑΤΟΣ ΒΑΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στον Καραϊσκάκη Βόνιτσας το 1918.Υπηρετούσε στο 91ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Άσπρη Πέτρα Μπέλες Πετριτσίου στις 6 Απριλίου 1941.

461.    ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκεστην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

462.    ΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Λιθοβούνι Μεσολογγίου το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκεστην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

463.    ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στηνΣπολάϊτα Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη  Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 13 Ιανουαρίου 1941.

464.    ΣΦΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Καλλονή Ναυπακτίας το 1908. Υπηρετούσε στο 90ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μπούμπεσι (ΒΔ Κλεισούρας) στις 9 Μαρτίου 1941.

465.    ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στο Μπαμπαλιό Βάλτου το 1915. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Καστρί Θεσπρωτίας στις 5 Νοεμβρίου 1940.

466.    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣτου ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

467.    ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδαςτο 1917.  Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Κηπαρό Χειμάρρας)  στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

468.    ΤΑΛΑΓΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αργυρό Πηγάδι Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στοΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 27 Νοεμβρίου 1940.

469.    ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ριγάνι Ναυπακτίας το 1917. Υπηρετούσε στο 40ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 18 Ιανουαρίου 1941.

470.    ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Κονίσκα Τριχωνίδας το 1917. Υπηρετούσε στο 85ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύ Γκολέμι – Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 16Φεβρουαρίου 1941.

471.    ΤΑΝΤΑΡΟΥΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Λουτρό Βάλτου το 1906. Υπηρετούσε στο 43ο ΣΠ., φονεύθηκε στην Άρτζα Ντι Μέτζο Τρεμπεσίνας στις 11 Μαρτίου 1941.

472.    ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Λοχίας. Γεννήθηκε στο Θέρμο το 1911.Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 4 Ιανουαρίου 1941.

473.    ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Πρόδρομο το 1903. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Μεσολογγίου, φονεύθηκε στην Άρτα σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 21 Απριλίου 1941.

474.    ΤΑΡΚΑΖΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Βασιλόπουλο το 1918. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στα υψώματα προ Τεπελενίου στις 6 Μαρτίου 1941.

475.    ΤΑΣΙΟΛΑΜΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μεγάλη Χώρα το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 18 Δεκεμβρίου 1940.

476.    ΤΕΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Γουριώτισσα Βόνιτσας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

477.    ΤΖΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στην Παντάνασσα (Μανδάνισσα) Τριχωνίδας. Πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Απριλίου 1941.

478.    ΤΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Λεπενού το 1907. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Πεζικού Ιωαννίνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 17 Ιανουαρίου 1941.

479.    ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στηνΑναβρυτή Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Δέλβινο σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 6 Δεκεμβρίου 1940.

480.    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Αχλαδόκαστρο Ναυπακτίας το 1918. Υπηρετούσε στο 91ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Οχυρό Ποποτίβιτσα στις 7 Απριλίου 1941.

481.    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στη Δορίβα (προ Τεπελενίου) στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

482.    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας)  στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

483.    ΤΡΙΦΙΑΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Γουριά το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

484.    ΤΣΑΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Θύριο Ξηρομέρου το 1917. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο Α2 Ορεινό Νοσηλευτικό Τμήμα (ΤΤ 825) την 1η Απριλίου 1941.

485.    ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Κρυονέρια Ναυπακτίας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα προ Τεπελενίου στις 11 Μαρτίου 1941.

486.    ΤΣΑΜΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Λοχίας.Γεννήθηκε στον Αστακό το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,  πέθανε στο 16ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στις 10 Μαΐου  1941.

487.    ΤΣΑΜΠΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1913. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 20 Μαρτίου 1941.

488.    ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην Τερψιθέα Ναυπακτίας το 1912 Υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μπουλαράτ (περιοχή Χειμάρρας) στις 1 Δεκεμβρίου 1940.

489.    ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Μυρτία Τριχωνίδας το 1911. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στον τομέα Χόρμοβας προ Τεπελενίου στις 16 Φεβρουαρίου 1940.

490.    ΤΣΑΦΑΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στους Παπαδάτες το 1917. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε από το ψύχος στο ύψωμα 1630 ή Παπακώστα (Χόρμοβας) στις 22 Ιανουαρίου 1941.

491.    ΤΣΕΛΕΝΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην  Τερψιθέα Ναυπακτίας το 1913 . Υπηρετούσε στο 6ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Μπουλαράτ (περιοχή Χειμάρρας) στις 1 Δεκεμβρίου 1940.

492.    ΤΣΕΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ,Δεκανέας. Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο το 1909. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

493.    ΤΣΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο-Γρανίτσα το 1906. Υπηρετούσε στην 20η

Μοίρα Ορειβατικού Πυροβολικού, φονεύθηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς στις 13 Απριλίου 1941.

