Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην «Φλόγα» έψαλε τα κάλαντα η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας

 

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σύλλογο «Η Φλόγα», έψαλε σήμερα, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα η Δημοτική Φιλαρμονική της Αμφιλοχίας.

Κατόπιν πρόσκλησης, το αντιπροσωπευτικό μουσικό σύνολο του Δήμου Αμφιλοχίας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρουσίασε εορταστικό μουσικό πρόγραμμα. Για άλλη μια φορά, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Γιώργου Τσόγκα, κέρδισε τις εντυπώσεις. Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφέρθηκε από την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας Ζωή Ντρούτση καλάθι με τοπικά προϊόντα, καθώς και ο τόμος των πρακτικών του Συνεδρίου «Ο Βάλτος στην Επανάσταση του 1821», που εκδόθηκε πρόσφατα από τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής, όπως και στις περσινές γιορτές, μετέβησαν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα». Εκεί έπαιξαν τα κάλαντα και άλλα εορταστικά μουσικά κομμάτια για τα παιδάκια που συγκεντρώθηκαν να τους ακούσουν. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι μαθητές της Φιλαρμονικής δώρισαν στο Σύλλογο ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν οι ίδιοι, ενώ έλαβαν αναμνηστικά δώρα από την Πρόεδρο της «Φλόγας» Μαρία Τρυφωνίδη.

Τα τελευταία χρόνια, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας επιδεικνύει σπάνια εξωστρέφεια. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα λίγα ανάλογα σχήματα που σχεδόν κάθε χρόνο προσκαλείται να παρουσιάσει το δικό της εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στον εκάστοτε Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μουσικό σύνολο του Δήμου έχει παίξει ενώπιον των Πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη και των Προέδρων της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, Προκόπη Παυλόπουλο και Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ο Δήμος Αμφιλοχίας και το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας εύχονται καλή χρονιά σε αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους, στις οικογένειές τους και σε όλους τους δημότες!

Ευχαριστούμε θερμά την Krikellos Olives, την Potsios Wine, την Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλης ΑΕΒΕ και την Kokkios Μελισσοκομία Αμφιλοχίας για την προσφορά των προϊόντων τους τα οποία δωρίσθηκαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.


 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.