Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Χαλκιόπουλο με αγώνες δρόμου & μουσική βραδιά

  

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Οι πετυχημένες 10ήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις, στο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου, συνεχίστηκαν και χθες βράδυ Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 με αγώνες δρόμου Ενός, Πέντε και Δέκα χιλιομέτρων, Παιδιών, Γυναικών και Ανδρών. 

Με το που άρχισε να βασιλεύει ο ήλιος και «έσπασε» η ζέστη, ξεκίνησαν και οι φετινοί αγώνες δρόμου που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας και Πειραιά «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης».

Αφετηρία όπως και πέρισυ η είσοδος του Δημοτικού Σχολείου όπου τοποθετήθηκε μια  τεράστια φουσκωτή αψίδα σε σχήμα κεφαλαίου  «Π», που ο Πρόεδρος του Συλλόγου το έφερε από την Αθήνα.

Στους συγκεντρωμένους αθλητές και αθλήτριες μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου ανακοινώνοντάς τους το πρόγραμμα του αγώνα, την διαδρομή και τις οδηγίες για την υποστήριξη που θα έχουν στην πορεία τους από μέλη του συλλόγου που σε συγκεκριμένα σημεία θα τους προμηθεύουν νερά. Για την ασφάλειά τους θα προηγούνται περιπολικό της Αστυνομίας που διέθεσε για τον αγώνα το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού, ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας και συνοδά οχήματα με έμπειρους εθελοντές που αν χρειαστεί θα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια. Ο κύριος Τσιούνης ευχήθηκε στις ομάδες καλή επιτυχία στον αγώνα δρόμου.

Κάτω από την αψίδα παρατάχθηκαν τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή για τον πρώτο αγώνα του ενός χιλιομέτρου.



Τα…ανυπόμονα νιάτα πετάχτηκαν μπροστά πριν ο Πρόεδρος προλάβει να πει το «τρία» και να σφυρίξει με τη σφυρίχτρα του!

Αγόρια και κορίτσια, σύνολο 33, έτρεξαν το ένα χιλιόμετρο σε χρόνους ρεκόρ! Πρώτος γύρισε στην αφετηρία και τέρμα ο Παναγιώτης Προύντζος με χρόνο 3’ και 27’’, Δεύτερος ο Θεόδωρος Κολοκυθάς με χρόνο 3’ και 32’’, και τρίτος ο Νικόλας Βαγγέλης με 3’ και 49’’. Από τα κορίτσια πρώτη ήρθε η Ελισσάβετ Ρήγα με 3’ και 31’’, 2η η Βερόνικα Κατσούλα 4’ και 07’’, 3η η Βασιλική Σφέτσα με 4’ και 57’’. 

 

Στα πέντε χιλιόμετρα έλαβαν μέρος 15 αθλητές. 6 γυναίκες και 9 άνδρες. Πρώτος κατατάχθηκε ο Ηλίας Νικολάου με χρόνο 23’ και 05’’, δεύτερος ο Αλέξης Καναβός με χρόνο 24’ και 19’’ και τρίτος ο Λεωνίδας Κατσαντάς με χρόνο 24’ 20’’.  Μέχρι δέκα μέτρα πριν τον τερματισμό ο Λεωνίδας και ο Αλέξης έτρεχαν πλάι - πλάι. Ο Αλέξης επιτάχυνε και πέρασε πρώτος την αψίδα κατακτώντας την δεύτερη θέση. Ο Λεωνίδας δεν επιτάχυνε, κάνοντας πράξη τα λόγια που μου είχε πει πριν την έναρξη του αγώνα, ότι δεν τον ενδιαφέρει η νίκη αλλά η συμμετοχή.  Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Αναστασία Ριζογιάννη με χρόνο 30’ 07’’. 2η η Χρυσίνη Ζαχαράτου με χρόνο 30’ και 14’’, και 3η η Ανδρονίκη Κατσιάδα με 34’ και 02’’.

