Συμμετοχή του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας στο αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στο Αγρίνιο

 Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

 Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας συμμετείχε με 18 χορευτές και άλλα μέλη του στις εκδηλώσεις του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Μικρασιατικών Συλλόγων που φιλοξενήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Αγρίνιο.

Στους συλλόγους δόθηκε προτεραιότητα σε όσους ήρθαν από μακριά και θα επέστρεφαν αυθημερόν στην έδρα τους, καθώς δεν μπόρεσαν να κλείσουν δωμάτια στα Ξενοδοχεία της περιοχής.

Έτσι οι σύλλογοι από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν τελευταίοι. Και αυτοί ήταν οι παρακάτω:

Το "Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου", ο "Εκπολιτιστικός 'Ομιλος Θέρμου", ο "Πολυχώρος Πολιτισμού Τεχνουργείον" που εκπροσώπησε τον Δήμο Ναυπάκτου, ο Σύλλογος Γυναικών Σταμνάς "Η Αγία Αγάθη" που εκπροσώπησε την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου και το "Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Αμφιλοχίας ο κύριος Θωμάς Δημ. Μπαγιάτης Αντιδήμαρχος με καθήκοντα την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος Δημοτικών Υπηρεσιών της Δ.Ε. Ινάχουο Πρόεδρος του συλλόγου κύριος Τηλέμαχος Καραϊσκάκης και ο χοροδιδάσκαλος κύριος Νικόλαος Λιόντος.

Η άψογη παρουσίαση των "Καρβασαριώτικων" χορευτών εντυπωσίασε χορευτές άλλων συλλόγων που τους παρακολούθησαν καθώς και του Αγρινιώτικου κοινού που βρισκόταν στις κερκίδες του αθλητικού χώρου των Παπαστρατείων εκπαιδευτηρίων. 

Οι φωτογραφίες είναι από την προσέλευση, πορεία της "πατινάδας",  από το συντριβάνι στο κέντρο του Αγρινίου μέχρι το προαύλιο των εκπαιδευτηρίων και την εκδήλωση που ακολούθησε.

 

 






























Α.Κ.Κ.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”