Μουσική βραδιά στην Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών στο Αγρίνιο

 Μουσική βραδιά στην Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών στο Αγρίνιο

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας


 
Μια υπέροχη μουσική βραδιά το Σάββατο 4 Δεκέμβρη απόλαυσαν οι επισκέπτες της πρώτης έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών στο κτήριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο  Αγρίνιο.

Καλεσμένοι από τους διοργανωτές της έκθεσης ήταν το Αμφιλοχιώτικο Μουσικό σχήμα «Καραβάν σεράϊ-εκείνος & ο άλλος» με τους καλλιτέχνες Γεώργιο Τσούμα (μπουζούκι-φωνή), Νίκο Πρεβεζάνο (κιθάρα-φωνή), και Νίκο Τρομπούκη στα κρουστά.

 
Το πρόγραμμά τους έντεχνο και λαϊκό με έμφαση σε στίχους του γεννημένου στο Αγρίνιο Πυθαγόρα.

Η ερμηνεία αγαπημένων τραγουδιών από τους εκλεκτούς μουσικούς χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους επισκέπτες της έκθεσης.

Να υπενθυμίσομε εδώ ότι η έκθεση με έργα 37 καλλιτεχνών διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 5 Ιανουαρίου του 2022. Την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης αποτελούν οι εικαστικοί Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος, Αντώνης Ναστούλης και Δημήτρης Στούμπος

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες,  καθώς και πολλοί άλλοι που δεν έλαβαν μέρος, φιλοδοξούν να γίνει θεσμός στην πόλη και να επαναλαμβάνεται αν όχι κάθε χρόνο, τουλάχιστον ανά διετία.

Οι εικαστικοί που εκθέτουν τα έργα τους-από 2-3 ο καθένας-στην Δημοτική αγορά είναι αλφαβητικά οι παρακάτω:

Αλεξόπουλος Χρήστος,  Βάρσος Γιάννης,  Βαλαώρας Θανάσης,  Βελέντζα Βασιλική,  Γιακουμάτου Στέλλα, Ζαχαρόπουλος Χαράλαμπος,  Καραγεώργου Κατερίνα,  Κατσαρού Σοφία, Κατσαντώνης Λάμπρος, Κοττά Μαρία, Κρέτσης Δημήτρης, Κρέτσης Μπάμπης, Κρέτσης Θανάσης, Κωνσταντή Βάγια, Λάϊος Θεόδωρος, Μακροζαχόπουλος Χρήστος, Μπάθας Αθανάσιος, Μπλαχούρα Χριστίνα , Ναστούλης Αντώνης, Νταρίλα Βικτώρια, Παπανίκος Χρήστος ,Πασχέντη Ειρήνη, Πίνας Χάρης, Πρέζας Παναγιώτης, Ραμμόπουλος Βασίλης, Ράπτης Τριαντάφυλλος, Ρόμπολας Βαγγέλης, Σελιμάς Βασίλης, Στάικος Χριστόφορος, Στούμπος Δημήτρης, Στρατούλης Αλέξανδρος, Σωτηροπούλου Χριστίνα, Τσαμπόκα Τίνα,  Τσώρης Απόστολος, Φαρμάκης Λάμπρος, Χαραλάμπους Παναγιώτης,  Χατζηδέλιος Αριστοτέλης.

Το πρόγραμμα της έκθεσης κατατοπίζει και για την συνέχεια δρώμενων μέσα στην περίοδο που θα παραμείνει ανοιχτή. Την Κυριακή το πρωί 5 Δεκεμβρίου στις 10:30  π.μ. θα δοθεί σεμινάριο τέχνης από τον ζωγράφο Αντώνη Ναστούλη με θέμα «Ανατομία κεφαλής & φόρμες Πορτρέτου». Το Σάββατο βράδυ στις 11 Δεκεμβρίου στις 07:00 μ.μ. ξανά Μουσική βραδιά με τους καλλιτέχνες Θοδωρή και Θωμά Κουτσουπιά. Την επόμενη ημέρα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 07:00 μ.μ. θα γίνει ομιλία περί τέχνης από τον ζωγράφο Δημήτρη Κρέτση. Και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το πρωί στις 11:00 – 12:00 θα γίνει ομιλία από την ψυχολόγο Πόπη Τσουφλίδου με θέμα «Ζωγραφική και ψυχολογία». Την ίδια μέρα το βράδυ 07:00 – 08:00 μ.μ. επόμενη ομιλία από την κυρία Τσουφλίδου με θέμα την «Ψυχολογία του δημιουργού». Η πρώτη έκθεση Αιτ/νων εικαστικών θα κλείσει την Τετάρτη 5η Ιανουαρίου 2022 με την απονομή Διπλωμάτων στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τον Δήμο Αγρινίου. Η τελετή θα γίνει στις 07:00 μ.μ.

Ακολουθώντας όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, στην είσοδο γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και ταυτότητας.

Απόστολος Κων. Καρακώστας
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.