Κοπή πίτας της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Την Δευτέρα βράδυ της 30ης Ιανουαρίου σε αίθουσα στον 3ο όροφο του Παπαστρατείου μεγάρου, στην πλατεία Ανδρέα Παναγοπούλου (συντριβάνι), έγινε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου.

Παρόντες στην σεμνή και «οικογενειακή» τελετή το Δοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και οι συλλέκτες μέλη του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του κύριος Γιάννης Σκαρμούτσος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά με υγεία σε όλους. Έκανε σύντομο απολογισμό/αναδρομή στα επιτεύγματα της Εταιρείας τον τελευταίο χρόνο. Όπως την οργάνωση του site, και στο πρόσφατο κορυφαίο γεγονός της Εταιρείας. Την διοργάνωση της «Εθνικής Συναγωνιστικής Φιλοτελικής Έκθεσης» που έγινε τον Νοέμβριο του 2022 στο Αγρίνιο. 

Μίλησε για την επέτειο των 50 χρόνων του συλλόγου και για την πετυχημένη έκθεση που ήταν ανεπανάληπτη όχι μόνο για την Δυτική Ελλάδα αλλά και κορυφαία για όλη την Χώρα. Η συμμετοχή τόσων πολλών συλλεκτών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν απροσδόκητη και τα εκθέματα μοναδικά, πρωτότυπα και πολύτιμα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε χάρις στις ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας της Οργανωτικής Επιτροπής της Φιλοτελικής Εταιρείας. Ο Πρόεδρος Γιάννης  Σκαρμούτσος, το Δ.Σ. ήτοι ο Ευάγγελος Καρράς, ο Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Γεώργιος Καμμένος, ο Παναγιώτης Καλαντζής και εθελοντές μέλη του συλλόγου, «ανασήκωσαν» τα μανίκια και έπεσαν στην δουλειά! Έστησαν 272 μεγάλων διαστάσεων πλαίσια  στην Δημοτική Αγορά και γέμισαν τις μεγάλες αίθουσες της Γλυπτοθήκης και Πινακοθήκης με τα εκθέματα!

Ο Πρόεδρος περιέγραψε το μεγάλο πολυθεματικό ενδιαφέρον και την επισκεψιμότητα το οκταήμερο που διήρκεσε, χιλιάδες Αγρινιώτες και επισκέπτες από την Αθήνα, Πάτρα και πολλά άλλα μέρη ήρθαν και παρέμειναν στην πόλη. Ήταν η έκθεση αυτή ένα από τα πιο μεγαλειώδη Πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς 2022 για την πόλη του Αγρινίου!

Τόνισε την συμβολή και βοήθεια του Δήμου Αγρινίου στην παραχώρηση των αιθουσών του Πολιτιστικού Κέντρου της πρώην Δημοτικής Αγοράς, όπως εξακολουθεί να είναι γνωστό το 100χρονο οικοδόμημα και στις εκτυπώσεις που έγιναν. Την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα ΕΛΤΑ που παραχώρησαν τα ειδικά πλαίσια. Υπήρξαν και άλλοι χορηγοί τους οποίους ο Σύλλογος τίμησε σε ειδική διοργάνωση την  5η Δεκ. 2022, με διπλώματα για την συνδρομή τους στην  «Εθνική Συναγωνιστική Φιλοτελική Έκθεση».

(Για την “Αχελώος TV” ο κ. Κωνσταντίνος Μπόκας. Για την “Dynamic security” ο κ. Βασίλειος Θεοδωρόπουλος. Για την “Art 4 Building” ο κ. Λίνος Μπλέτσας. Για την “Kapsalis Τεχνική Εταιρεία” ο κ. Παναγιώτης Καψάλης. Και για την “Paul-Christophe” ο κ. Γεώργιος Καμμένος).

Ευχαρίστησε την Γ.Ε.Α. και τον τωρινό της Πρόεδρο κύριο Ανδρέα Μπρέσιακα καθώς και τον προηγούμενο Πρόεδρο κύριο Χρήστο Θετάκη, για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων και υπενθύμισε ότι την πρώτη Δευτέρα (βράδυ) κάθε μήνα γίνεται η συνάντηση των μελών στον χώρο αυτόν. 

Καλωσόρισε τα νέα μέλη που γράφτηκαν στον Σύλλογο.

Μετά την συμβολική κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο, μοιράστηκαν τυλιγμένα κομμάτια σε όλους τους παριστάμενους συλλέκτες-μέλη. Σε κλήρωση που έγινε το «φλουρί» έπεσε στον Πρόεδρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κύριο Ανδρέα Μπρέσιακα, ΄στον οποίο απένειμε ο Αντιδήμαρχος κύριος Χρήστος Ζαρκαβέλης ένα πανέμορφο ζωγραφιστό ρόδι! 

Έγιναν ακόμα δύο κληρώσεις και δύο τυχεροί παρέλαβαν τα δώρα που αντιστοιχούσαν στους λαχνούς.

Ο Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου κύριος Χρήστος Γαρουφαλής απένειμε το δεύτερο δώρο στο νέο μέλος του Συλλόγου κύριο Θεόδωρο Μυλωνά, ένα φύλλο γραμματοσήμων που ο Σύλλογος έκδωσε ειδικά για την έκθεση/εορτασμό των 50 χρόνων, με απεικόνιση τοπίων της Αιτωλοακαρνανίας.  


Τον τρίτο λαχνό, ένα φύλλο γραμματοσήμων για το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το απένειμε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και συλλέκτης κύριος Παναγιώτης Τσιχριντζής, στην κυρία Φωτεινή Αλεξοπούλου, σύζυγο του κυρίου Γεωργίου Καμμένου.

Ο κύριος Σκαρμούτσος κάλεσε στο βήμα τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου κύριο Χρήστο Ζαρκαβέλη για έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση. Ο Αντιδήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Και να είναι η καλύτερη εν σχέση με τις δύσκολες προηγούμενες με τον κορονοϊό. Συνεχάρη όλους για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου και για την μεγάλη Πανελλήνια εκδήλωση στον χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Πραγματικά αποδείξατε-είπε-ότι ο φιλοτελισμός είναι μία σταθερή αξία Πολιτισμού. Ευχήθηκε τα καλύτερα και όλοι να πετύχουν τους προσωπικούς και οικογενειακούς στόχους τους.

Στην εκδήλωση της κοπής παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου κύριος Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. δικηγόρος κύριος Ανδρέας Μπρέσιακας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αγρινίου κύριος Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Αγρινίου κύριος Χρήστος Γαρουφαλής, ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού κύριος Ηλίας Τσιάντης και πολλά μέλη και φίλοι του Φιλοτελικού Συλλόγου Αγρινίου.












 

Απόστολος Κων. Καρακώστας  

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”