Προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι εργασίες στον οδικό άξωνα Ορεινού Βάλτου στο Μπαμπαλιό

 


Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Η ταλαιπωρία των διερχομένων οχημάτων, για τέσσερα χρόνια, κοντά στο Μπαμπαλιό, πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς στο τέλος της.

Ήταν ένας υπαρκτός κίνδυνος, τους χειμωνιάτικους μήνες, στην πιο πολυσύχναστη οδική αρτηρία που συνδέει το Αγρίνιο με τα χωριά του Ορεινού Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας και την Ευρυτανία. Δυσκόλεψε τις μετακινήσεις καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια κατολίσθηση που συμπαρέσυρε τμήμα 120 μέτρων του δρόμου.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, στα όρια του οποίου βρίσκεται το εν λόγω σημείο, από την πρώτη στιγμή μερίμνησε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αποκατέστησε με χωματουργικά μηχανήματα και αμμοχάλικο το αρχικό ρήγμα στο οδόστρωμα.

Στην συνέχεια οι Μηχανικοί της Περιφέρειας και το ΕΑΓΜΕ, ( πρώην Ι.Γ.Μ.Ε), με συνεχείς επιθεωρήσεις και οδηγίες για παρεμβάσεις, μερίμνησαν και διευκόλυναν την διέλευση των οχημάτων. Καταρτίστηκε μελέτη για τα έργα αποκατάστασης και αρχές Μαΐου υπογράφει η σύμβαση για την εκτέλεση της κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών Επαρχιακής οδού στην Τ.Κ. Μπαμπαλιού Δήμου Αμφιλοχίας» η οποία είναι προϋπολογισμού: 2.100.000,00 € (με ΦΠΑ).


 Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 18 Μάη με το σπάσιμο του προστατευτικού τσιμεντένιου τοιχίου και αποστραγγιστήρα νερών στην πλευρά του δρόμου. Η μεταφορά σε κοντινή απόσταση περίπου χιλίων κυβικών μπάζων ολοκληρώθηκε στις πρώτες μέρες του Ιούνη και ξεκίνησε η διάτρηση του υπεδάφους με ειδικό μηχάνημα. Θα ανοιχτούν συνολικά 198 τρύπες βάθους 12 και μέτρων, διαμέτρου 80 εκατοστών. Θα τοποθετηθεί χαλύβδινος οπλισμός στις 97 και θα γεμιστούν με σκυρόδεμα, καθώς και οι υπόλοιπες 101.  Για τους 198 πασσάλους  θα απαιτηθούν 1.200 κυβικά σκυροδέματος. Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί σχεδόν το ένα τέταρτο των πασσάλων. 



Ο κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης,  Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων,  πληροφόρησε τον γράφοντα, κατά την διάρκεια του 2ου Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν» στο Αγρίνιο, ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά στο Μπαμπαλιό και γίνονται προσπάθειες για να ολοκληρωθεί σύντομα το συγκεκριμένο έργο. 


 








Α.Κ.Κ.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.