Η Ένωση Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου τίμησε την Προστάτιδά τους Αγία Ειρήνη, και βράβευσε τους πρόσφατα αποστρατευθέντες αστυνομικούς.

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Παρασκευή 5 Μάη, τελέστηκε όρθρος και Πανηγυρική θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στις  εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη Ρηγανά στο Αγρίνιο.(το παρεκκλήσι της Αγ. Ειρήνης βρίσκεται κάτω από τον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου). Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Δαμασκηνός. 

 

Στο θείο Κήρυγμά του περιέγραψε την ζωή και τα μαρτύρια που υπέστη η Αγία Ειρήνη. Μαρτύρια που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινο μυαλό και στα οποία η Αγία ανταπεξήλθε και δεν υπέκυψε στους σωματικούς πόνους αντλώντας υπεράνθρωπη δύναμη από την Πίστη της στον μοναδικό Θεό. Ο Σεβασμιότατος είπε:


«Η Πίστη αγαπητοί μου αδελφοί κάνει τον άνθρωπο να ξεπερνάει τα όριά του. Μόνος του ο άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει ελάχιστα, οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες, τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί είναι και αυτά περιορισμένα. Όταν όμως γίνει δοχείο της χάριτος του θεού για να ενισχυθεί η Πίστη του, τότε ο άνθρωπος ξεπερνάει τον εαυτό του, υπερβαίνει τις δυνάμεις του. Γίνεται οπλίτης και στρατιώτης του Χριστού. Και τότε οδηγείται σε ανδραγαθήματα, ακόμα και αν είναι μια μικρή και ανυπεράσπιστη κοπέλα όπως η Ειρήνη. Η Πίστη γράφει Ιστορία. Η Πίστη ανοίγει δρόμους στον άνθρωπο αλλά και στους συνανθρώπους του. Η Πίστη είναι εκείνη που θεμελιώνει μία ζωντανή σχέση με τον Θεό. Αν η Αγία Ειρήνη δεν είχε αποδεχθεί την Πίστη προς τον Αναστάντα Χριστόν, δεν είχε χρησιμοποιήσει την Πίστη για να μεταμορφώσει την ζωή της, τότε κανείς σήμερα δεν θα την θυμόταν. Δεν θα υπήρχε σαν πρόσωπο μέσα στην εκκλησία ζωντανό. Και μάλιστα να πρεσβεύει για όλους εμάς και να μας υπενθυμίζει το μέγιστο αγαθό την Ειρήνη».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην Ένωση Αποστράτων Αγρινίου που την έχει Προστάτιδά του και την τιμά,  χαρακτηριστικά είπε τα παρακάτω λόγια:

«Σήμερα τιμούμε την Προστάτιδα της Ενώσεως, όλων εκείνων που υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας στην πόλη του Αγρινίου. Διακρίθηκαν για τον ζήλο τους, για την προσήλωσή τους στους νόμους της Πατρίδος μας, για την αγάπη τους προς την κοινωνία την οποία υπηρέτησαν με αυταπάρνηση και πνεύμα θυσίας και προσφοράς. Είναι συγκινητικό ότι ακόμα και σήμερα τέτοιες ενώσεις αποδέχονται Αγίους ως προστάτες, γιατί αυτό δηλώνει συμπόρευση του Ελληνικού Έθνους με την εκκλησιαστική μας πίστη. Μια συμπόρευση που προσφέρει καρπούς και ταυτόχρονα ενισχύει τους ανθρώπους στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ. Ο Δήμαρχος, βουλευτές, πολιτευτές, συνάδελφοί τους στην Ελληνική Αστυνομία, έτσι ώστε  με την παρουσία μας να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα εκείνοι προσέφεραν. Και μπορεί τώρα να ανήκουν στην κατηγορία και στην τάξη των αποστράτων, όμως η εμπειρία τους, η σοφία τους, όλα τα γεγονότα που έζησαν, αποτελούν για τους διαδόχους τους πηγή έμπνευσης, και είμαι σίγουρος ότι διδάσκουν ακόμη και με το ήθος και το παράδειγμά τους. Ευχόμαστε λοιπόν στον Πρόεδρο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε όλα τα μέλη της Ενώσεως αυτής, η Αγία Ειρήνη η προστάτιδα τους προσεύχεται να φρουρεί να ευλογεί και να αγιάζει και να παρέχει το πολυπόθητο αγαθό την Ειρήνη σε όλη την γη».   









