Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της Έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών στο Αγρίνιο

 Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της Έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών στο Αγρίνιο

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας


 
Και ενώ συνεχίζεται με μεγάλη επισκεψιμότητα η έκθεση των Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών, οι διοργανωτές παρεμβάλουν μουσικά και εκπαιδευτικά δρώμενα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι το πρώτο Σαββατοκύριακο από τα εγκαίνια διοργάνωσαν μουσική βραδιά και σεμινάριο για την τέχνη από τον ζωγράφο Αντώνη Ναστούλη και με θέμα «Ανατομία κεφαλής και φόρμες πορτρέτου».

Και το επόμενο Σαββατοκύριακο (11 & 12 Δεκ.) ξανά μουσική βραδιά με ευχάριστη έκπληξη την μικρή ηλικία των καλλιτεχνών! Ο Θοδωρής και ο Θωμάς ενθουσίασαν τους επισκέπτες με την μουσική και την γλυκιά φωνή τους! Οι δυο ταλαντούχοι νεαροί έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον!

Και την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην μεγάλη αίθουσα της Δημοτικής Αγοράς, για να ακούσει τον καταξιωμένο Αγρινιώτη ζωγράφο Δημήτρη Κρέτση που μίλησε για την τέχνη της ζωγραφικής και μοιράστηκε προσωπικές του εμπειρίες. Ευχαρίστησε την Δημοτική αρχή για την παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου, την κυρία Μαρία Παπαγεωργίου αντιδήμαρχο Αγρινίου για τα πολιτιστικά θέματα, τους οργανωτές της έκθεσης, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και όλους τους παραβρισκόμενους πολίτες.

Αναφέρθηκε στους δασκάλους του που πολλοί από αυτούς είναι Αιτωλοακαρνάνες, πράγμα αυτονόητο μια και η περιοχή μας έχει βγάλει τόσους πολλούς φτασμένους καλλιτέχνες στην γλυπτική και ζωγραφική. Οι σκοποί και στόχοι της έκθεσης συνέχισε, είναι να δημιουργηθεί μια άνθηση των τεχνών και ένα ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι διδακτική για τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα νέα παιδιά μπορούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με ποικιλία τεχνοτροπιών χάρις στην ευρεία συμμετοχή καλλιτεχνών. Στην παρούσα έκθεση με πίνακές τους εκπροσωπούνται 37 καλλιτέχνες. Είναι σίγουρο ότι στην επόμενη θα είναι τόσο πολλές οι συμμετοχές που θα έχομε πρόβλημα χώρου. 

Ακολούθησε διάλογος-συζήτηση, όπου εκφράστηκαν πολλές ιδέες για το μέλλον της έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών με κυριότερη την μεταφορά της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στην πρωτεύουσα.

Παρόντες καλλιτέχνες επεξήγησαν σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες λεπτομέρειες και μικρά μυστικά για τον τρόπο δημιουργίας τους των εκπληκτικών πινάκων τους και γλυπτών.  

Να υπενθυμίσομε εδώ ότι η έκθεση με έργα 37 καλλιτεχνών διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 5 Ιανουαρίου του 2022. Την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης αποτελούν οι εικαστικοί Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος, Αντώνης Ναστούλης και Δημήτρης Στούμπος

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες  φιλοδοξούν να γίνει θεσμός στην πόλη και να επαναλαμβάνεται αν όχι κάθε χρόνο, τουλάχιστον ανά διετία. (Πράγμα που το ζητούν και πολλοί άλλοι εικαστικοί που δεν πρόλαβαν να λάβουν μέρος).

Οι δημιουργοί που εκθέτουν τα έργα τους-από 2-3 ο καθένας-στην Δημοτική αγορά είναι αλφαβητικά οι παρακάτω:

Αλεξόπουλος Χρήστος,  Βάρσος Γιάννης,  Βαλαώρας Θανάσης,  Βελέντζα Βασιλική,  Γιακουμάτου Στέλλα, Ζαχαρόπουλος Χαράλαμπος,  Καραγεώργου Κατερίνα,  Κατσαρού Σοφία, Κατσαντώνης Λάμπρος, Κοττά Μαρία, Κρέτσης Δημήτρης, Κρέτσης Μπάμπης, Κρέτσης Θανάσης, Κωνσταντή Βάγια, Λάϊος Θεόδωρος, Μακροζαχόπουλος Χρήστος, Μπάθας Αθανάσιος, Μπλαχούρα Χριστίνα , Ναστούλης Αντώνης, Νταρίλα Βικτώρια, Παπανίκος Χρήστος ,Πασχέντη Ειρήνη, Πίνας Χάρης, Πρέζας Παναγιώτης, Ραμμόπουλος Βασίλης, Ράπτης Τριαντάφυλλος, Ρόμπολας Βαγγέλης, Σελιμάς Βασίλης, Στάικος Χριστόφορος, Στούμπος Δημήτρης, Στρατούλης Αλέξανδρος, Σωτηροπούλου Χριστίνα, Τσαμπόκα Τίνα,  Τσώρης Απόστολος, Φαρμάκης Λάμπρος, Χαραλάμπους Παναγιώτης,  Χατζηδέλιος Αριστοτέλης.

Επόμενα παράλληλα με την έκθεση δρώμενα είναι: Tην Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το πρωί στις 11:00 – 12:00 θα γίνει ομιλία από την ψυχολόγο Πόπη Τσουφλίδου με θέμα «Ζωγραφική και ψυχολογία». Την ίδια μέρα το βράδυ 07:00 – 08:00 μ.μ. επόμενη ομιλία από την κυρία Τσουφλίδου με θέμα την «Ψυχολογία του δημιουργού». Η πρώτη έκθεση Αιτ/νων εικαστικών θα κλείσει την Τετάρτη 5η Ιανουαρίου 2022 με την απονομή Διπλωμάτων στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τον Δήμο Αγρινίου. Η τελετή θα γίνει στις 07:00 μ.μ.

Ακολουθώντας όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, στην είσοδο γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και ταυτότητας.

Απόστολος Κων. Καρακώστας















































 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.