Απανωτές βραβεύσεις του Αγρινιώτη ποιητή Πέτρου Βελούδα

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Απανωτές είναι οι διεθνείς βραβεύσεις ποιημάτων του Αγρινιώτη ποιητή Πέτρου Κυρ. Βελούδα. Σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απρίλη έγινε η τρίτη  μέσα σε διάστημα ενός μηνός, φθάνοντας συνολικά τις 32!

Στην Ποιητική Βραδιά της 21ης Μαρτίου που διοργανώθηκε στο Αγρίνιο με συνεργασία τριών συλλόγων («Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών»,  «Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας» και  «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας») στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ποίησης, ο Πέτρος απήγγειλε το ποίημά του «Αν ποτέ δεν ξημερώσει». (ακολουθεί στο τέλος).

Λίγες μέρες μετά, στις 26 Μάρτη βραβεύτηκε με διεθνές ποιητικό βραβείο από την διεθνή Αμερικανική ομάδα το ποίημά του «Αν έχεις Πίστη».

Την Κυριακή 2 Απριλίου απέσπασε ένα ακόμα διεθνές ποιητικό βραβείο από την Αμερικανική ομάδα ποίησης «Passion of poetry» με το ποίημα του «Παράδεισος και Κόλαση».

Και σήμερα Μεγάλο Σάββατο  15 Απριλίου 2023 το διεθνές Αμερικανικό ποιητικό περιοδικό «Ila magazine» ανάμεσα σε διεθνείς ποιητές βράβευσε με το διεθνές βραβείο τον ποιητή του μήνα Απριλίου, τον μοναδικό Έλληνα Αιτωλοακαρνάνα-Αγρινιώτη Πέτρο Κυριάκου Βελούδα για το ποίημα του με τίτλο «Η απάντηση της σιωπής». (Answer of the silence). 

Tο παρακάτω ποίημα απέσπασε διεθνές ποιητικό βραβείο από την Αμερικανική ομάδα ποίησης «Passion of Poetry». Πρωτότυπος-Αγγλικός τίτλος ποιήματος «If tomorrow never comes».

«Αν ποτέ δεν ξημερώσει»

Μην μιλάς όταν χτυπάει το τηλέφωνο

ενοχλητικά

Μην ταίζεις τον νού σου

με φθηνές αναμνήσεις

σε ακίνητα πορτρέτα…

Χάσε και μια ευκαιρία

η ομορφιά με την δυστυχία

ματαιοπονούν να βρουν διέξοδα στον

πλατωνικό τους έρωτα.

Μην εμπoδίζεις τα παιδιά

που παίζουν και τρέχουν

στην μεγάλη πλατεία

Τι θα καταλάβεις εάν πάλι

επιμείνεις στις δικές σου εμμονές;

Θα χάσεις τον ήλιο

Θα αναπολείς μελαγχολικά

το φεγγάρι

και θα γράφεις ποιήματα

στα αστέρια

Σαν πολύ ψηλά δεν κοίταξες σήμερα;...

Σαν ψηλά δεν υψώνεις την φωνή σου ;..

Αν ποτέ δεν ξημερώσει  ποιος  θα εξημερώσει

τις παλίρροιες του θυμού σου;...

Με ποιόν πάλι καυγάδισες

Μα τι ρωτάω;..

Ξέρω , το ξέρω με την αχώνευτη…σιωπή σου!.

Σύντομο βιογραφικό του κ. Πέτρου Βελούδα

Ο Πέτρος Κυριάκου Βελούδας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το έτος 1977. Είναι πτυχιούχος ανθρωπιστικών επιστημών τμήματος Ελληνικού πολιτισμού του Ελληνικού ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι πρεσβευτής της Ελληνικής ποίησης στο Μπαγκλαντές-(Bangladesh), ακαδημαϊκός ποιητής στην ακαδημία ποίησης και φιλολογίας AMCL στην Βραζιλία. Μέλος των διεθνών ποιητικών  σωματείων WORLD SOCIETY OF POETS-WSP, WRITERS UNION, Διεθνής εταιρεία Ελλήνων λογοτεχνών-ΔΕΕΛ.

Έχει αποσπάσει ποιητικό βραβείο στον πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο λογοτεχνικός σύλλογος «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.  Επίσης έχει αποσπάσει  το Α’ ποιητικό βραβείο στον ποιητικό διαγωνισμό  της Θάσου εις μνήμην  του ποιητή  μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Διαμαντόπουλου.  Έλαβε και  χρυσό μετάλλιο για το βραβευμένο του ποίημα, με τον τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΙΑ» από τον Δήμο Θάσου . Τέλος το λογοτεχνικό -ποιητικό του έργο συμπεριλαμβάνεται στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.-

Προσφάτως δε πάνω σε ποίηση του Πέτρου Κ Βελούδα στηρίχθηκε διδακτορική εργασία καθηγητών ιατρικής με θέμα «Κοιτάζοντας στο μέλλον με τα μάτια ενός παιδιού».







Α.Κ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.