 

Την  Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών. Αμέσως μετά την λήψη αντίδωρου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ. Δαμασκηνό οι καλεσμένοι της Ενώσεως Αποστράτων μετέβησαν σε παρακείμενη αίθουσα και αύλιο χώρο όπου ακολούθησε τιμητική εκδήλωση για τους αποστρατευθέντες Αστυνομικούς στην διάρκεια του τελευταίου έτους.






Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ενώσεως Αποστράτων κύριος Βασίλειος Ξανθόπουλος, συντονιστής της εκδήλωσης, ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά». Καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους που με την παρουσία τους συμμετέχουν στην ειδική αυτή εκδήλωση τιμής και γιορτής για την Προστάτιδα Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Δαμασκηνό, τους σεβαστούς ιερείς της ενορίας, τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου του Νομού και όλους τους υποψηφίους,  στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία.  




Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην Υπουργοί κύριοι Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός. Ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Μαρία Παπαγεωργίου, οι βοηθοί Αντιπερειφεριάρχη κυρίες Αγγελική Χαλιμούρδα και Αμαλία Βούλγαρη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δ.Α. Ακαρνανίας κ. Δημήτριος Γαλαζούλας, οι Αστυνομικοί Διευθυντές κύριοι Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος και Κοσμάς Παπαγρίβας, ο Υποδιευθυντής Ασφαλείας Αγρινίου κ. Μιχαήλ Ντζιακώστας, η Αστυν. Α’ κα. Ευτυχία Σκαμπαρδόνη εκπρόσωπος του Διευθυντή Τροχαίας Αγρινίου κ. Αλέξη Αντωνίου, η κα. Δήμητρα Ανδρεοπούλου Αστ/κός Διευθυντής του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας, ο Διευθυντής του Αστ. Τμ. Αγρινίου Αστ. Υπ/ντής κ. Θεόδωρος Νταλαπέρας, ο Διευθυντής του Τμήματος Μεταγωγών Αγρινίου Αστ. Υπ/ντής κ. Γεώργιος Σταμουλακάτος, ο Διευθυντής του τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου Αστ. Α’ κ. Ηλίας Καραΐσκος, οι διοικητές τμημάτων Α.Δ. Ακαρνανίας Κατούνας κ. Δημήτριος Κόκιος και Εμπεσού κ. Αθανάσιος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Νικόλαος Διώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας και Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Δημοσθένης Ταμπακέλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλοακαρνανίας Αντισυνταγματάρχης Ε.Α. κ. Περικλής Τσάντζαλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο  Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Αντιπύραρχος κ. Ευστράτιος Πετράκης, οι  υποψήφιοι Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας κύριοι Γεώργιος Σταμάτης και Θανάσης Παπαθανάσης, η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Εύη Παπαλέξη, ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γρηγόριος Θεοδωράκης, ο κ. Βασίλης Μαλεσιάδας υποψήφιος Βουλευτής με το Δημοκρατικό κόμα «Νίκη», ο στρατηγός Ε.Α. κ. Φώτης Τσόλκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κα. Δήμητρα Αβράμπου, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Λιούπρας, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Αυδής, ο Πρόεδρος του Πανκρήτιου Συλλόγου Νομού Αιτωλοκαρνανίας κ. Γεώργιος Σαψάκης, η κυρία Χρυσούλα Τασολάμπρου Πρόεδρος της Χορωδίας «Αγία Σκέπη» διοργανώτρια του Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου και  μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, Απόστρατοι Στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, και πολλές οικογένειες Απόστρατων όλων των σωμάτων.    

