Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή πίτας του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου

 

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, φωτογραφίες Προέδρου του Συλλόγου Βασίλη Νταούλη.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, που συμπληρώνει φέτος 38 χρόνια από την ίδρυσή του το μακρινό 1986, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του-καλύτερα τις τρεις πίτες του-στο καταφύγιο του, ψηλά στο Παναιτωλικό όρος. 

Συνολικά 250 ορειβάτες μέλη του, ανέβηκαν το πρωί της Κυριακής με αυτοκίνητα αλλά και πεζοί-τα τελευταία 4,5 χιλιόμετρα-από το χωριό Περιστέρι, μέχρι το πανέμορφο ξύλινο καταφύγιο στην θέση Διασελάκι στα 1.160 μέτρα υψόμετρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Νταούλης καλωσόρισε τους ορειβάτες στην κοπή της πίτας του Συλλόγου και ευχήθηκε καλή Ορειβατική χρονιά με καλές και ασφαλείς αναβάσεις. Ανακοίνωσε την γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την Δευτέρα βράδυ 12 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Συλλόγου. Υπάρχουν πολλά θέματα προς συζήτηση-είπε ο Πρόεδρος-σοβαρά θέματα, και ένα από αυτά είναι η προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Παναιτωλικό όρος με ότι καταστροφικές συνέπειες συνεπάγεται αυτό για το περιβάλλον. Και πρέπει-τόνισε ιδιαίτερα-να είμαστε έτοιμοι…

Ανακοίνωσε ακόμα την βράβευση που ο Σύλλογος κάνει σε μέλη του για την πολύχρονη-κυρίως και όχι μόνο-προσφορά τους στην Ορειβασία. Θύμισε ότι πριν ένα χρόνο τιμήθηκε ο παλαίμαχος ορειβάτης και παλιός πρόεδρος του Συλλόγου (1994-95), συνταξιούχος δάσκαλος Βασίλης Κιτσόπουλος. Μίλησε για την ανάβαση του αγέραστου δασκάλου στην κορυφή Κόρακας των Βαρδουσίων, στην 80η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στις 27 Ιουλίου 2022.  Και ανακοίνωσε ότι φέτος το Δ.Σ. του Συλλόγου τιμητικά βραβεύει τον Χρυσόστομο Κωστάκη που είναι μέλος του Συλλόγου από το 1987, για χρόνια διετέλεσε έφορος ορειβασίας και έχει προσφέρει τόσα πολλά, ειδικά στην χάραξη των μονοπατιών του Παναιτωλικού, καθώς είπε η Αντιπρόεδρος κυρία Κική Ιωακειμίδου. Ο δάσκαλος Κιτσόπουλος  επέδωσε το βραβείο στον τιμώμενο Χρυσόστομο, που η βράβευσή του ήταν γι’ αυτόν μεγάλη έκπληξη. Συγκινήθηκε πολύ καθώς παρέλαβε την πλακέτα με το σήμα του Συλλόγου και το κάδρο  με την φωτογραφία του στις πλαγιές του βουνού. Τον συνεχάρησαν οι επί δεκαετίες συνοδοιπόροι του, τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν με αγάπη!  

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο και βρέθηκαν τα 2 από τα 3 φλουριά! Οι τυχεροί ορειβάτες που κέρδισαν ορειβατικά είδη σε ρουχισμό και ειδικά άρβυλα ήταν οι κύριοι Χρήστος Μαρίφογλου και Γιάννης Τσαρούχης.

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας παραβρέθηκε εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου ο Αντιδήμαρχος για το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας κύριος Λάμπρος Σκουφής. Ακόμα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κόνισκας του Δήμου Θέρμου και πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Κόνισκας, (Ι.Λ.Ε.Κ.) κύριος Δημήτριος Μπακής.

Στην συνέχεια οι ορειβάτες κατηφόρισαν μέχρι το Περιστέρι (υψόμετρο 720 μέτρα) και γευμάτισαν σε ταβέρνες του χωριού.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Σύλλογος φιλοξένησε στο Αγρίνιο σε ειδική εκδήλωση τον καταξιωμένο Έλληνα ορειβάτη Φώτη Θεοχάρη.

Βλέπε εδώ https://www.gefyravergas.gr/2024/01/blog-post_20.html
Α.Κ.Κ.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.