Στην κατηγορία των δέκα χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 16 αθλητές. 14 άνδρες και 2 γυναίκες. Πρώτος ήρθε ο Κωνσταντίνος Μπαλούκης με χρόνο 41’ και 39’’, δεύτερος ο Δημήτριος Παπαδημητρίου με χρόνο 42’ και 32’’ και τρίτος ο Δημήτριος Τηγάνης κάνοντας χρόνο 44’ και 02’’. 1’ και 27’’Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Λάουρα Ροκοπάνου με χρόνο 1ω και 27’, 2η η Μαρία Νεφρού με χρόνο 1ω, 07’ και 17’’.

Κατά την απονομή ο πρόεδρος έδωσε  θερμά συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες, θερμά συγχαρητήρια και σε όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαρίστησε θερμά τον Δημήτρη Τηγάνη του Χρήστου, που επιβαρύνθηκε το σημαντικό κόστος της κατασκευής των κυπέλλων και των μεταλλίων, και τον πρώην Δήμαρχο Ινάχου Αθανάσιο Τορουνίδη, που επιβαρύνθηκε το κόστος της εκτύπωσης των αδιάβροχων αριθμών των δρομέων. Ευχαρίστησε ακόμα τον Βελισσάριο Καρκάνη για την προσφορά των χυμών, τον Οδυσσέα Προύντζο, για την προσφορά των νερών και τον Κώστα Βλάχο, για την προσφορά των δροσερών καρπουζιών. 























Όλοι οι αθλητές μικροί και μεγάλοι έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια από τον διοργανωτή σύλλογο. Κύπελλα με την κατάταξη τους και το σήμα του Συλλόγου έλαβαν οι τρείς πρώτοι από κάθε κατηγορία.

Τα έπαθλα επέδωσαν στους νικητές ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης».

Ο κύριος Τσιούνης πριν ξεκινήσει η μουσική βραδιά από μεγαφώνου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, την γιορτή μελιού, την ειδική εκδήλωση για τον Χατζόπουλο, την παρουσίαση βιβλίων Χαλκιοπουλιτών συγγραφέων, την έκθεση βιβλίου, τους αγώνες δρόμου, την μουσική βραδιά και την σηματοδότηση μονοπατιού που θα γίνει την Πέμπτη 18 Αυγούστου.

Ευχαρίστησε ακόμα τους «δικούς του ανθρώπους», τα μέλη του συμβουλίου όπως τον Χρήστο Λαυρέντζο, Τάκη Κουτσιούμπα, Γωγώ Μαυροειδή, Μελίνα Πλεξίδα και Ευτυχία Γιαννακοπούλου.

Ακόμα τους Θανάση Γιαννακόπουλο για τις πολλές μεταφορές με το φορτηγάκι του, τον Γιώργο Καραχρήστο για την προσφορά τραπεζοκαθισμάτων, τον κάμεραμαν Χρήστο Μουρτζιάπη για τις οικονομικές τιμές του στις βιντεοσκοπήσεις, τον Αχελώο TV, τον Αλέξανδρο Δημ. Κουτσιούμπα για την προβολή των εκδηλώσεών μας, και τον Φώτη Επ. Νέστωρα για τα δωρεάν ψησίματα εδεσμάτων σε δύο εκδηλώσεις.

Επεσήμανε την 40η επέτειο της ίδρυσης του συλλόγου και τα επιτεύγματα όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαρίστησε τέλος όλους όσους υποστήριξαν τα 40 χρόνια τον σύλλογο, αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα ύπαρξής του και τον στήριξαν ηθικά και οικονομικά.

Επιδίωξη του Συλλόγου είναι να συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό, με κάθε δυνατόν τρόπο, και να προσπαθεί να κάνει κοινωνούς του όλους τους Χαλκιοπουλίτες.  







Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με την εξαιρετική μουσική της Αμφιλοχιώτικης παρέας «Καραβάν Σεράι» και με πεντανόστιμα σουβλάκια που φιλότιμα έψησαν οι ανώνυμοι δραστήριοι εθελοντές που πάντα δίνουν το παρόν όπου τους χρειαστεί ο σύλλογος!

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.