Ο συντονιστής έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποστράτων κ. Δημήτριο Τσιούνη, ο οποίος χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους λέγοντας:

«Σεβαστοί Πατέρες, επίσημοι προσκεκλημένοι, απόστρατοι Στρατηγοί, φίλες και φίλοι των αποστράτων, αγαπητά μέλη. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική σας παρουσία στην εκδήλωση προς τιμήν της προστάτιδος του συνδέσμου μας Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος. Ολόκληρος ο Χριστιανικός κόσμος απανταχού της γης τιμά σήμερα την μνήμη της Αγίας για τον βίο της οποίας αναφέρθηκε πριν λίγο στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιότατος τον οποίο και ευχαριστούμε. Οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας τιμούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποδίδουμε ιδιαίτερη αγάπη στην Αγία διότι στα βάθη της ψυχής μας την αισθανόμαστε σκέπη και οχύρωμα. Σ’αυτήν καταφεύγουμε και την ικετεύουμε από τα βάθη της ψυχής μας. Ο Σύνδεσμός μας γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια λειτουργίας του, ιδρύθηκε το 1948, και έχει να παρουσιάσει πλούσιο κοινωνικό έργο στην πόλη του Αγρινίου και στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ενισχύσαμε οικονομικά συναδέλφους μας, στηρίξαμε το χαμόγελο του παιδιού, φροντίσαμε από κοινού με τον φαρμακευτικό σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας και τον Πρόεδρό του κύριο Παπαθανάση στην προμήθεια φορητού απινιδωτή για τις ανάγκες του Αστυνομικού Μεγάρου. Είμασταν παρόντες σε εκδηλώσεις Θρησκευτικού και Εθνικού περιεχομένου. Σήμερα θα τιμήσουμε τους αποστρατευθέντες το έτος 2022, 13 Αστυνομικούς για το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Στους οποίους ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να χαρίσει υγεία και μακροημέρευση. Αν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και γίνουν νέα μέλη μας θα ξεπεράσουμε τα 500 ενεργά μέλη. Ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας προς το Αρχηγείο Της Ελληνικής Αστυνομίας να επιδίδονται τα τιμητικά διπλώματα του Κυρίου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην γιορτή προς τιμή των αποστράτων ή σε οποιανδήποτε άλλη εκδήλωση, υλοποίησε σε Πανελλήνια πρωτιά ο Διευθυντής μας κύριος Δημήτρης Γαλαζούλας που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα στο Πανελλήνιο Συνέδριό μας όπου ανακοίνωσε το γεγονός». 

Ο Πρόεδρος κύριος Τσούνης συνεχάρη τον Αστυνομικό Διευθυντή για την καθοδήγηση του προσωπικού της Διεύθυνσης που οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Ακαρνανίας. Έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοικητές των υπηρεσιών και στους λοιπούς Αστυνομικούς που συμβάλουν για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας και κοινωνικής  ειρήνης στην περιοχή.

Ο κύριος Ξανθόπουλος κάλεσε στο βήμα τον πρώην Υπουργό κύριο Μάριο Σαλμά για έναν χαιρετισμό.

Ο κύριος Σαλμάς ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, η Αγία Ειρήνη να δίνει δύναμη και φως στις οικογένειές μας, και μεταξύ των άλλων είπε: «Τιμούσα, τιμώ και θα τιμώ τα σώματα Ασφαλείας και την Ελληνική Αστυνομία, οι πολλές κουβέντες είναι φτώχεια, είστε άνθρωποι που υπηρετήσατε και υπηρετείτε το καθήκον, για να έχομε την ασφάλειά μας, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα είστε μια κοινωνική τάξη από μόνοι σας που έχετε χαρακτηριστικά τις αξίες που πιστεύουμε, το Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια σας χαρακτηρίζουνε, έχετε έναν αξιακό κώδικα που είναι κοινός με αυτόν που τυχαίνει να έχω κι εγώ. Γι’ αυτό αισθάνομαι να είμαστε μια οικογένεια. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να πούμε σήμερα, να είστε  γεροί και δυνατοί, Ευχαριστώ».

