Θέατρο σκιών-Καραγκιόζης-στην Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Στα πλαίσια της 2ης έκθεσης των 55 Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών στην Παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, το Σάββατο βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, δόθηκε παράσταση Καραγκιόζη.

Τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της έκθεσης και θεατές καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο καλλιτέχνης Μπάμπης Ζαχαρόπουλος, εμπνευστής της έκθεσης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Στην παράσταση του θεάτρου σκιών έπαιξαν οι καλλιτέχνες Γιώργος Ξευγένης και η κόρη του Νεφέλη. Η μουσική επένδυση της παράστασης έγινε από τους ταλαντούχους νεαρούς καλλιτέχνες Θωμά και Θοδωρή Κουτσουπιά, Κώστα και Δημήτρη Λούκα.

Τίτλος της παράστασης «Ο Καραγκιόζης οικολόγος».

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική/μορφωτική προσέγγιση μικρών παιδιών, μέσα από πολύ γέλιο και με τις φιγούρες πίσω από το πανί της οθόνης του Καραγκιόζη και της γνωστής παρέας του.

Μέσα από τους διαλόγους του Καραγκιόζη με τον Βεζύρη και  Χατζιαβάτη, τα «έξυπνα» παιδιά του Καραγκιόζη, τον μπάρπα Γιώργο και τον σιόρ  Διονύσιο, «μεταφέρονται» οικολογικές ευαισθησίες στα παιδιά θεατές. Ανταποκρινόμενα τα μικρά παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση απαντώντας με επιφωνήματα στα ερωτήματα των ευρηματικών ερωτήσεων του Καραγκιόζη.

Ήδη τα πολλά παιδάκια που παραβρέθηκαν στην παράσταση με τους γονείς τους, γνωρίζοντας από το σπίτι τους τι είναι σωστό και τι όχι για την σωστή διαχείριση των σκουπιδιών, συμπλήρωναν άμεσα και αυθόρμητα τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του ταλαντούχου Καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου.

Η παράσταση δόθηκε χωρίς διάλειμμα, δεν κρίθηκε απαραίτητο γιατί το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο. Και όχι μόνο των μικρών παιδιών αλλά και των συνοδών τους που χαίρονταν βλέποντας τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών τους που απολάμβαναν την παράσταση!      

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 22 Οκτώβρη. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν ακόμα δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Στις 14 Οκτώβρη-Σάββατο βράδυ από τις 08:00 έως τις 09:30 Μουσική βραδιά με τους αδελφούς Κουτσουπιά.

Την Κυριακή 15 Οκτώβρη το πρωί 11:00 με 13:00 ομιλία της ψυχολόγου κα. Πόπης Τσουφλίδου με θέμα «Αναλύοντας την τέχνη με ψυχολογική προσέγγιση».

Και την Κυριακή 22 Οκτώβρη στις 07:00 το βράδυ θα γίνει η απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες στην έκθεση-θεσμό πλέον του Αγρινίου-καλλιτέχνες.

Υπενθυμίζονται τα ωράρια που η έκθεση είναι ανοιχτή σε μικρούς και μεγάλους φίλους της τέχνης.

Δευτέρα μέχρι Σάββατο από τις 10:00 πμ. Έως τις 13:00 μμ. Και από τις 18:00 έως τις 21:00 μμ.

Τις  Κυριακές από τις 11:00 πμ. Έως τις 13:00 μμ.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους οργανωτές της έκθεσης και στους εμπνευσμένους εθελοντές καλλιτέχνες: Γιώργο, Νεφέλη, Θωμά, Θοδωρή, Κώστα και Δημήτρη.

Τον εξαιρετικό ήχο στην μεγάλη αίθουσα της γλυπτοθήκης συντόνισε όπως πάντα ο τεχνικός κύριος Παναγιώτης Αυγέρης.

Α.Κ.Κ.

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”