494.    ΤΣΙΓΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Λοχίας.Γεννήθηκε στα Σιταράλωνα το 1908. Υπηρετούσε στην ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία,  φονεύθηκε στις επιχειρήσεις Ρίμινι  Ιταλίας στις 12 Σεπτεμβρίου 1944.

495.    ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο  το 1915. Υπηρετούσε στο  39ο   Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Βίγλα στις 16 Νοεμβρίου 1940.

496.    ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΡΟΒΕΡΤΟΥ, Λοχίας.Γεννήθηκε στον Αστακό το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στον Γεροπλάτανο στις 18 Νοεμβρίου 1940.

497.    ΤΣΙΚΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Χαλίκι Τριχωνίδας το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμαΔόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 7 Μαρτίου 1941.

498.    ΤΣΙΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Κατούνα το 1913. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο ΙΙΙΒ Ορεινό Χειρουργείο (Άγιοι Σαράντα) στις 19 Δεκεμβρίου 1940.

499.    ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ανθόφυτο Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στη  Μπολένα (ΒΑ Χειμάρρας) στις 14 Απριλίου 1941.

500.    ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Δεκανέας. Γεννήθηκε στο Ανθόφυτο Ναυπακτίας το 1907. Υπηρετούσε στο 42οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στα υψώματα Λεκντούσι (ΝΔ Τεπελενίου) στις 17 Μαρτίου 1941.

501.    ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.Γεννήθηκε στον Πλάτανο Ναυπακτίας το 1911. Υπηρετούσε στο  39ο   Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη Χόρμοβα (ΝΑ Τεπελενίου) στις 18 Δεκεμβρίου 1940.

502.    ΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1074 (Χειμάρρας) στις 7 Φεβρουαρίου 1941.

503.    ΤΣΟΛΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Σταμνά το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε  στην μάχη Βίγλας στις 16 Νοεμβρίου 1940.

504.    ΤΣΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1125(Χειμάρρας)στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

505.    ΤΣΟΡΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Στράνωμα Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (μάχη Δρόβιανης Χειμάρρας) στις 3 Δεκεμβρίου 1940.

506.    ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Διπλάτανο Τριχωνίδας το 1909. Υπηρετούσε στην Χ Ορεινή Εφοδιοπομπή (Ε2 Λόχος Ημιονηγών) , πέθανε Νοσοκομείο Κορυτσάς στις 2 Φεβρουαρίου 1941.

507.    ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Βόνιτσας το 1909. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στοΣτρατιωτικό Νοσοκομείο Δελβίνου  στις 5 Μαρτίου 1941.

508.    ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Βομβοκού Ναυπακτίας το 1917.Υπηρετούσε στο Ανεξάρτητο Τάγμα Δελβινακίου, φονεύθηκε στο Καλπάκι στις 14 Νοεμβρίου 1940.

509.    ΤΣΟΥΜΑΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Σίμο Ναυπακτίας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο Γράψα(Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διακομιδής) στις 13 Μαρτίου 1941.

510.    ΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

511.    ΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Λοχίας.Γεννήθηκε στο Δοκίμιο το 1907. Υπηρετούσε στο 42ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις 24 Μαρτίου 1941.

512.    ΦΑΝΑΡΙΣΙΟΣ ΙΑΣΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1912. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα 613 ( Μάλι, Κηπαρό Χειμάρρας)  στις 17 Δεκεμβρίου 1940.

513.    ΦΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.Γεννήθηκε στον Αστακό το 1910. Υπηρετούσε στο 88ο  ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λαμίας στις 17 Απριλίου 1941.

514.    ΦΕΥΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Λουτρά Βάλτου το 1906. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Μεσολογγίου(Φρουραρχείο Αγρινίου),  πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αγρινίου στις 20 Φεβρουαρίου 1941.

515.    ΦΙΦΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην Τερψιθέα Ναυπακτίας το 1919. Υπηρετούσε στο 90ο ΣΠ., φονεύθηκε στο Ιβάν στις 15 Νοεμβρίου 1940.

516.    ΦΛΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Καινούργιο το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 22 Μαρτίου 1941.

517.    ΦΛΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Γουριώτισσα το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 5 Μαρτίου 1941.

518.    ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Ασπριά Ναυπακτίας το 1919. Υπηρετούσε στο Εμπέδο Καλαμών,φονεύθηκε στο Ηράκλειο (μάχη Κρήτης) στις 21 Μαΐου 1941.

519.    ΦΟΥΝΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

520.    ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι το 1902. Υπηρετούσε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, φονεύθηκε στον αεροπορικό βομβαρδισμό του 2ο Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 20 Απριλίου 1941.