Τον κύριο Σαλμά διαδέχθηκε στο βήμα ο πρώην Υπουργός κύριος Σπήλιος Λιβανός. 


Χαιρέτισε και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή υγεία. Συνεχάρη τον Σύλλογο για την δουλειά που κάνει. «Δεν είσαστε απόστρατοι-είπε-είστε ενεργοί στην πρώτη γραμμή και βοηθάτε όλες και όλους που έχουν την ανάγκη σας, σας αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας όπως και πέρυσι και με όποιες δυνάμεις διαθέτω και από όποιο μετερίζι βρίσκομαι, γνωρίζετε ότι είμαι δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία, δίπλα στην Αστυνομία της Ακαρνανίας και της Αιτωλίας, ακριβώς γιατί πιστεύω βαθιά όπως πιστεύει και η παράταξη την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ, ότι εσείς συνεισφέρετε τα μέγιστα ακόμα και με κίνδυνο την ίδια σας την ζωή στην πρώτη γραμμή έτσι ώστε όλοι εμείς να νοιώθουμε ασφαλείς. Θέλω με την ευκαιρία για άλλη μια φορά να συγχαρώ την διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας διότι παρατηρώ και βλέπω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μέσα στην Αστυνομία εδώ στο Αγρίνιο. Έχει καταφέρει το σώμα να κάνει την δουλειά του όχι απλά με επάρκεια αλλά με μεγάλη επιτυχία και να υπάρχει και ένας ενθουσιασμός και μια καλή σχέση με την κοινωνία των πολιτών στο Αγρίνιο και βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει και μία πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλους και όλες εσάς. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι το έργο του. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, εύχομαι και του χρόνου να έχομε υγεία να είμαστε όλοι πάλι εδώ».

Επόμενος χαιρετισμός απευθύνθηκε από τον Δήμαρχο Αγρινίου κύριο Γεώργιο Παπαναστασίου.


Ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλά. «Να είμαστε-είπε-καλά να συναντιόμαστε κάθε χρόνο εδώ πέρα. Ο σύνδεσμος, συνέχισε, των αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι «Απόστρατος». Τα μέλη του είναι ενεργοί πολίτες και εμείς εδώ στο Αγρίνιο το βλέπομε κάθε μέρα. Είναι παντού, συνεργαζόμαστε, είναι σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα της πόλης, του Δήμου. Και θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την Διοίκηση για αυτή την εξαιρετική συνεργασία που έχομε. Όπως επίσης πρέπει να ευχαριστήσω και την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας που έχομε μια εξαιρετική συνεργασία και αυτό νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα παντού. Ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω γιατί τιμούν την δουλειά τους, τιμούν το λειτούργημα που υπηρετούν κι φροντίζουν όλοι να είμαστε ασφαλείς. Να είστε  καλά, Χρόνια Πολλά με υγεία και ευλογία».  

Ο κύριος Δημητρογιάνης της Περιφέρειας ήταν σύντομος στον χαιρετισμό του. Ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, ευχήθηκε καλή δύναμη στην Ελληνική Αστυνομία, που καθώς είπε φέτος το καλοκαίρι τα καθήκοντά τους  θα είναι λόγω των εκλογών αυξημένα. Αλλά σημείωσε και ευχήθηκε ότι το επόμενο κοινοβούλιο που θα έρθει θα σκύψει πολύ περισσότερο στα προβλήματα των Αστυνομικών. Η δεύτερή του ευχή ήταν προς τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων, να έχει η επόμενη παρόμοια εκδήλωση περισσότερο κόσμο, όπως έχει και φέτος εν σχέση με πέρυσι.   

