Κοπή πίτας Σκοπευτικού Ομίλου Αιτωλοακαρνανίας

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Απολείτουργα την Κυριακή πρωί 21 Ιανουαρίου, ο Σκοπευτικός όμιλος Αιτωλοακαρνανίας «Σκοπευτής» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις εγκαταστάσεις του στο Αγρίνιο.

Παραβρέθηκαν περίπου εκατό μέλη, πολλοί με τις οικογένειές τους, καθώς και φίλοι του συλλόγου.

Την πίτα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος πατέρας Αναστάσιος Αυγέρης, καλεσμένος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Βασίλη  Κωσταρέλλο.



Στην σύντομη τελετή ο Ιερέας  προσευχήθηκε υπέρ υγείας των μελών του συλλόγου και των οικογενειών τους, μνημόνευσε  στην προσευχή του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, τους Αγίους, τον κατά ξηράν θάλασσα και αέρα Στρατό  μας και δεν παρέλειψε την Αγία Βαρβάρα, στην ενορία της οποίας στο Αγρίνιο υπηρετεί ως Εφημέριος.    

Σταύρωσε την βασιλόπιτα τρείς φορές ψάλλοντας «Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».


Ο Πρόεδρος έκοψε την πίτα και αφού ξεχώρισε ένα κομμάτι της για τον Χριστό, σύμφωνα με το καθιερωμένο έθιμο, μοίρασε μαζί με τον πατέρα Αναστάσιο σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη, στις οικογένειές τους και στους φίλους του συλλόγου.

Μέλος του συλλόγου βρήκε το «φλουρί» και ο Πρόεδρος του παρέδωσε το «έπαθλο» που αντιστοιχούσε στο κέρμα. Πέρα από το δώρο του Συλλόγου, ο τυχερός της πίτας κέρδισε και μια ετήσια ασφαλιστική κάλυψη από την «Εθνική Ασφαλιστική» για ατύχημα-όλων των ειδών-που είναι ευγενική προσφορά του κυρίου Ιωάννη Μάντζου, επίσης μέλους του «Σκοπευτή»!





Στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη η ευωδία από τα ψητά σουβλάκια και  λουκάνικα που ψήνονταν στην ψησταριά από τον αγαπητό σε όλους ψήστη Απόστολο Λαγογιάννη, «επίσημο αντικαταστάτη» του «SV1HKH» (Παναγιώτη Λαμπρακόπουλο).

Ακολούθησε «τιμητική» επίσκεψη στην ψησταριά και τα 300+ σουβλάκια έγιναν ανάρπαστα! Φυσικά σε αυτό βοήθησε πολύ και ο καιρός που ήταν «λίγο» κρύος και η ζέστη της ψησταριάς ευχάριστη!

Στην εκδήλωση, αν και έγινε στην ύπαιθρο χειμωνιάτικα, μπορούμε να πούμε ότι επικράτησε κατάσταση ευδαιμονίας και κεφιού. Και αυτό εξηγείται από το πνεύμα συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των μελών του συλλόγου. Που αν κάποιος άγνωστος παρατηρητής τους αντικρίσει, θα νομίσει ότι «έπεσε» σε οικογενειακή γιορτή!

Όλοι ευχήθηκαν καλή υγεία για τον νέο χρόνο και επιτυχίες σε τοπικούς και Πανελλήνιους αγώνες, που περιέχει αρκετούς πολύ ενδιαφέροντες το πρόγραμμα του 2024, αρχής γενομένης από την επόμενη Κυριακή στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 5-6 μέλη, τους ευχόμαστε να επιστρέψουν στο Αγρίνιο με μετάλλια!











Α.Κ.Κ.       

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”