Νέο Χαλκιόπουλο-παραμονή του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη

 

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη στο Χαλκιόπουλο

δεν έγινε η λιτανεία λόγω μέτρων για την πανδημία

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

Παρασκευή απόγευμα, Παραμονή της γιορτής του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, εψάλη ο εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χαλκιοπούλων.

Χοροστάτησαν οι: Πατήρ Αμβρόσιος Σιώρος, Αρχιερατικός επίτροπος Ινάχου και εφημέριος του Ναού, ο πατήρ Γεώργιος Τηγάνης εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας, ο Πατήρ Νικόλαος Ριζογιάννης εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Παλαιό Χαλκιόπουλο, και ο Πατήρ Ευστάθιος Καραδήμας εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Μαλεσιάδας.

 

Αρκετοί πιστοί παρακολούθησαν την λειτουργία, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Κατσούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιος Ροΐδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χριστόφορος Κουσιορής, η Δημοτική σύμβουλος κα. Φρειδερίκη Λαμπράκη-Σταμούλη και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκιοπούλων κ. Βασίλης Ταλιούρας.

 

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας δεν έγινε η καθιερωμένη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου εντός της κοινότητας.

 

Αύριο πρωί στην σπηλιά του Αγίου Ανδρέα στην Καλάνα θα τελεστή  η θεία Λειτουργία. Ο δρόμος είναι βατός για όλα τα αυτοκίνητα και η διαδρομή είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα από το Παλαιό Χαλκιόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α.Κ.Κ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.