Σαββατοκύριακο με προπόνηση και αγώνες σκοποβολής στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Το Σάββατο 21 Οκτώβρη στο στρατιωτικό Σκοπευτήριο του ιστορικού Συντάγματος Πεζικού 2/39, στην περιοχή της Αγριλιάς Μεσολογγίου, έγινε προπόνηση των μελών του Συλλόγου «Σκοπευτής».







Προπονήθηκαν μέλη από Μεσολόγγι, Αγρίνιο και άλλες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στις προπονήσεις και συχνούς αγώνες που διοργανώνονται, λαβαίνουν μέρος σκοπευτές και από άλλα μέρη εκτός νομού. Οι λόγοι είναι πολλοί. Κυριότερος λόγος είναι τα διοργανωμένα σκοπευτήρια Μεσολογγίου και Αγρινίου που βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις και πληρούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που κάνουν τον συγκεκριμένο σύλλογο να ξεχωρίζει στο είδος του. Οικονομικοί και ποιοτικοί. Οικονομικοί γιατί δεν «γδέρνουν» τους αθλούμενους, οι χαμηλές τιμές εφοδίων, συμμετοχής και χρήσης υλικού, βρίσκονται χαμηλότερα κατά 20% και σε μερικές υπηρεσίες πιο πολύ, από αντίστοιχες χρεώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Πολλοί αθλητές ενώ κατοικούν έως και 300 χιλιόμετρα μακριά, προτιμούν να ταξιδέψουν με τις οικογένειές τους τα ελεύθερα Σαββατοκύριακά τους μέχρι τα «φιλόξενα» μέρη μας συνδυάζοντας προπόνηση και διασκέδαση.

Ποιοτικά πάλι ξεχωρίζουν η προπόνηση και οι αγώνες. Δραστήριοι πολύπειροι και βραβευμένοι προπονητές, εκπαιδεύουν και καθοδηγούν τα νέα μέλη με σύνεση και αυστηρότητα στην εφαρμογή κανόνων ασφάλειας για τους ίδιους, αλλά και για τους συναθλητές τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η σωστή καθοδήγηση στην εκπαίδευση είναι καθοριστική για την επιτυχία στους αγώνες.

Την Κυριακή το πρωί, προπονημένα το προηγούμενο διάστημα μέλη, δήλωσαν συμμετοχή στους αγώνες «Πρακτικής σκοποβολής, Επιπέδου Ι, κατηγορίας Production». 






















Κατόπιν σκληρής «αναμέτρησης», με καταμέτρηση από αρμόδια επιτροπή των επιδόσεων, σε χρόνους και ακρίβεια στους στόχους, προκρίθηκαν για βράβευση έξι αθλητές.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος υπέγραψαν τα πιστοποιητικά βράβευσης που αναγράφουν στοιχεία των νικητών, όπως Ονοματεπώνυμο, κατηγορία και ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων.

Ορισμένος, από τον Πρόεδρου του Ομίλου «Σκοπευτής» κύριο Βασίλη Κωσταρέλλο παλιός αθλητής, φόρεσε στους νικητές τα μετάλλιά τους και τους επέδωσε τα Πιστοποιητικά βράβευσης.

Τα μετάλλια δόθηκαν ξεκινώντας από τα χάλκινα. Συνολικά βραβεύτηκαν έξι αθλητές με 2 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα.  











Το επόμενο Σαββατοκύριακο και όλα τα επόμενα, θα συνεχιστούν οι προπονήσεις μέχρι να διοργανωθεί ο επόμενος αγώνας.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες να πετυχαίνουν τους «στόχους» τους και να είναι τα Σαββατοκύριακα με καλό καιρό όπως ήταν και το πρόσφατο!

Για πληροφορίες και εγγραφές νέων μελών απευθυνθείτε στο Πρόεδρο του Συλλόγου «Σκοπευτής» κύριο Βασίλη Κωσταρέλλο στο τηλέφωνο: 693 237 7811

Α.Κ.Κ.

 

           

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.