Aγώνες δρόμου-κορυφαία δραστηριότητα των 5ημερων εκδηλώσεων στο Χαλκιόπουλο (1)

 

Aγώνες δρόμου-κορυφαία δραστηριότητα των 5ημερων εκδηλώσεων στο Χαλκιόπουλο

Κείμενο και φωτογραφίες  Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

Με αγώνες δρόμου-τριών κατηγοριών-συνεχίστηκαν οι πολυήμερες δραστηριότητες που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας & Πειραιά «Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης», σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας και την Κοινότητα Χαλκιοπούλων.

Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή και από μέρες πριν δήλωσαν την επιθυμία τους αυτή στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευάγγελο Τσιούνη, ο οποίος τους έδωσε όλες τις πληροφορίες για το αγώνισμα.

Έγιναν οι τυπικές διαδικασίες και το απόγευμα της Δευτέρας 16 Αυγούστου το βράδυ δόθηκε η εκκίνηση μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο των Χαλκιοπούλων.

Η Αστυνομία που εδρεύει στον διπλανό Εμπεσό ήταν ενήμερη και από νωρίς ένα περιπολικό και αστυνομικοί κατέφθασαν και συνόδευσαν τους αθλητές στην διαδρομή τους επί του οδικού άξονα μέχρι τα Λουτρά Χαλκιοπούλων.

Παρών και σε ετοιμότητα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με οδηγό τον δραστήριο κ. Γρηγόρη Φέρρα.

 Πρώτος αγώνας δρόμου παίδων ενός χιλιομέτρου, αναχώρηση στις 18:40. Έλαβαν μέρος 21 αγόρια και κορίτσια. Καλύτερο χρόνο έφερε ο Παναγιώτης Προύντζος και ακολούθησαν η Μαγδαληνή Τουρλίδα και  η Ελισσάβετ Ρήγα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου έδωσε τα μετάλλια στους μικρούς δρομείς.

Στις 19:00 έγινε εκκίνηση του δρόμου δέκα χιλιομέτρων και πέντε λεπτά αργότερα στις 19:05 των πέντε χιλιομέτρων.

Στα δέκα χιλιόμετρα έλαβαν μέρος 8 δρομείς, άνδρες και γυναίκες. Στην λίστα που ακολουθεί η αρίθμηση γίνεται σύμφωνα με τον χρόνο που έφεραν.

 

1.

Μπουλούκης          

Κωνσταντίνος

 40’ 55’’

2.

Μακρής                    

Γεώργιος

52’ 08’’

3.

Μπούσγος

Δημήτριος

53’ 16’’

4.

Ρήγας

Κωνσταντίνος

61’ 31’’

5.

Ριζογιάννης

Αλέξης

62’ 03’’

6.

Ροκοπάνου

Λάουρα

64’ 22’’

7.

Προύντζος

Νικόλαος

67’ 00

8.

Καραγεώργος

Χριστόφορος

--------

 

ΣτΣτον δρόμο των πέντε χιλιομέτρων η αναχώρηση έγινε στις 19:05 και συμμετείχαν 17 δρομείς-άνδρες και γυναίκες.

Πάλι η κατάσταση που ακολουθεί είναι σύμφωνη με τους χρόνους των δρομέων.

01.

Βωβός

Στυλιανός

20’ 32’’

02.

Κατσαντάς

Λεωνίδας

24’ 09’’

03.

Τηγάνης

Λάμπρος

25’ 03’’

04.

Παπαδογεώργου

Άρτεμις

25’ 21’’

05.

Προύνζος

Νικόλαος

26’ 20’’

06.

Τσιρογιάννη

Έφη

26’ 22’’

07.

Τσιρογιάννη

Ειρήνη

26’ 22’’

08.

Βλάχος

Θωμάς

27’ 20’’

09.

Μακρής

Δημήτριος

28΄48’’

10.

Τηγάνης

Θωμάς

29’ 19’’

11.

Τηγάνης

Βασίλειος

29’ 47’’

12.

Γράψα

Ουρανία

29’ 58’’

13.

Μεσυνδιάνος

Ιωάννης

30’ 55’’

14.

Τουρλίδας

Αντώνης

36’ 37’’

15.

Βέτσα

Κυριακή

36’ 45’’

16.

Στίγκα

Δήμητρα

36’ 51’’

17.

Στίγκας

Σπυρίδων

36’ 55’’

  

Ο Ο πρόεδρος του συλλόγου απένειμε τα μετάλλια στους τρείς πρώτους της κάθε κατηγορίας και έπαινο συμμετοχής σε όλους τους δρομείς.

Ευχαρίστησε δε για την βοήθεια όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων δρόμου τριών επιπέδων.

Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον  Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού κ. Αθανάσιο Ράπτη, τον Αρχιφύλακα κ. Δημήτριο Σβεντζούρη, τον Υπαρχιφύλακα κ. Μιχαήλ Δημητριάδη, τον Διευθυντή του Κέντρου υγείας Χαλκιοπούλων κ. Κωνσταντίνο Μώκο, την γιατρό κα. Βέτσα Κ. και τον οδηγό του ασθενοφόρου κ. Γρηγόριο Φέρρα. Επείσης ευχαρίστησε τους δωρητές αναψυκτικών και νερών κυρίους Οδυσσέα Προύντζο-Λάμπρο Προύντζο και Βελησσάρη Καρκάνη.

Στην διοργάνωση και εκτέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων της ημέρας συμμετείχαν πολλοί εθελοντές μέλη του Συλλόγου και άλλοι συγχωριανοί. Οι γραμματείς του Συλλόγου κράτησαν τους χρόνους των δρομέων. Στο πόστο των 2,5 χιλομέτρων ο κ. Οδυσσέας Προύνζος μοίραζε νερά στους αγωνιζόμενους και έκανε αναστροφή στους αθλητές των 5 χιλιομέτρων. Μετά τα λουτρά Χαλκιοπούλων στα πέντε χιλιόμετρα-μέσον της διαδρομής των δρομέων των 10 χιλιομέτρων-ο Κωνσταντίνος Τσιούνης και η Ελευθερία Τσιούνη πρόσφεραν νερά στους αθλητές. Στην επιστροφή όλων στο προαύλιο του σχολείου ο Βελησσάρης Καρκάνης κερνούσε χυμούς σε όλους τους δρομείς που επέστρεφαν.  

Παρόντες στην όμορφη εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Φωτισμού κ. Λεωνίδας Κατσαντάς, (έλαβε μέρος στα 5 χιλιόμετρα και απέσπασε το 2ο μετάλλιο,) η κα. Ζωή Ντρούτση Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας (ΚΕΚΑΔΑ), η κα. Ελένη Δράκου Αντιπρόεδρος ΚΕΚΑΔΑ και ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Βασίλης Ταλιούρας.

Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη  που παρακολούθησαν πολλά παιδια. Ο εξαίρετος Καραγκιοζοπαίχτης Γεώργιος Ηπειρώτης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Μέσα από τις κωμικές ιστορίες και παθήματα του Καραγκιόζη περνούν πολλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.

Ήταν μία ακόμα μέρα γιορτινή για το Χαλκιόπουλο, τους κατοίκους του και τους πολλούς καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.