Το κύπελο Ελλάδας της ΑΕΚ στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

 

 

 Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου έφεραν το Κύπελο της Ελλάδας που κατέκτησε η ομάδα της ΑΕΚ το 2023.

Ο Αγρινιώτης παίκτης της ομάδας Βασίλης Πλιάτσικας το έφερε στον τόπο καταγωγής του και σκόρπισε μεγάλη χαρά στους συμπατριώτες του μικρούς και μεγάλους.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος Αγρινιωτών κατέκλυσαν την πλατεία στον Άγιο Κωνσταντίνο μπροστά στην εκκλησία και το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Οι κιτρινόμαυρες φανέλες κυριαρχούσαν στον χώρο και ο ενθουσιασμός των συγκεντρωμένων κορυφώθηκε με την άφιξη του Κυπέλου.

Τοποθετήθηκε στην μεγάλη εξέδρα μπροστά στο σχολείο που ήταν γεμάτη από παιδιά, εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί.

Ο αγαπημένος όλων Βασίλης Πλιάτσικας απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό: «Με μεγάλη μου χαρά παραβρίσκομαι στην Πατρίδα μου και στην γειτονιά μου για να μεταφέρω το κύπελο της Ομάδας που είναι πρωταθλήτρια και κυπελούχος. Θέλω να ευχαριστήσω της Π.Α.Ε.  ΑΕΚ και τους παλαιμάχους της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου που μου έκαναν την τιμή να με προσκαλέσουν και αποδέχθηκα με μεγάλη μου χαρά. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ προσκεκλημένος από μία ομάδα που από τους πρώτους που δημιούργησαν και έπαιξαν σε αυτήν ήταν και ο θείος μου ο Ανδρέας Πλιάτσικας. Το κύπελο της Ελλάδος που κατέκτησε φέτος η ΑΕΚ πέρα από το προσωπικό αντίκτυπο λόγω της ιστορίας που κουβαλάει η ομάδα, μας θυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας για τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Και που πρέπει πάντα να θυμούμαστε και να μην ξεχνάμε τις θυσίες τους και να αγωνιζόμαστε πάντα για ένα καλύτερο αύριο στον αθλητισμό και στην ζωή. Σας ευχαριστώ πολύ».  

Επόμενος που απηύθυνε χαιρετισμό ήταν ο Αντιδήμαρχος κύριος Κωνσταντίνος Καλαντζής. Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρνέζος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κύριος Λάμπρος Δημητρογιάννης χαιρέτισε και αυτός με την σειρά του την λαμπρή εκδήλωση της υποδοχής του κυπέλου.

Ο συντονιστής της τελετής ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου, την τοπική Κοινότητα και όλα τα σωματεία που συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν την εκδήλωση. Δηλαδή τον σύλλογο Παλαιμάχων και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του τον κύριο Κωνσταντίνο Μασαλή που είναι ο «αφανής ήρωας» της διοργάνωσης. Την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου. Τον Ιωνικό 80. Τον σύλλογο Πραμαντιωτών και τον κύριο Θάνο τον Πρόεδρό του. Τον σύλλογο Ποντίων «Δημήτρης Ψαθάς». Τον σύλλογο Μικρασιατών Αιτωλοακαρνανίας για την πολύτιμη βοήθειά του. Τον φιλαθλητικό σύλλογο Αγρινίου αρωγό στην προσπάθεια. Τον σύλλογο εθελοντών, Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος, και όλους όσους βοήθησαν.

Το κύπελο μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου και πρώην Κοινοτικού γραφείου. Τοποθετήθηκε μπροστά από τα λάβαρα των συλλόγων και επετράπη η είσοδος στο κοινό για να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Οι εθελοντές μέλη των συλλόγων εργάστηκαν επίπονα για να «αντιμετωπίσουν» την ανυπομονησία των εκατοντάδων επισκεπτών που σχημάτισαν ουρά στην είσοδο. Πολλοί έδιναν τα κινητά τους στα μέλη των συλλόγων για να τους τραβήξουν φωτογραφίες με το κύπελο.  

Οι στιγμές που έζησαν οι Αγρινιώτες στην υποδοχή του κυπέλου θα τους μείνουν αξέχαστες. Και οι φωτογραφίες τους θα τους θυμίζουν για πάντα τα δευτερόλεπτα που ακούμπησαν ή που βρέθηκαν δίπλα στο τρόπαιο.

Όλοι ευχήθηκαν να το ξαναπάρει η ΑΕΚ και να ξαναέρθει το κύπελο στο Αγρίνιο!

Α.Κ.Κ.

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”