1η έκθεση βιβλίου Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών στο Αγρίνιο

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Για πρώτη φορά διοργανώνεται μεγάλη έκθεση Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών στο Αγρίνιο.

Η διοργάνωση της τριήμερης έκθεσης πραγματοποιείται από τον Δήμο Αγρινίου, που αποδέχθηκε την πρόταση πέντε Πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Αθήνα, με μέλη Αιτωλοακαρνάνες στην καταγωγή δημοσιογράφους, συγγραφείς και ποιητές.

Οι σύλλογοι αυτοί είναι:  η «Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων», η «Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών», ο «Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών», ο «Πολιτιστικός-Επιστημονικός Σύνδεσμος «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο «Πνευματικός Όμιλος Ναυπακτίων και Δωριαίων». 

Ο Δήμος Αγρινίου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα των παραπάνω συλλόγων και  παραχωρεί ευρύχωρη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, Παλαιά Λαχαναγορά, την επομένη του εορτασμού του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Χριστοφόρου, δηλαδή την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου.

Αυτή θα είναι η πρώτη έκθεση που θα γίνει σε έναν χώρο, με την συμμετοχή όλων των Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών, δημοσιογράφων και ποιητών. Ο Δήμος Αγρινίου και οι διοργανωτές σύλλογοι προσδοκούν στην ευρεία συμμετοχή όλων και ευελπιστούν να γίνει η έκθεση βιβλίου ετήσιος θεσμός για την πόλη.

Και μία διευκρίνηση. Όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ποιητές που έχουν εκδώσει βιβλία πεζογραφήματα, ποιητικές συλλογές, λευκώματα κτλ. μπορούν να λάβουν μέρος στην έκθεση βιβλίου. Ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των τεσσάρων προαναφερθέντων συλλόγων. Φυσικά θα πρέπει να το κάνουν γνωστό εγκαίρως στους διοργανωτές. Και να προσκομίσουν τα βιβλία τους οι ίδιοι στον χώρο της εκθέσεως, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τα εγκαίνια.  
Α.Κ.Κ.

   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”