Κορυφαία συμμετοχή Αγρινιωτών εικαστικών στην έκθεση «1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος»

 

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, φωτογραφίες των καλλιτεχνών.

Την Παρασκευή 12 Μάη έγιναν τα εγκαίνια της πολύ-αναμενόμενης, εμπνευσμένης από την Μικρασιατική καταστροφή που τα 100 χρόνια της γιορτάζουμε, έκθεσης στο πρώην Δημόσιο καπνεργοστάσιο επί της Λένορμαν στην Αθήνα. 

Εκθέτουν  372 καλλιτέχνες με έργα τους στηριγμένα και εμπνευσμένα από τα τραγικά  γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.  Για πρώτη φορά τόσοι πολλοί εικαστικοί, βρήκαν πραγματικά μία φιλόξενη στέγη στο εμβληματικό 90χρονο κτήριο, που ξεκίνησε σαν καπνεργοστάσιο και εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Αθήνας. (Ακόμα στεγάζει την Βιβλιοθήκη και το τυπογραφείο της Βουλής των Ελλήνων).

Από πέρυσι το καλοκαίρι Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.), έκανε ανοιχτό κάλεσμα, σε όλα τα μέλη του πανελλαδικά για συμμετοχή τους. Ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες εικαστικοί και με τα εμπνευσμένα  έργα τους συμμετέχουν στην επέτειο των 100 ετών, από τον ξεριζωμό ενάμιση εκατομμυρίων ανθρώπων από τον τόπο που ζούσαν για χιλιάδες χρόνια.  

Οι τεχνοτροπίες των εκθεμάτων καλύπτουν  όλο το εύρος των εικαστικών τεχνών. Την Αιτωλοακαρνανία εκπροσωπούν με έργα τους οι καταξιωμένοι Αγρινιώτες εικαστικοί Κρέτσης Μπάμπης, Κρέτσης  Δημήτρης, Ζαχαρόπουλος Χαράλαμπος και Ευάγγελος Τύμπας.

Πολλοί  είναι  οι επισκέπτες που συρρέουν καθημερινώς στην μοναδική αυτή έκθεση, κορυφαία στα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Με το άνοιγμά της την πρώτη μέρα πέρασαν τις πύλες της πάνω από 1.500 άτομα. Ουρές μεγάλες σχηματίστηκαν στην είσοδο όπου γινόταν σχετικός έλεγχος για την διευκόλυνση των εισερχομένων φιλότεχνων/προσκυνητών μπορούμε να πούμε, των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής…

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιουνίου 2023

Η Είσοδος είναι  ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Το εκθεσιακό κτήριο είναι στην Λεωφόρο Λένορμαν 218, Αθήνα 104 43, Τηλέφωνο επικοινωνίας:  21 0510 2606

Α.Κ.Κ.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”