Μεγάλη τραγωδία στο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου

 

Τετάρτη μεσημέρι, στις δασώδεις πλαγιές απέναντι από την Καλάνα, 5-6 χιλιόμετρα από το Νέο Χαλκιόπουλο, εκτυλίχθηκε μία τραγωδία.

Ομάδα φίλων Χαλκιοπουλητών κυνηγών πήγε παγάνα για αγριογούρουνα  στην περιοχή Σελεβίστες.

Από μοιραίο συγκυρία ο άτυχος Άγγελος Κερώσης δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγό, φίλο και συγχωριανό του...

Το μοιραίο κτύπημα στην καρδιά επέφερε τον θάνατό του... Δύο τρία εκατοστά παραδίπλα να τον έβρισκαν τα σφαιρίδια ίσως να ζούσε.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλων όπου οι γιατροί εξέτασαν και πιστοποίησαν τον θάνατό του. 

Ο Αστυνομικός Σταθμός του Εμπεσού άμεσα επελήφθη της υπόθεσης και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος για την περισυλλογή πληροφοριών.

Το γραφείο κηδειών του Στέφανου Πεταρούδα παρέλαβε από το Κέντρο Υγείας τον 60χρονο Άγγελο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο στην Πάτρα για ιατροδικαστική εξέταση και νεκροψία.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο 15 Δεκεμβρίου μετά το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χαλκιοπούλων.

Το θανατηφόρο περιστατικό "μούδιασε" κυριολεκτικά τους συγχωριανούς των θυμάτων. Αυτού που έφυγε για πάντα, αλλά και του φίλου του που στην υπόλοιπη ζωή του θα τον συνοδεύει αυτό το τραγικό γεγονός. Και οι δυο τους ήταν και είναι πολύ αγαπητοί όχι μόνο στο Χαλκιόπουλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ορεινού Βάλτου.

Στις συναντήσεις τους οι κάτοικοι του χωριού μιλούν χαμηλόφωνα για το τραγικό συμβάν και όλοι επαναλαμβάνουν ότι "έκλεισαν δυο σπίτια, όχι ένα"...

Όλοι έχουν να διηγηθούν παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν επανειλημμένα αλλά δεν γίνονται γνωστά μιας και δεν υπάρχουν θύματα...Αν γίνουν ασήμαντοι μικροτραυματισμοί καλύπτονται για τους παρακάτω λόγους: Oι κυνηγοί δεν έχουν άδεια. Κυνηγούν εκτός επιτρεπομένης περιόδου. Κυνηγούν σε κατοικημένες περιοχές. Συμμετέχουν νεαρά άτομα χωρίς άδεια. (15-16 χρονών...). Κυνηγούν την νύχτα. Χρησιμοποιούν προβολείς. Και για διάφορους ακόμα λόγους.

Στην χώρα μας πολλά είναι τα θανατηφόρα περιστατικά κάθε χρόνο στην κυνηγητική περίοδο. Οι αιτίες είναι πολλές. Και πάντα προέρχονται από τον άνθρωπο. Το κυνήγι-ακολουθώντας τους κανόνες- είναι ένας συνδυασμός αθλημάτων πολύ ωραίος και ασφαλής. (φυσικά όχι για τα άμοιρα θηράματα...) Αρκεί μόνο να σχεδιάζεται σωστά και οι συμμετέχοντες να εφαρμόζουν αυτά που πρέπει, ειδικά όταν κρατούν γεμάτο όπλο.      

Το παρακάτω κείμενο από το Αγρίνιο νιούς:  

 https://www.agrinionews.gr/chalkiopoylo-o-aggelos-symmeteiche-kynigi-leei-o-aderfos-adikochamenoy-60chronoy/

"Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία και τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει μια βασική διαφορά από τις αρχικές πληροφορίες.

Ο άτυχος άνδρας δεν είχε μεταβεί για κυνήγι με την υπόλοιπη παρέα, δεν είχε δηλαδή συμμετοχή στη συγκεκριμένη παγάνα αλλά κατά κάποιον τρόπο βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή…

«Ο αδερφός μου ήταν στην περιοχή για κοπή ξύλων, κουμαριών. Είχε μιλήσει μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα με τη γυναίκα του, της ζήτησε να ανάψει το θερμοσίφωνα γιατί μετά από λίγα λεπτά θα επέστρεφε σπίτι», αναφέρει στο agrinionews.gr ο Γιάννης Κερώσης, αδερφός του αδικοχαμένου Άγγελου.

Ότι δεν συμμετείχε στο συγκεκριμένο κυνήγι ο 60χρονος επιβεβαίωσε στο agrinionews.gr και αυτόπτης μάρτυρας, άτομο δηλαδή που συμμετείχε. Βρισκόταν ήδη στην εν λόγω περιοχή όπου είχε μεταβεί μόνος του με το δίκυκλο του.

Οι διευκρινήσεις αυτές δίνονται ως συνέχεια των αρχικών δημοσιεύσεων και για την σφαιρικότερη καταγραφή του συμβάντος χωρίς να αλλάζει η ουσία πως επρόκειτο για ένα τραγικό περιστατικό που προήλθε από αμέλεια.

Ο αδικοχαμένος άνδρας και ο κυνηγός που πυροβόλησε ήταν φίλοι, κυνηγούσαν κατά καιρούς μαζί και είχαν επικοινωνία πριν την τραγωδία. Η παρουσία του 60χρονου όμως έδωσε την εντύπωση του θηράματος σε άνδρα που πυροβόλησε με το τραγικό αποτέλεσμα."

Α.Κ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.