Σε τρεις μήνες το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στο Αγρίνιο

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει στις 29 Ιουνίου το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Μικρασιατών στο Αγρίνιο.

Η Ο.Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος) διοργανώνει τα τελευταία χρόνια Πανελλήνια Ανταμώματα σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου δραστηριοποιούνται Σύλλογοι Μικρασιατών.

Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι για να διοργανώσουν στον τόπο τους το «Αντάμωμα» υποβάλλουν αιτήσεις. Αυτές αξιολογούνται από την Ο.Π.Σ.Ε. και ακολουθεί ψηφοφορία των μελών της.

Για κάθε τόπο είναι μεγάλη η τιμή να φιλοξενήσει μια τόσο μεγαλειώδη εκδήλωση. Ιδιαίτερα φέτος για την συνάντηση του Αγρινίου, έχει ήδη εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους για να συμμετάσχουν.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στην Εύβοια που έγινε το 4ο Αντάμωμα συμμετείχαν 50 Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις πάνω από 4.000 άτομα!

Οι προβλέψεις για το  Αγρινιώτικο Αντάμωμα είναι για μεγαλύτερα νούμερα. Θα χρειαστεί μεγάλη και κοπιαστική προεργασία των τοπικών συλλόγων, τις επόμενες 90 μέρες, ώστε να γίνει αυτή η συνάντηση η λαμπρότερη από όλες τις προηγούμενες!

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στην σύσκεψη των διοργανωτών στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, συζητήθηκαν πολλά θέματα που θα πρέπει να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα.

Σημαντική ήταν η προσέλευση δεκάδων μελών των συλλόγων, αλλά και πολλών φίλων, που δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλουν εθελοντικά στο αντάμωμα.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα των διοργανωτών για την Θερινή εκδήλωση.

Πρόγραμμα Πανελλήνιας Συνάντησης Μικρασιατών στο Αγρίνιο

Το πανελλήνιο αντάμωμα θα ξεκινήσει  νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024 με τη συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων και των μελών της Ο.Π.Σ.Ε.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολουθεί η πατινάδα (είδος χορευτικής παρέλασης με φορεσιές) που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ανδρέα Παναγοπούλου (Συντριβάνι), θα περάσει από την κεντρική πλατεία Αγρινίου, (Δημοκρατίας) και θα καταλήξει στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου, στο Πάρκο.

Τέλος, η κεντρική εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια είναι η παρουσίαση όλων των χορευτικών τμημάτων  των συλλόγων από όλη την Ελλάδα που θα συμμετέχουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι, με χορούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τα οποία θα μας παρουσιάσουν καταξιωμένοι στον χώρο τους  μουσικοί.

Α.Κ.Κ. 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.