Terra Incognita (Άγνωστη Γη), ο τίτλος της έκθεσης του Λάμπρου Κατσαντώνη στο Αγρίνιο

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

«Στο ταξίδι τα ίχνη των βημάτων γίνονται πινελιές πάνω στο χώμα.

Μια πρόσκληση στην άγνωστη γη που βρίσκεται γύρω μας κι εντός μας.

Μια πρόκληση στην αποκάλυψη του ασήμαντου που μας καθορίζει .»

Λάμπρος Κατσαντώνης

 

Την Παρασκευή βράδυ της 10ης Μαρτίου άνοιξε η πολύ αναμενόμενη έκθεση ζωγραφικής  του Αγρινιώτη γνωστού καλλιτέχνη Λάμπρου Κατσαντώνη. Τα έργα του τα χαρακτηρίζει μοναδική ζωγραφική πρωτοτυπία και «χαράσσονται» στην μνήμη για πάντα όσων τα αντικρίσουν!

Την έκθεση φιλοξενεί η  γκαλερί «Ταξιδεύουσα»  στην οδόν Γρίβα αρ. 12 στο κέντρο του Αγρινίου. Εξωτερικά της κύριας αίθουσας υπάρχει άνετο προαύλιο που δίνει «αέρα» δροσιάς και ξεγνοιασιάς στους φιλότεχνους. Στα εγκαίνια  οι επισκέπτες αφού θαύμασαν σιωπηλά τα εκτεθειμένα 18 συνολικά έργα του Λάμπρου, βγήκαν στην αυλή και σχημάτισαν «πηγαδάκια» μιλώντας για την τέχνη και τον δημιουργό των πινάκων. Οι επισκέπτες απόλαυσαν τον πλούσιο και προσεγμένο σε γεύσεις και εμφάνιση μπουφέ στην αίθουσα, καθώς  και την ποικιλία ποτών στον κήπο, κάτω από τους ήχους γαλήνιας Ασιατικής μουσικής. 

Γνωστοί καλλιτέχνες, συνάδελφοι του Λάμπρου, γιατροί, νομικοί, εκπαιδευτικοί, σκηνοθέτες και πολλοί φιλότεχνοι κάτοικοι από την  περιοχή του Αγρινίου Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας έδωσαν το παρών.

Από τον Δήμο Αγρινίου παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου που μετέφερε στον καλλιτέχνη τον χαιρετισμό του Δημάρχου κυρίου Γεωργίου Παπαναστασίου και ο Αντιδήμαρχος  με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κύριος Κωνσταντίνος Ζώης. 

Η χαριτωμένη 4χρονη σκυλίτσα «Luna», που ένας από τους πίνακες του Λάμπρου την απεικονίζει και φέρει σαν τίτλο το όνομά της, περιφερόταν με άνεση και φιλική συμπεριφορά όλο το βράδυ ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους στην έκθεση. Ποτέ δεν πλησίασε τον μπουφέ, αλλά δεχόταν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση…κεράσματα-ειδικά μίνι κομμάτια από τυριά-που της πρόσφεραν είτε το «αφεντικό» της ο γνωστός Πανελληνίως σκηνοθέτης Νώντας Σαρλής, είτε φιλόζωοι επισκέπτες!

Η πανέμορφη αυτή συλλογή θα παραμείνει στην γκαλερί «Ταξιδεύουσα» μέχρι τις 24 Μαρτίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι από την Δευτέρα έως την Παρασκευή, πρωί 10:30 έως 13:00 και απόγευμα 18:00 έως 21:00









 






































































 

 

 

  

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.