Κοπή πίτας των Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου και η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, διοργάνωσαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους στον στεγασμένο αλλά ηλιόλουστο αύλειο  χώρο στο εστιατόριο/studio «Πιθάρι» στο Αγρίνιο. 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καντάνης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, μαζί με τον συν λειτουργό του στον Ιερό Ναό, ευλόγησε και έκοψε την πίτα των Αστυνομικών. 

Ευχήθηκε σε όλους τους αστυνομικούς και στις οικογένειές τους  υγεία μέσα στο 2024 και να συνεχίσουν την προσφορά τους στην Δημοκρατία, στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ασφάλεια όλων των πολιτών. 

Σας ευχαριστούμε, συνέχισε, μέσα από την καρδιά μας για την προσφορά σας και σας ευχόμαστε να έχετε ευλογία και χαρά. Χρόνια Πολλά, καλή Χρονιά και ευλογημένη.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κύριος Δημοσθένης Ταμπακέλης, συντονιστής της εκδήλωσης, καλωσόρισε όλους όσους παραβρέθηκαν στην  κοπή της πίτας. 

Τον Δήμαρχο κύριο Γεώργιο Παπαναστασίου, τον Βουλευτή κύριο Αθανάσιο Παπαθανάση, την Βουλευτή κυρία Χριστίνα Σταρακά, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγρινίου κύριο Κωνσταντίνο Μποκώρο,

 τους Αντιδημάρχους κυρία Χρυσούλα Τασολάμπρου, κύριο Λάμπρο Σκουφή, κύριο Χρήστο Γούλα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της Διοικητικής περιφέρειας του Πρωτοδικείου Αγρινίου κύριο Γεράσιμο Μαλούση, τον Διοικητή Τροχαίας Αγρινίου κύριο Αλέξη Αντωνίου, 

Δημοτικούς Συμβούλους,  προέδρους ενώσεων,


τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους που παραβρίσκονται στην εκδήλωση.

Ο κύριος Ταμπακέλης έδωσε το μικρόφωνο στον Δήμαρχο κύριο Παπαναστασίου για  να χαιρετίσει την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» και συνέχισε: «Με χαρά μου βρίσκομαι εδώ όπως κάθε χρόνο, και εύχομαι το πιο σημαντικό, να έχουμε υγεία στις οικογένειές μας και πραγματικά κάθε ευλογία σε όλους. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι με την αλλαγή και την έναρξη της νέας θητείας έχω την τύχη να έχω Αντιδημάρχους έναν έν ενεργεία και έναν απόστρατο; να πω; Εν εφεδρεία!. 

Ξέρετε όλοι την καλή συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας και με όλους εσάς εδώ στον Δήμο. Εμείς αισθανόμαστε πραγματικά ασφαλείς και αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να διασφαλίσουμε σε αυτό τον τόπο. Και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτό, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Νάσται καλά, υγεία και ευλογία στις οικογένειες όλων».  

Ο συντονιστής κύριος Ταμπακέλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και πέρασε το μικρόφωνο στον Βουλευτή κύριο Αθανάσιο Παπαθανάση.

Εκείνος χαιρέτησε με τα παρακάτω λόγια: «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσα να λείπω σήμερα από δω, διότι πραγματικά σας νοιώθω η οικογένειά μου και κυρίως για το τεράστιο έργο το οποίο προσφέρετε στην κοινωνία. Γιατί νομίζω ότι γνωρίζει η κοινωνία μας το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία και ο καθένας από εμάς όταν έχει ανάγκη τι καλεί; Καλεί την Αστυνομία. Χωρίς αστυνόμευση, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ανάπτυξη. Και επειδή η κυβέρνησή μας πραγματικά προσπαθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της χώρας αντιλαμβάνεστε ότι ο ρόλος σας είναι πραγματικά σημαντικός. Ξέρετε πολύ καλά την θέση μου, την έχω πάρει και πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωσή σας, είμαι υπέρ του να βγει το επικίνδυνο, το έχουμε διεκδικήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και ελπίζω αυτή την φορά να υλοποιηθεί γιατί είναι κάτι το οποίο αρμόζει, είναι αυτό που πρέπει να γίνει για σας, γιατί πραγματικά δίνετε καθημερινά την ζωή σας σ’ αυτό το καθήκον που έχετε, και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που στον νομό μας έχουμε μία εξαιρετική Διοίκηση, έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους, εξαιρετικούς λειτουργούς και νομίζω ότι με την συνεργασία όλοι ξέρετε πολύ καλά ότι πάντα βρίσκομαι δίπλα στο σώμα, με κάθε τρόπο, όποτε μου ζητηθεί. Με αυτή την έννοια θα συνεχίσουμε και την επόμενη μέρα. Συγχαίρω την Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Διοίκησή της, εύχομαι περαστικά στον Πρόεδρο κύριο Μαυραγάνη, την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, τους Απόστρατους που και αυτοί έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Όλοι μαζί σαν μια οικογένεια μπορούμε να προχωρήσουμε πραγματικά με αισιοδοξία και αυτή την χρονιά. Καλή Χρονιά σε όλους με αγάπη!».

