Ανοιχτές στο κοινό τρεις εκθέσεις στο Αγρίνιο !

 

Ανοιχτές στο κοινό τρεις εκθέσεις στο  Αγρίνιο !

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Είμαστε στις αρχές Ιουνίου και στο Αγρίνιο λειτουργούν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις ενώ στο πρόγραμμα είναι και άλλες να ακολουθήσουν σύντομα!  Ας τις πάρομε με την σειρά που άνοιξαν. 

 

Το έτος 2020 το Αγρίνιο γιόρταζε τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Κώστα Χατζόπουλο. Λόγω της μακράς καραντίνας πέρα των έξι μηνών, πολλές εκδηλώσεις παρατάθηκαν για το 2021. Μια από αυτές είναι και η έκθεση «Μνήμη Κώστα Χατζόπουλου» που τελικά άνοιξε για το κοινό στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου την Τρίτη 25 Μάη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 29 Αυγούστου 2021. Λειτουργεί και διαδικτυακά με εικονική περιήγηση στον σύνδεσμο:  http://www.dipinag.gr/pinak…/portfolio/kwstas-xatzopoulos/  

 

 

 

Τα εκθέματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και απαρτίζουν την πληρέστερη συλλογή Πανελλαδικά για τον Κ. Χατζόπουλο. Μεταξύ αυτών περιέχονται παλιές φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, σπάνια συλλεκτικά βιβλία με έργα του, σπάνια έγγραφα, πορτραίτα του ποιητή, πίνακες και σε περίοπτη θέση δεσπόζει η πρώτη μαρμάρινη προτομή του που ο γλύπτης Κλέαρχος Λουκόπουλος κατασκεύασε το 1956.

 

 Οι ώρες επισκέψεων στην ΔΠΑ.  Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:30 & 18:00-21:00, Κυριακή 11.00-14:00, Δευτέρα κλειστά.

 

 

Η είσοδος είναι δωρεάν και με βάση τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους. Οι επισκέπτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.