Ο συντονιστής κάλεσε τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Γαλαζούλα για έναν χαιρετισμό.

Ο Αρχηγός δήλωσε στον Πρόεδρο κύριο Τσούνη με χιούμορ ότι τον αιφνιδίασε, δεν ήταν προετοιμασμένος για «ομιλίες». Ευχαρίστησε τους Υπουργούς και τον Δήμαρχο για τα καλά τους λόγια για την Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι οι Άνδρες  και οι γυναίκες της Αστυνομίας της Ακαρνανίας καθημερινά μοχθούν να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και όλοι προσπαθούν κάθε μέρα να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους.



Η Ένωση Αποστράτων τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Στρατηγό ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κύριο Γεώργιο Μπάδα. Πολλοί από τους παρόντες Αξιωματικούς τον γνώρισαν στην καριέρα τους, υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του, τον είχαν καθηγητή στις σχολές τους και γενικά είχαν πάντα άριστη συνεργασία μαζί του. Ακόμα και όσοι δεν τον είχαν γνωρίσει προσωπικά, κάτι είχαν να διηγηθούν στις παρέες τους την ώρα της βράβευσής του. Κάτι εντυπωσιακό, για τον ηλικιωμένο Στρατηγό που το πέρασμά του για πολλές δεκαετίες από νευραλγικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας άφησε εποχή.

Ο Πρόεδρος κύριος Τσούνης επέδωσε ο ίδιος την τιμητική πλακέτα στον Στρατηγό, αφού περιληπτικά αναφέρθηκε στην πολύχρονη Αστυνομική σταδιοδρομία του αλλά και στα μετέπειτα ενεργά χρόνια σε διάφορα Κυβερνητικά πόστα στην Βόρειο Ελλάδα.

Ο αειθαλής Στρατηγός εξέφρασε κατ’ αρχάς την έκπληξή του για την τιμητική βράβευση που δεν την περίμενε, και στην συνέχεια την συγκίνησή του και τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για αυτή την χειρονομία τους. Η οποία τιμά-καθώς είπε-αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία.  Πολύ ταπεινόφρονα απευθυνόμενος πολύ συγκινημένος προς όλους είπε: «Κυρίες και Κύριοι μην νομίσετε ότι κατά την μακρόχρονη υπηρεσία μου επετέλεσα κάτι το σπουδαίο. Όχι, απλώς με την βοήθεια του Θεού πάντοτε, εκπλήρωνα το χρέος και το καθήκον». 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αστυνομικών που συνταξιοδοτήθησαν τον τελευταίο χρόνο. 


Στον Υπαστυνόμο Β’ κ. Παναγιώτη Αγγελούδη επέδωσε την τιμητική πλακέτα και το τιμητικό Δίπλωμα ο πρώην Υπουργός κύριος Σπήλιος Λιβανός. Ο απόστρατος πλέον Παναγιώτης ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την τιμή που του κάνει καθώς και όλους τους συναδέλφους του που αφήνει. Είπε ότι όλα τα προηγούμενα  χρόνια ήταν δίπλα του με μια τεράστια αγκαλιά και πολύ αγάπη.



Ακολούθησε η απονομή πλακέτας και διπλώματος στον Αστυνόμο Α’ κ. Αργύριο Ζαραϊδώνη από τον Δήμαρχο Αγρινίου κύριο Παπαναστασίου.


Επόμενη βράβευση έγινε στον Αστυνόμο Α’ κ. Γεώργιο Σαψάκη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου κυρία Μαρία Παπαγεωργίου. Ο κύριος Σαψάκης μετά τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του που τον στήριξαν στα 39 πραγματικά χρόνια της καριέρα του, Κρητικός γαρ, έκλεισε με μια πετυχημένη μαντινάδα: «Τοίχος παλιός δεν χτίζεται, καινούργιος δεν χαλιέται, καινούργια ζωή γίνεται, παλιά δεν λησμονιέται!».

