Με μουσική βραδιά συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης 27 Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών στο Αγρίνιο

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Στην αίθουσα της γλυπτοθήκης της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου  συνεχίζεται με μεγάλη επισκεψιμότητα η έκθεση των 27 Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών. 

Οι διοργανωτές το Σάββατο 11 Φλεβάρη διοργάνωσαν μουσική βραδιά, όπως είχε ξαναγίνει στην προηγούμενη παρόμοια-σχεδόν-εκδήλωση στον ίδιο χώρο πριν 14 μήνες.


 Οι ίδιοι περσινοί «πολύ-συ ζητημένοι» για την μικρή τους ηλικία καλλιτέχνες, μεγαλωμένοι κατά ένα χρόνο,  Θοδωρής και ο Θωμάς Κουτσουπιάς, ενθουσίασαν τους επισκέπτες με την μουσική και την γλυκιά φωνή τους! Οι δυο ταλαντούχοι νεαροί έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον! Όσοι τους άκουσαν και τους χειροκρότησαν στην μοναδική αυτή εκδήλωση, στο μέλλον θα νοιώθουν υπερήφανοι γιατί τους γνώρισαν και τους αγάπησαν από το ξεκίνημα της καριέρας τους!

Ο καλλιτέχνης Μπάμπης Ζαχαρόπουλος, εκ μέρους των διοργανωτών της έκθεσης, ευχαρίστησε μια ακόμα φορά την Δημοτική αρχή για την παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ανερχόμενους καλλιτέχνες για την ποιοτική τους μουσική, που πρόθυμα και αφιλοκερδώς προσέφεραν, για τον ανθρωπιστικό σκοπό της ενίσχυσης της «Φλόγας».

Τον Σύλλογο που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Οι 27 Αιτωλοακαρνάνες εικαστικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης  προσφέροντας  έργα  τους. Τα έσοδα από τις  πωλήσεις πινάκων και γλυπτών θα ενισχύσουν την οργάνωση της «Φλόγας» στον αγώνα της.

Η πάντα παρούσα στις ανθρωπιστικές εκδηλώσεις Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, διαβεβαίωσε μια ακόμα φορά ότι ο Δήμος  θα παραμείνει σταθερά δίπλα στην «Φλόγα». 

Συνεχάρη και συνομίλησε με το Θοδωρή και τον Θωμά Κουτσουπιά και με προσοχή άκουσε τις αυθόρμητες απόψεις των παιδιών, που μίλησαν με «σοφά» λόγια, για τα παιδιά που υποφέρουν από ανίατες αρρώστιες και πρόσθεσαν ότι «θα πρέπει να μην σταματήσομε να κάνομε προσπάθειες για την ανακούφισή τους, όσο είναι δυνατόν, από τους πόνους που βιώνουν».

Η μουσική βραδιά συγκέντρωσε πολλούς φιλότεχνους Αγρινιώτες που την παρακολούθησαν και δεν παρέλειψαν να περιηγηθούν στην έκθεση.  

Από τους 27 εκθέτες/δωρητές καλλιτέχνες, μερικοί παραβρέθηκαν στην μουσική βραδιά. Μίλησαν επεξηγηματικά για τα έργα τους σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Για λεπτομέρειες και μικρά μυστικά του  τρόπου δημιουργίας των εκπληκτικών πινάκων τους και γλυπτών. 

Να υπενθυμίσομε εδώ ότι η έκθεση με έργα 27 καλλιτεχνών διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 28 Φλεβάρη. Την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης αποτελούν οι εικαστικοί Δημήτριος Κρέτσης και Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος.

Και το τελευταίο Σάββατο του μήνα το βράδυ της 26ης στις 7 η ώρα το βράδυ θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στους συμμετέχοντες εικαστικούς.

Επόμενη συλλογική έκθεση Αιτωλοακαρνάνων καλλιτεχνών θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Και προβλέπεται να είναι μεγαλειώδης, ανώτερη της πρώτης (27/11/21 έως 05/01/22) που συμμετείχαν 37 εικαστικοί.  https://www.agrinionews.gr/agrinio-kerdise-to-filotechno-koino-sta-egkainia-tis-1i-ekthesi-aitoloakarnanon-eikastikon/












 Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.