Στην Μεγάλη Χώρα Αγρινίου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο!

 

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, φωτογραφίες Γρηγόρης Χασιώτης

Με την σωστή διοργάνωση και την εθελοντική εργασία των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου, το Σάββατο βράδυ στις επτά άναψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της κοινότητας κύριος Γρηγόρης Χασιώτης. Καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς τους για την παρουσία τους και την προσφορά τους προς το φιλόπτωχο ταμείο. Ευχαρίστησε όλους τους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς για την προετοιμασία της εκδήλωσης. Ακόμα ευχαρίστησε την ορχήστρα που αποτελείται από Μαθητές του Μουσικού Λυκείου Αγρινίου. Την χορωδία του Σχολείου και τον Μουσικό εκπαιδευτικό κύριο Σπύρο Τζογάνη. Εξήρε όλους τους εκπαιδευτικούς του 3ου & 4ου Νηπιαγωγείου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου λέγοντας: «Είμαστε από τις τυχερές κοινότητες που έχουν τέτοιους εκπαιδευτικούς». Παρακάλεσε τους παραβρισκόμενους για ένα χειροκρότημα για τους δασκάλους και όλοι ανταποκρίθηκαν!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από την Κοινότητα Μεγάλης Χώρας Αγρινίου, και για την πραγματοποίησή της εργάστηκαν οι δάσκαλοι και οι μικροί μαθητές. Τα παιδιά του σχολείου πέρα από την εθελοντική τους εργασία στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, δραστηριοποιήθηκαν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα, και τα πρόσφεραν στο φιλόπτωχο ταμείο του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου.

Η πράξη τους αυτή είναι αξιέπαινη και εναρμονισμένη με το πνεύμα των εορτάσιμων ημερών των Χριστουγέννων. Με την χειρονομία τους αυτή της προσφοράς, έκαναν πράξη την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή…

Η ευγενική πράξη των παιδιών θα τα καθοδηγεί στην μετέπειτα ζωή τους σε θεάρεστα έργα, στην ανακούφιση των δεινοπαθούντων, όπως δίδαξε ο Χριστός, που την Γέννησή του γιορτάζομε σε μια εβδομάδα.

Αλλά και εμάς τους μεγαλύτερους, η πράξη τους μας ενθαρρύνει και μας γεννάει την ελπίδα. Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που επιμελήθηκαν οι μαθητές ρίχνει  φως αισιοδοξίας φωτίζοντας τα σκοτάδια…

Οι μικροί μαθητές με την συνοδεία της ορχήστρας τραγούδησαν χαρούμενα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλαν ύμνους και τα κάλαντα. Στην ορχήστρα συμμετείχαν ο Θεόδωρος Τσακμάκης στο κλαρίνο, ο Θοδωρής Κουτσουπιάς στο λαούτο, ο Νικόλαος Σπυρόπουλος στο τουμπερλέκι, ενώ τον ήχο συντόνιζε ο Ορέστης Μαλεσιάδας. 

Παρακολούθησαν την εκδήλωση πολλοί κάτοικοι της Μεγάλης Χώρας, γονείς των παιδιών, ο πάντα παρών στις εκδηλώσεις της Κοινότητας Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου κύριος Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κύριος  Γεώργιος Πιταροκοίλης, Δάσκαλοι του Σχολείου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νταβαρίνος.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Χώρας συνεχάρη όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη,  φωτισμό και καλή πρόοδο στα παιδιά.

 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.