Επόμενη που απηύθυνε χαιρετισμό ήταν η Βουλευτής κυρία Σταρακά η οποία είπε:

 «Καλημέρα κι από μένα, χρόνια πολλά σε όλες και όλους εσάς και καλή χρονιά! Να εξάρω πραγματικά την προσφορά σας, το ήθος σας, την εντιμότητά σας, τον επαγγελματισμό σας τα τόσα που προσφέρετε στον τόπο μας ώστε να ζούμε σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και στην περιοχή μας να έχουμε πολύ χαμηλά επίπεδα βίας και εγκληματικότητας. Υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια όλων μας πολλές φορές βάζετε την ζωή σας, όπως έγινε πρόσφατα, σε πάρα πολλούς κινδύνους, ακόμα θυσιάζοντας και την ίδια την ζωή σας. Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους σας. Και ένα ευχαριστώ από όλους που μας κάνετε και ζούμε σε μια περιοχή με υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Αστυνομικό Διευθυντή για την προαγωγή του τον κύριο Γαλαζούλα, όλους εσάς και τους απόστρατους για τους οποίους θέλω να πω ότι είστε απόστρατοι αλλά δεν είστε απόμαχοι, είστε μάχιμοι δίπλα στην κοινωνία. Σας ευχαριστούμε που με την εμπειρία σας μας έχετε δείξει τόσα σωστά βήματα να κάνουμε. Ευχαριστώ πολύ, καλή χρονιά με υγεία, να είστε πάντα καλά!».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής στην Α.Δ. Ακαρνανίας Ταξίαρχος κύριος Δημήτρης Γαλαζούλας χαιρέτησε στην συνέχεια την εκδήλωση και μίλησε για τις σπουδαίες επιτυχίες που σημείωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας τον προηγούμενο χρόνο. Επιτυχίες σε ποσοστό που ξεπερνούν το 85% και κάνουν δίκαια υπερήφανους τους Αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν σε κάθε τους βήμα την παραβατικότητα και διατηρούν υψηλά επίπεδα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή μας. Εξιχνιάστηκαν πολλές κακουργηματικές πράξεις, εκατοντάδες κλοπές, πολλά περιστατικά ενδο-οικογενειακής βίας, και ακόμα εξαρθρώθηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας επτά εγκληματικές οργανώσεις και δεκάδες κακοποιοί προφυλακίστηκαν. Και τον νέο χρόνο σύμφωνα και με τις καινούργιες οδηγίες, η Αστυνομία θα φροντίσει να είναι δίπλα στην ενδο-οικογενειακή βία, στην βία των ανηλίκων, στην έμφυλη βία και  στην δημόσια ασφάλεια. Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε βάρος στις όποιες προκλήσεις εμφανιστούν είπε. Ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και τα καλά τους λόγια για την προαγωγή που του έκανε η Πολιτεία στον βαθμό του Ταξιάρχου για την οποία είναι ευγνώμων. Ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή χρονιά. 

Εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης κυρίου Μαυραγάνη μίλησε στους καλεσμένους η Αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Στραβοδήμου λέγοντας:

 «Εκ μέρους του Κυρίου Μαυραγάνη που απουσιάζει λόγω υγείας, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη. Θα χαιρετήσω τις δηλώσεις του κυρίου Παπαθανάση, χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτά που είπατε και απλά να συμπληρώσουμε να μην μείνουν λόγια και να γίνουν πράξεις. Στον κύριο Δήμαρχο θα ήθελα να πω ότι πραγματικά θα πρέπει οι πολίτες σας του Δήμου Αγρινίου να αισθάνονται ασφαλείς γιατί το Αστυνομικό προσωπικό της Διευθύνσεως είναι σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και άρτια καταρτισμένο. Ευχαριστώ».   

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κύριος Δημήτριος Τσούνης απευθύνθηκε στους καλεσμένους με τα παρακάτω λόγια:

«Κυρίες και κύριοι. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου με χαρά σας υποδέχεται και σας καλωσορίζει στη σημερινή εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2024.

Σε εμάς τους διοργανωτές η παρουσία συναδέλφων, συγγενών και φίλων στην ετήσια αυτή εκδήλωση ανακαλεί αναμνήσεις παντοτινών δεσμών και συναισθημάτων.

Αγαπητοί φίλοι, είναι γεγονός ότι πολλές προγενέστερες πολιτικές άγγιξαν την αντοχή της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ζωής των αποστράτων μελών μας.

Σήμερα συντεταγμένοι επιδιώκουμε την οικονομική μας ανάκαμψη και ανάταση. Μέσα από τη σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας.