Επόμενος ο Αστυνόμος Α’ κ. Ανδρέας Κατσιμάρδος παρέλαβε πλακέτα και δίπλωμα από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κύριο Λάμπρο Δημητρογιάννη.


Στον επόμενο τον Υπαστυνόμο Α’ Κωνσταντίνο Λιάτσο επέδωσε την πλακέτα και το δίπλωμα ο υποψήφιος Βουλευτής κύριος Αθανάσιος Παπαθανάσης.

 

Στον Υπαστυνόμο Β’ κ. Αθανάσιο Κουτρούμπα επέδωσε το δίπλωμα και την πλακέτα ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ κύριος Γρηγόριος Θεοδωράκης.


Ο Υπαστυνόμος Α’ κ. Ευάγγελος Ντούπης παρέλαβε πλακέτα και δίπλωμα από τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Δημήτρη Γαλαζούλα.

Τον Αστυνόμο Α’ κ. Βασίλειο Μαλεσιάδα τίμησε με την πλακέτα και το δίπλωμα ο Αστυνομικός Διευθυντής κύριος Κοσμάς Παπαγρίβας.

Κατά την βράβευση των νέων αποστράτων την βράβευση του Υπαστυνόμου Β’ κυρίου Βάϊου Βοϊδόπουλο την έκανε ο κύριος Γεώργιος Σταμάτης, υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κύριος Γεώργιος Σταμάτης. Χαιρέτισε τον Σύνδεσμο Αποστράτων και μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: «Χρόνια Πολλά σε όλους, έχω πει και στο παρελθόν ότι τα σώματα ασφαλείας και οι Υγειονομικοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πιο κοντά στους κινδύνους. Σίγουρα απολαμβάνετε μιας εκτίμησης του Ελληνικού λαού για αυτά που κάνετε. Πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσει και η πολιτεία και να σας βοηθήσει και στηρίξει έτσι που πρέπει. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα σήμερα γιατί ο παππούς μου ήτανε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παλιότερα και πολλούς από σας γνώριζε προσωπικά και επίσης επειδή ο στρατηγός κύριος Μπάδας που βραβεύτηκε προηγουμένως υπήρξε Υπασπιστής του παππού μου. Επομένως  είναι πολύ συγκινητικό για μένα που υπάρχει αυτή η σύνδεση. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε όλοι καλά!».   

Ο Πρόεδρος κύριος Τσούνης προχώρησε σε μια ξεχωριστή βράβευση με την εικόνα της προστάτιδος Αγίας Ειρήνης σε έναν ακούραστο εργάτη «που έκαναν μαζί παλιά», τον Μιχάλη Ντζιακώστα Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και ο οποίος πρόσφατα είχε μεγάλες επιτυχίες.  

Τέσσερες Αξιωματικοί απόστρατοι πλέον δεν παραβρέθηκαν για διάφορους λόγους. Τις τιμητικές πλακέτες και τα διπλώματα θα τα παραλάβουν από τον Πρόεδρο κ. Τσούνη στα γραφεία του συλλόγου.

Ακολούθησαν αναμνηστικές των βραβευμένων Αξιωματικών με το Προεδρείο της Ένωσης Αποστράτων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Ακαρνανίας κύριο Δημήτριο Γαλαζούλα. 

Όλοι οι βραβευμένοι Αξιωματικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Διοίκηση του συλλόγου. Όλες τις βραβεύσεις θερμά χειροκρότησαν οι παριστάμενοι απόστρατοι και  εν ενεργεία, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Ήταν μία πολύ συγκινητική ανθρώπινη εκδήλωση. 




 Α.Κ.Κ.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.