Έναρξη του 4ου Διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ στο Αγρίνιο

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Παρασκευή βράδυ 14 Ιούνη, μια ευχάριστη δροσερή βραδιά μετά τις ζέστες των τελευταίων ημερών, ξεκίνησε το 4ο Διεθνές  κινηματογραφικό φεστιβάλ της «Λήδας», στον αύλειο χώρο του 6ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, γνωστό σαν το «πράσινο σχολείο».

Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται στην πόλη και έχει καθιερωθεί πλέον σαν θεσμός.

Διοργανώνεται από τον δραστήριο σκηνοθέτη κ. Γεώργιο Λουριδά και την ομάδα του, που έχουν την συνδρομή και στήριξη από τον σύλλογο αποφοίτων κινηματογραφικών σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο «Πράσινο Σχολείο» ο Διευθυντής του κ. Ηλίας (Λίνος) Υφαντής προλόγισε την εκδήλωση και μίλησε για το φεστιβάλ αλλά και για τα δέκα χρόνια της δημιουργικής λειτουργίας του 6ου ΓΕΛ.

Καλωσόρισε τους πάνω από 250 καλεσμένους στην εκδήλωση και ιδιαιτέρως τους καθηγητές και διευθύντριες-διευθυντές που πέρασαν από αυτό το σχολείο τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και το 15μελές μαθητικό  συμβούλιο για την άψογη συνεργασία.

Κάλεσε στο βήμα και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Βουλευτής κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας καθώς και εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν στο σχολείο. 






Ο διοργανωτής σκηνοθέτης κ. Λουριδάς καλωσόρισε το κοινό και όλους τους συμμετέχοντες παραγωγούς των ταινιών που θα προβληθούν το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου. Ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κα. Αμαλία Βούλγαρη για την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας στο φεστιβάλ, την κάλεσε στο βήμα από όπου απηύθυνε τον χαιρετισμό της για την εκδήλωση.  

Ακολούθησε ο εγκαινιασμός φωτογραφικής εκθέσεως, με κόψιμο της κόκκινης εθιμοτυπικής κορδέλας στην είσοδο από τον Διευθυντή κύριο Ηλία Υφαντή. Πολλοί-κυρίως γονείς παιδιών που σπούδασαν ή σπουδάζουν στο σχολείο-επισκέφθηκαν την έκθεση που περιέχει πλήθος φωτογραφιών ταξινομημένων για κάθε έτος λειτουργίας του 6ου ΓΕΛ.








Όταν όλοι επέστρεψαν στο προαύλιο ξεκίνησε η προβολή των μικρού μήκους ταινιών. Ενδιάμεσα των προβολών ο κύριος Λουριδάς ανακοίνωνε τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της κάθε δημιουργικής παραγωγής. Καθώς και τα ονόματα των συντελεστών.

Οι προβολές ήταν όλες εντυπωσιακές, πρωτότυπες και γυρισμένες από άλλη οπτική γωνιά από ότι έχουμε συνηθίσει.












Συγχαρητήρια αξίζουν οι παραγωγοί των ταινιών, οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και οι διοργανωτές του φεστιβάλ, που τις κάνουν προσιτές για θέαση από τους φιλότεχνους πολίτες του Αγρινίου και φυσικά και των άλλων πόλεων όπου διοργανώνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια προβολών δύο ημερών, Παρασκευή και Σάββατο. Την Κυριακή θα γίνει η βράβευση των καλύτερων ταινιών σε καλύτερη πρωτότυπη μουσική, καλύτερο μονόλογο, καλύτερη ταινία μικρού μήκους, καλύτερο σενάριο και καλύτερο ντοκιμαντέρ.  (στο Café de Flore-οδός Σαλάκου-στο κέντρο του Αγρινίου).

Α.Κ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”