Στο Αγρίνιο συνεργασία τριών συλλόγων για την γιορτή της Ημέρας Γυναικών!

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

 Ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, το  Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας» πραγματοποίησαν μια σεμνή εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Κάτω από την σκιά του τρομερού δυστυχήματος των Τεμπών, και ενώ σε όλη την Ελλάδα ακούγονται φωνές πόνου και  αγανάκτησης, οι οργανωμένες σε συλλόγους δραστήριες γυναίκες του Αγρινίου εξέδωσαν προ ημερών ανακοίνωση αναβολής της προγραμματισμένης για σήμερα 8 Μαρτίου συνεστίασης των μελών και φίλων.

Έτσι περιορίστηκαν σε μια απλή συμβολική επαφή με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλευση νέων, με την προσδοκία να διαδεχθούν παλιότερους «παίρνοντας την σκυτάλη».

Κάλεσαν λοιπόν στα γραφεία του συλλόγου, οδός Κέντρου 20 στο Αγρίνιο, όποιον επιθυμεί να παραστεί, «για μια κουβέντα, ένα λουλούδι, ένα κέρασμα». 

Ιδιαίτερα τα νιάτα, αγόρια και κορίτσια, που με την επίσκεψή τους αυτή θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από τα πλούσια εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας. 

Πολλές γυναίκες και νεαρά άτομα προσήλθαν και ξεναγήθηκαν στις μικρές μεν αλλά με μοναδικά  λαογραφικά εκθέματα αίθουσες. Η πρόεδρος του Μουσείου κυρία Μαίρη Χρυσικοπούλου και η Γραμματέας κυρία Σταυρούλα Μέρκου, η φιλόλογος κυρία Δέσποινα Αναγνωστοπούλου Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, η κυρία Νίκη Πατσάλη Πρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι του Λαογραφικού Συλλόγου» και η γραμματέας κυρία Νικολέτα Κάκου, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, τους ξενάγησαν στον χώρο, και όταν αποχωρούσαν λάβαιναν το κέρασμά τους, ένα γλυκό και ένα λουλούδι. 

Η κυρία Χρυσικοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στη τηλεόραση του «Αχελώου». Ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν για την διατήρηση του Μουσείου, μίλησε για την γιορτή της γυναίκας πως καθιερώθηκε, τους αγώνες που έγιναν, και την ανάγκη της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου κύριος Κωνσταντίνος Ζώης. Εκ μέρους του Δήμου απηύθυνε χαιρετισμό για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας. Συζήτησε για θέματα των συλλόγων και ειδικότερα για το χρονίζον πρόβλημα της εύρεσης μονίμου στέγης για το Λαογραφικό Μουσείο, για το οποίο προβλέπετε συντόμως να εξευρεθεί λύση.

Πολλοί ήταν οι πρωινοί επισκέπτες στα γραφεία του συλλόγου γυναικών, και το απόγευμα προβλέπεται να περάσουν  πολλοί περισσότεροι, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι πολυάριθμες συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης για την τραγωδία των Τεμπών. 









Α.Κ.Κ.
 

       

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.