Απονομή τιμητικών διπλωμάτων-βραβείων από την Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Στον απόηχο της «Εθνικής Συναγωνιστικής Φιλοτελικής Έκθεσης» που έγινε τον Νοέμβριο στο Αγρίνιο, την Δευτέρα βράδυ 5 Δεκ. απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα και βραβεία στους συντελεστές της πετυχημένης 8ήμερης εκδήλωσης.  

Σε συνεδριακή αίθουσα στον 3ο όροφο του Παπαστρατείου μεγάρου, στην πλατεία Ανδρέα Παναγοπούλου (συντριβάνι) έγινε η σεμνή τελετή παρουσία της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης πολλών μελών και εκθετών της Φ.Ε. Αγρινίου.

Ο Σύλλογος τίμησε με ειδικό αναμνηστικό δώρο την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου για την διαρκή υποστήριξη και την αμέριστη παραχώρηση διευκολύνσεων στην Φ.Ε.Α. Το δώρο παρέλαβε ο Πρόεδρος της κύριος Ανδρέας Μπρέσιακας.

Τιμητικά Διπλώματα έλαβαν οι παρακάτω εκθέτες, μέλη της Φ.Ε.Α.:

Ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής εταιρείας κ. Ιωάννης Σκαρμούτσος για τρία εκθέματά του με τίτλους: «Ταχυδρομική ιστορία Αιτωλοακαρνανίας 1840-1950», «Αλληλογραφία Δυνάμεων Άξονος στην Αιτωλοακαρνανία κατοχικής περιόδου 1941-1944» και «Αγροτικές διαδρομές Αιτωλοακαρνανίας-τρομπετάκια 1955-1995»

Ο κ. Βασίλειος Θεοδωρόπουλος για το έκθεμά του με τίτλο «Ταχυδρομική ιστορία και σφραγίδες Αγρινίου».

Ο κ. Θεόδωρος Στυλιανόπουλος για το έκθεμά του με τίτλο «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλωακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής για τα εκθέματά του με τίτλους «Επιστολικά δελτάρια εμπορικών οίκων Αιτωλοακαρνανίας» και «Εκδόσεις αντιστασιακών οργανώσεων-Αεροπορική αλληλογραφία Αιτωλοακαρνανίας».

Ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου για το έκθεμά του με τίτλο «Μικρά Ασία, μνήμη Ιστορική», πολύ επίκαιρο φέτος που γιορτάζομε τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ο κ. Χαράλαμπος Δημάδης, πρώην Πρόεδρος της Φ.Ε.Α. για το έκθεμά του με τίτλο «Καρτ-ποστάλ Αιτωλοακαρνανίας 1900-1960».

Ο κ. Ευθύμης Παπαναστασίου για το έκθεμά του με τίτλο «Φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με νομίσματα και μετάλλια».

Ο κ. Αθανάσιος Τσουράπης για τα εκθέματά του-πίνακες κολάζ γραμματοσήμων- με θεματολογία: «Χριστός του Σινά-Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους», «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της Επανάστασης», «Ιερά Μονή Προυσιωτίσσης Ευρυτανίας», «Ιερός Ναός Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου (παλιός)» και «Αγρινιώτες αγωνιστές του 1821 Δήμος Τσέλιος».

Επιβραβεύτηκε η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης, ήτοι οι κυρίοι Ιωάννης Σκαρμούτσος Πρόεδρος, Ευάγγελος Καρράς υπεύθυνος Εκθεμάτων, Νικόλαος Αγγελόπουλος Γραμματιακή υποστήριξη, Γεώργιος Καμμένος Υπεύθυνος Οικονομικών και Παναγιώτης Καλαντζής Υπεύθυνος site Φ.Ε.Α. και επικοινωνίας.

Διπλώματα απονεμήθηκαν στους Εθελοντές της Έκθεσης κυρίους Θεοδόση Σαμψών, Γεώργιο Πριόβολο και Κωνσταντίνο Παρετσόγλου.

Οι παρακάτω Χορηγοί τιμήθηκαν με διπλώματα για την συνδρομή τους στην  «Εθνική Συναγωνιστική Φιλοτελική Έκθεση».

Για την “Αχελώος TV” ο κ. Κωνσταντίνος Μπόκας. Για την “Dynamic security” ο κ. Βασίλειος Θεοδωρόπουλος. Για την “Art 4 Building” ο κ. Λίνος Μπλέτσας. Για την “Kapsalis Τεχνική Εταιρεία” ο κ. Παναγιώτης Καψάλης. Και για την “Paul-Christophe” ο κ. Γεώργιος Καμμένος. 





Η Φιλοτελική έκθεση «50 Χρόνια Φ.Ε. Αγρινίου-2022» . πραγματοποιήθηκε  τον περασμένο μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην Δημοτική Αγορά) με την στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου. Τα πολλά μοναδικά και μεγάλης αξίας εκθέματα με το «ζόρι» χώρεσαν στις δυό μεγάλες εκθεσιακές αίθουσες, δηλαδή στην Γλυπτοθήκη και την Πινακοθήκη. Είχε μεγάλη συμμετοχή από αντίστοιχους του Αγρινίου Φιλοτελικούς  συλλόγους της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρουσίασε  μεγάλο πολυθεματικό ενδιαφέρον και την επισκέφθηκαν, το οκταήμερο που διήρκεσε, χιλιάδες Αγρινιώτες και επισκέπτες από την Αθήνα, Πάτρα και πολλά άλλα μέρη. Ήταν η έκθεση αυτή ένα από τα πιο μεγαλειώδη Πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς για την πόλη του Αγρινίου.



 Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.