Ακόμα ως ενεργοί συνδικαλιστικοί φορείς συνεχώς αναβαθμίζουμε με πίστη τη μόνιμη σύνδεση με τους δρώντες εν ενεργεία συναδέλφους μας και οριοθετούμε με απαίτηση τη συμμετοχή μας σε όλα τα θεσμικά όργανα που μας αφορούν.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου εκτός της διατήρησης της μνήμης και της ένδοξης ιστορίας των Σωμάτων Ασφαλείας στοχεύει και ζητά κάθε φορά τρόπους ενίσχυσης της συνοχής του κοινωνικού ιστού υποστηρίζοντας διαρκώς δράσεις τοπικών φορέων και προβάλλοντας τις ανάγκες διατήρησης της σταθερότητας, της ασφάλειας και της προκοπής της περιοχής μας.

Έτσι απευθυνόμενος σε όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους συλλόγους ιστορίας και πολιτισμού της πόλης και της περιοχής μας δηλώνουμε πάντα πρόθυμοι για κοινωνικό έργο και ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς μας σε κάθε οργανωμένη δομή.

Η καλλιέργεια και η ωρίμανση θεσμοθέτησης μιας τέτοιας σταθερής συνεργασίας μέσα και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας αποτελεί πάντα έναν από τους στόχους μας.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι και φίλοι. Ως συνεχιστές ιστορικών στελεχών του Συνδέσμου Αποστράτων Αγρινίου, που φέτος γιορτάζει τα 76 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του, σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, Υγεία και Ευτυχία στις οικογένειές σας καθώς και ασφάλεια και προκοπή στην Ελλάδα μας, Νάσται καλά!».

Ο κύριος Βασίλης Ξανθόπουλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά, ευημερία και οικογενειακή ευτυχία. Συνεχάρη εκ μέρους των Αποστράτων τους νεοπροαχθέντες Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ακαρνανίας, τον Διοικητή Ταξίαρχο κύριο Δημήτριο Γαλαζούλα, τον Ταξίαρχο κύριο Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, τους Αστυνομικούς Διευθυντές κυρίους Θεόδωρο Νταλαπέρα και Μιχάλη Ντζακώστα και τον Νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας κύριο Χρήστο Μαυραγάνη.

 

Ακόμα συνεχάρη για την εκλογή τους στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές του Δήμου Αγρινίου τους συναδέλφους του Αστυνομικούς,(εν ενεργεία και αποστρατεία), όπως και στον Δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο τους.  Αυτοί είναι: Ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κύριος Χρήστος Γούλας, (μέλος της Ενώσεως), ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας κύριος Λάμπρος Σκουφής, τον Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Ιωάννη Βασιλείου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Γεώργιο Παρμάκη και το μέλος της ενώσεως Αποστράτων Αθανάσιο Σάββα.  

Ανήγγειλε την απονομή ειδικών πλακετών στους πρόσφατα αποστρατευμένους συναδέλφους Αστυνομικούς για το ήθος τους και την ανιδιοτελή τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτοί είναι οι Αστυνομικοί: Αθανάσιος Ράπτης Αστυνόμος Α’, Γεώργιος Μπακοκοιλιάς Υπαστυνόμος Α’, Ευθύμιος Κυριαζής, Ευστάθιος Τσιλίκης και Αθανάσιος Μαντέλλος Υπαστυνόμοι Β’ και ο Γρηγόριος Λάσκαρης Ανθυπαστυνόμος.Τις πλακέτες σε όσους ήταν παρόντες, απένειμαν ο Αντιδήμαρχος κύριος Γούλας στον Ευθύμιο Κυριαζή, ο Αντιδήμαρχος κύριος Σκουφής στον Γεώργιο Μπακοκοιλιά. Και ο Διευθυντής κύριος Γαλαζούλας παρέδωσε την πλακέτα στον κύριο Ιωάννη Παπαϊωάννου για να την επιδώσει στον Ευστάθιο Τσιλίκη. 

Και για την ιστορία το «φλουρί» έπεσε στον κύριο Ευάγγελο Ξηροκώστα, που πέραν από το χρηματικό ποσό πού αντιστοιχεί το κέρμα της πίτας, θα έχει και τέσσερα «ρεπά» μέσα στο 2024 μια και είναι εν ενεργεία Αστυνομικός! Τα «ρεπά» πρόσθεσε για τον τυχερό-πριν την κοπή της πίτας-ο Διευθυντής κύριος Γαλαζούλας.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, μια συνάντηση μιας μεγάλης οικογένειας, με όλες τις ηλικίες παρούσες και με συνταυτισμό ιδεών, αισθημάτων, πιστεύω και αυθόρμητης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. 

Όλοι ευχήθηκαν στη νέα χρονιά να επικρατήσει ηρεμία και ειρήνη στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο.   


Α.Κ.Κ. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.