Έγιναν τα εγκαίνια της 1ης έκθεσης βιβλίου Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών & συγγραφέων στο Αγρίνιο

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε έκθεση βιβλίων Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών ποιητών και συγγραφέων στο Αγρίνιο την Παρασκευή 10 Μάη 2024.

Η διοργάνωση της τριήμερης έκθεσης πραγματοποιείται από τον Δήμο Αγρινίου, που αποδέχθηκε την πρόταση πέντε Πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Αθήνα, με μέλη Αιτωλοακαρνάνες στην καταγωγή δημοσιογράφους, συγγραφείς και ποιητές.

Οι σύλλογοι αυτοί είναι:  η «Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων», η «Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών», ο «Σύλλογος Αγρινιωτών Αθηνών», ο «Πολιτιστικός-Επιστημονικός Σύνδεσμος «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο «Πνευματικός Όμιλος Ναυπακτιαίων & Δωριαίων».

Ο Δήμος Αγρινίου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα των παραπάνω συλλόγων και  παραχώρησε ευρύχωρη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, Παλαιά Λαχαναγορά, τις επόμενες του εορτασμού του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Χριστοφόρου ημέρες, δηλαδή την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου.

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση που γίνεται σε έναν χώρο, με την συμμετοχή πολλών Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών, δημοσιογράφων και ποιητών. Ο Δήμος Αγρινίου και οι διοργανωτές σύλλογοι προσδοκούν στην  συμμετοχή περισσότερων συγγραφέων και ευελπιστούν να γίνει η έκθεση βιβλίου ετήσιος θεσμός για την πόλη.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος και συγγραφέας κυρία Κωνσταντίνα Σκανδάλου Κορδολαίμη η οποία προλόγισε την εκδήλωση, καλωσόρισε τους συγγραφείς και έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Αγρινίου κύριο Γεώργιο Παπαναστασίου για έναν χαιρετισμό.

Ο Δήμαρχος μεταξύ των άλλων τόνισε την σημασία της έκθεσης βιβλίου για την πόλη. Ευχήθηκε να γίνει ετήσιος θεσμός και αυτό είπε, είναι κάτι εφικτό και ανέφερε το παράδειγμα του θεσμού της έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών που σημειώνει μεγάλη επιτυχία με χιλιάδες επισκέπτες και έχει ανοδική τάση συμμετοχών από εικαστικούς δημιουργούς.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο ποιητής και φιλόσοφος Γιώργος Καζάζης, «ένας σπουδαίος ιχνηλάτης του σύγχρονου φιλοσοφικού στοχασμού», όπως τον περιγράφουν καθηγητές φιλοσοφίας. Ο κύριος Καζάλης χάρισε στους επισκέπτες της έκθεσης το εξαιρετικό του βιβλίο «Κύκνεια Νυχτωδία».

Το τελευταίο του βιβλίο-ποιητική συλλογή-«Άσμα θρηνητικό για τους 120 Μάρτυρες του Αγρινίου» χάρισε στους επισκέπτες και ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού-Επιστημονικού Συνδέσμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», δημοσιογράφος κύριος Κωστής Τσιάκαλος.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου κύριος Κωνσταντίνος Ζώης, οι αντιδήμαρχοι κυρία Γεωργία Μπόκα και Ανδρέας Σκαρτσάρης, η κυρία Έφη Τσιακανίκα προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου, ο κ. Χρήστος Γαρουφαλής Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης, ο πανεπιστημιακός καθηγητής και ιστορικός συγγραφέας κ. Ιωάννης Νεραντζής, ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» κ. Θέμης Γαμβρούλης,  πολλοί και πολύ αξιόλογοι συγγραφείς, ποιητές, λογοτέχνες, εκπαιδευτικοί και πλήθος Αγρινιωτών και όχι μόνο.

Στον προγραμματισμό, οργάνωση και στήσιμο της έκθεσης εργάστηκαν η κα. Έφη Τσιακανίκα, ο κ. Χρήστος Γαρουφαλής, ο Δημοτικός υπάλληλος κ. Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος και ο τεχνικός ήχου κ. Παναγιώτης Αυγέρης. 

Να υπενθυμίσουμε τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης που είναι από τις 10.00 έως τις 13.30 & από τις 18.00 έως τις 21.00.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 12 Μαη.
















































Α.Κ.Κ.

  

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”