Στο Αγρίνιο ο σύλλογος γυναικών γιόρτασε την ημέρα της γυναίκας


Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

 Ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, με έδρα στο Αγρίνιο, τίμησε και φέτος την εορτή της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Η σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή απόγευμα στις 8 Μαρτίου στον άνετο και φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου «Εσπέρια» στο κέντρο της πόλης.

Η πρόσφατη απώλεια της αλησμόνητης Μαίρης Χρυσικοπούλου ήταν στην σκέψη όλων των γυναικών. Όλες οι κυρίες που μίλησαν στην εκδήλωση την μνημόνευσαν και τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή προς τιμή της αγαπημένης όλων Μαίρης.

Στον συντονισμό της εκδήλωσης βοήθησε η κυρία Σταυρούλα Μέρκου και οι ομιλίες ξεκίνησαν με την κυρία Λαμπρινή Αντωνάτου, ταμία του συλλόγου, που απευθύνθηκε στην κατάμεστη από γυναίκες αίθουσα με τα παρακάτω λόγια:

«Αγαπητές φίλες, χαιρετίζουμε την σημερινή μας συνάντηση στην καθιερωμένη γιορτή της Γυναίκας και την αφιερώνουμε στη γυναίκα αγωνίστρια και Πρόεδρο του Συλλόγου μας, στη Μαίρη Χρυσικοπούλου.

Στη δική μας Μαίρη που δημιούργησε το Λαογραφικό Μουσείο και άφησε ανεξίτηλα σημάδια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Το έργο της πολυδιάστατο, πολιτιστικό και πνευματικό που οραματιζόταν μια κοινωνία στην οποία να επικρατεί η ισότητα, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη.

Καθηγήτρια ξένων γλωσσών, συγγραφέας, ποιήτρια, επιχειρηματίας, ιδιότητες τις οποίες υπηρέτησε με εξαιρετική επιτυχία.

Εργασιομανής, μαχητική και με διορατικότητα άφησε στο πέρασμά της αξιόλογο υλικό για ένα τέλειο Λαογραφικό Μουσείο, συγγραφικό έργο και κυρίως την απλότητά της και το χαμόγελό της.

Η πόλη του Αγρινίου-όπως ελέχθη-έχασε μια πραγματική αρχόντισσα.

Παρακαλώ να αφιερώσουμε στη μνήμη της ενός λεπτού σιγή».

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Δέσποινα Αναγνωστοπούλου Πρόεδρος του συλλόγου γυναικών. Μίλησε για τον σκοπό της συνάντησης που είναι:  

«Ο εορτασμός για τους μεγάλους και πολύχρονους αγώνες που έκανε η γυναίκα για να επιτύχει έστω τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα της ισότητας στον εργασιακό, τον πολιτικό και τον κοινωνικό στίβο».

Ακολούθησε η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου κυρία Χρυσούλα Τασολάμπρου και η κυρία Ντίνα Γκούβελα που έκλεισε την ομιλία της λέγοντας:

«Βέβαια τα τελευταία 40 χρόνια οι γυναίκες στη χώρα μας έχουν κατακτήσει και αποκτήσει πολύ σημαντικά δικαιώματα. Μένει όμως ακόμα να κατακτηθούν κι άλλα. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενεργές».

Όλες οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στην γιορτή της γυναίκας, που στην πραγματικότητα είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες που οι γυναίκες έδωσαν και τις τόσες θυσίες που έγιναν τον περασμένο αιώνα για να κατακτηθούν στοιχειώδη δικαιώματα.






































Α.Κ.Κ.

 

 

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”