Βράβευση Αγρινιώτη Λογοτέχνη στην Αθήνα.

 

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, φωτογραφίες Ελβίρας Τσιάκαλου

Σε αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας 20,  βραβεύτηκαν Λογοτέχνες και Ποιητές, από το Ελληνικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού, (ΕΛ.Κ.Ε.ΠΟ.) σε ειδικά διοργανωμένη εκδήλωση την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.


Ο Αγρινιώτης Δημοσιογράφος, συγγραφέας και ποιητής-μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.-Κωστής Τσιάκαλος έλαβε το Πρώτο βραβείο για το νέο του βιβλίο, συλλογή διηγημάτων, με τίτλο: «Όταν δάκρυσε ο Πατέρας μου», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αθήνα.

Το βιβλίο του,(που διάβασα),  είναι πραγματικά ευχάριστο στο διάβασμα και πολύ συγκινητικό, καθώς αναφέρεται στις δύσκολες μεταπολεμικές δεκαετίες.   


Το Δεύτερο βραβείο έλαβε η κυρία Σωτηρία Τσέλιου-Παππά για την συλλογή διηγημάτων της «Σημάδι Αδυναμίας».

Στα πεζογραφήματα απονεμήθηκαν και δύο έπαινοι. Τους έλαβαν για τις συλλογές διηγημάτων τους, ο κύριος Γεώργιος Βλάχος για το έργο του «Αχός των θαλασσών» και ο κύριος Μιχάλης Παπαδημητρίου για το «Homo Samius».

Στην ποίηση το Πρώτο βραβείο έλαβε η κυρία Σοφία Σκλείδα  για την ποιητική της συλλογή «Θρόϊσμα Σιωπής».

Ο Δικηγόρος και ποιητής κύριος Μενέλαος Παπαδημητρίου τιμήθηκε με «Βραβείο Ποίησης» για την ποιητική του συλλογή «Οδός Αργιθέας, οδός Ανθηρού».

Δύο ακόμα ποιητές έλαβαν έπαινο για τις ποιητικές συλλογές τους. Ο κύριος Ζαχαρίας Σώκος για τα ποιήματά του με τίτλο: «Διπλή Προσπέραση» και η κυρία Αθανασία Κατσιγιάννη για την ποιητική της συλλογή «Ακατάλυτοι Δεσμοί».

Στο πάνελ των ομιλητών παρακάθησαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.ΠΟ. πρώην Αντιδήμαρχος Πεντέλης κύριος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η Επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Άννα Λάζου και ο φιλόλογος κύριος Βασίλειος Μαγουλάς.

Να θυμίσουμε εδώ πρόσφατη δραστηριότητα του Αγρινιώτη Δημοσιογράφου Κωστή Τσιάκαλου, ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου του Πολιτιστικού Επιστημονικού Συνδέσμου  Αιτωλοακαρνάνων «Κοσμάς ο Αιτωλός», στην επέτειο του Πολυτεχνείου, βράβευσε 50 χρόνια μετά, αφανείς ήρωες της εξέγερσης. (Βλέπε εδώ: https://www.gefyravergas.gr/2023/11/50_23.html)

  Α.Κ.Κ.

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.