521.    ΦΟΥΤΖΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Ανθόφυτο Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην μάχη Άνω Λάμποβο στις 11 Δεκεμβρίου 1940.

522.    ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Λεύκα Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στην μάχη Άνω Λάμποβο στις 11 Δεκεμβρίου 1940.

523.    ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στα Σιτόμενα Τριχωνίδας το 1916. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (ΝΑ Τεπελενίου) στις 19 Φεβρουαρίου 1941.

524.    ΧΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Χρυσοβίτσα Αστακού το 1916. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 6 Μαρτίου 1941.

525.    ΧΑΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Βόνιτσας το 1913. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., φονεύθηκε στη Μπολένα (Ν Τεπελενίου) στις 27 Ιανουαρίου 1941.

526.    ΧΑΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Ελατόβρυση Ναυπακτίας το1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 30 Νοεμβρίου 1940.

527.    ΧΑΣΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Κάτω Μακρινού το 1914. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στην Βίγλα στις 16 Νοεμβρίου 1940.

528.    ΧΑΣΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον Αχλαδόκαστρο Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο  Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη περιοχή Δοκσάτι-Λάμποβα στις 4 Δεκεμβρίου 1940.

529.    ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Περίστα Ναυπακτίας το 1912. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στη μάχη Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 20 Δεκεμβρίου 1940.

530.    ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στην Περίστα Ναυπακτίας το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ., φονεύθηκε στο ύψωμα Σκουτάρας (ΒΔ Χειμάρρας) στις 19 Φεβρουαρίου 1941.

531.    ΧΑΤΖΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στην Ματαράγκα το 1915. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Τεπελενίου στις 27 Φεβρουαρίου 1941.

532.    ΧΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο Αιτ/νιας το 1910. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων,φονεύθηκε στο ύψωμα  Χόρμοβας (ΝΑ Τεπελενίου) στις 14 Δεκεμβρίου 1940.

533.    ΧΛΙΜΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Βόνιτσας το 1919. Υπηρετούσε στηνV Ομάδα Αναγνωρίσεως, φονεύθηκε στην περιοχή Καλπακίου στις 19  Απριλίου 1941.

534.    ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε  στον Πλάτανο το 1918. Υπηρετούσε στο Ανεξάρτητο Τάγμα Δελβινακίου, φονεύθηκε στον Προφήτη Ηλία Κόνιτσας στις 15 Νοεμβρίου 1940.

535.    ΧΟΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Αντισυνταγματάρχης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1894. Υπηρετούσε στο 88ο ΣΠ., φονεύθηκε στον Σταθμό Διοικήσεως του Συντάγματος στο ύψωμα Ράδοσι Φλώρινας στις 14 Απριλίου 1941.

536.    ΧΟΡΜΟΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υπολοχαγός. Γεννήθηκε στο Γρηγόριο Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο39ο   Σύνταγμα Ευζώνων,  φονεύθηκε στη μάχη Τζουφαράχης (ΒΑ Ελαίας) στις 14 Νοεμβρίου 1940.

537.    ΧΟΡΤΑΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1905. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, εξαφανίστηκε στο ύψωμα Δόντι (ΝΑ Τεπελενίου) στις 8 Μαρτίου 1941.

538.    ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στουςΑμοργιανούς Βάλτου το 1913. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Δελβίνου το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου 1941.

539.    ΧΟΧΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μαμουλάδα Ναυπακτίας το 1916. Υπηρετούσε στο 39οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις  21 Φεβρουαρίου 1941.

540.    ΧΟΧΤΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Μαμουλάδα Ναυπακτίας το 1915. Υπηρετούσε στο 40οΣύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε Μπουράτο ( διάβαση Κακαβιάς) στις 2 Δεκεμβρίου 1940.

541.    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Έφεδρος Υπολοχαγός. Γεννήθηκε στην Περδικόβρυση Ναυπακτίας το 1885. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ.,πέθανε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 15 Φεβρουαρίου 1941.

542.    ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ή ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ,Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Γεννήθηκε στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου το 1894 . Υπηρετούσε στο Γ΄ Κέντρο Αιχμαλώτων, φονεύθηκε στις Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης στις 19 Μαΐου 1941.

543.    ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ,Στρατιώτης. Γεννήθηκε στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου το 1913. Υπηρετούσε στο 40ο  Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο Μάλι Σπατ (Ν Τεπελενίου) στις  19 Ιανουαρίου 1941.

544.    ΨΩΜΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1906. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, πέθανε στο  Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 26 Φεβρουαρίου 1941.

545.    ΨΩΦΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Στρατιώτης.Γεννήθηκε στον ΣτάνοΒάλτου το 1911. Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ., πέθανε στο  2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 12 Μαρτίου 1941.

 

Α.Κ.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.