Βράβευση των 27 Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών

 

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, φωτογραφίες Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος

Το Σαββατόβραδο 25 Φεβρουαρίου έγινε η απονομή των τιμητικών βραβείων στους 27 Αιτωλοακαρνάνες καλλιτέχνες που πρόσφεραν τα έργα τους για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «η Φλόγα». 

Η έκθεση με τίτλο «Τα παιδιά μας» στην αίθουσα της γλυπτοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Αγρινίου, πρώην Δημοτική Αγορά, έκανε τα εγκαίνιά της στις 4 του μηνός και θα κλείσει τέλος Φεβρουαρίου.

Από την στιγμή που ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους καλλιτέχνες κυρίους Δημήτριο Κρέτση και Χαράλαμπο Ζαχαρόπουλο,  ανακοίνωσε την σχεδιαζόμενη έκθεση, 27 Αιτωλοακαρνάνες δήλωσαν την συμμετοχή τους. 

Δώρισαν τα έργα τους των οποίων τα έσοδα από την πώληση (σε συμβολική τιμή) θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο «Φλόγα», που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. 

Οι εκτεθειμένοι πίνακες και γλυπτά έγιναν ανάρπαστα από τους φιλότεχνους και φιλάνθρωπους Αγρινιώτες, και όχι μόνο, από τα 44 έργα πουλήθηκαν ήδη τα 35.

Από την ανοιχτή καθημερινά έκθεση πέρασαν εκατοντάδες πολίτες καθώς και πολλά σχολεία της πόλεως.




Στις 11 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε Μουσική βραδιά με τους ανερχόμενους ταλαντούχους μικρούς καλλιτέχνες αδελφούς Θοδωρή και Θωμά Κουτσουπιά. Η μουσική τους  ενθουσίασε τους επισκέπτες.


Για την συμμετοχή τους στην έκθεση για φιλανθρωπικό σκοπό οι συμμετέχοντες εικαστικοί παρέλαβαν στην τελετή το βράδυ του Σαββάτου αναμνηστικά τιμητικά βραβεία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κύριος Γεώργιος Παπαναστασίου τα υπέγραψε και η Αντιδήμαρχος για τα Πολιτιστικά θέματα του Δήμου κυρία Μαρία Παπαγεωργίου τα επέδωσε. Τιμήθηκαν έτσι οι αφιλοκερδώς προσφέροντες τα έργα τους καλλιτέχνες για την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα».


Πολλοί εικαστικοί παρέλαβαν οι ίδιοι τα βραβεία, αλλά για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν τα παρέλαβαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση συγγενείς των καταξιωμένων καλλιτεχνών. Όπως συνέβη με την κυρία Κρέτση, μητέρα των τριών αδελφών Δημήτρη, Θανάση και Μπάμπη.

Η κυρία Παπαγεωργίου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για την δωρεά τους.

Η οποία πέρα από τον Φιλανθρωπικό σκοπό συμβάλει στην πολιτιστική ανοδική πορεία της πόλης του Αγρινίου. Τα έργα τους εκτεθειμένα για σχεδόν ένα μήνα, έχουν εντυπωθεί στην μνήμη των επισκεπτών, ιδιαίτερα των μικρών, και θα λειτουργήσουν σαν πρότυπα στην μελλοντική εξέλιξη νέων ταλέντων στην γλυπτική και την ζωγραφική. Κάθε έκθεση, που με τόσο κόπο διοργανώνεται, ανεβάζει τον πολιτισμό και τον άνθρωπο σε ανώτερα επίπεδα.



Ευχαριστίες για την προσφορά των καλλιτεχνών, τον Δήμο Αγρινίου και την οργανωτική επιτροπή απηύθυνε και η εκπρόσωπος της «Φλόγας» κυρία Έλενα Παπαγιάννη, στην ομιλία της όπου ανέπτυξε τις πολλαπλές δραστηριότητες της «Φλόγας».    




Και ας θυμίσουμε τώρα τους δωρητές εικαστικούς αλφαβητικά:

Βαλαώρας Θανάσης, Βοντάς Οδυσσσέας, Γιακουμάτου Στέλλα, Ζαχαρόπουλος Χαράλαμπος, Καραγεώργου Κατερίνα, Κατσαντώνης Λάμπρος, Κατσαρού Σοφία, Κρέτσης Δημήτρης, Κρέτσης Θανάσης, Κρέτσης Μπάμπης, Κωνσταντή Βάγια, Λάϊος Θοδωρής, Μακροζαχόπουλος Χρήστος, Μπάθας Θανάσης, Μπλαχούρα Χριστίνα, Ναστούλης Αντώνιος, Ντούμας Νικόλαος, Ξευγένης Γιώργος, Πασχέντη Ρενέτα, Ραμμόπουλος Βασίλης, Ράπτης Τριαντάφυλλος, Ρόμπολας Βαγγέλης, Σελιμάς Βασίλης, Σκορδοπούλου Νάντια, Στούμπος Δημήτριος, Σωτηροπούλου Χριστίνα, Τσάτσος γιώργος, Τσώρης Αποστόλης και Χατζιδέλιος Αριστοτέλης.

Και Οργανωτική επιτροπή οι καλλιτέχνες κύριοι Δημήτριος Κρέτσης και Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος.







Επόμενη, δεύτερη, συλλογική έκθεση Αιτωλοακαρνάνων καλλιτεχνών θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Και προβλέπεται να είναι μεγαλειώδης, ανώτερη της περσινής, πρώτης, που έγινε από τις 27-11-21 έως 05-01-22 στην οποία συμμετείχαν 37 εικαστικοί.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.