Παράδειγμα πρωτοβουλιών εθελοντισμού πολιτών το Μπαμπαλιό Βάλτου!

Κείμενο: Απόστολος Κων. Καρακώστας

Φωτογραφίες: Γιώργος Α. Αποστολάκης, Φάνης I. Κοντοχρήστος και Απόστολος Κων. Καρακώστας

Πριν από 60 χρόνια στις 20 Ιανουαρίου του 1961 ορκίστηκε ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζών Κέννεντυ. Στον λόγο του που απηύθυνε στον λαό της χώρας του είπε και την παρακάτω φράση:  «ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country.»

Η φράση αυτή «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.» διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Άτομα και ομάδες πολιτών την έκαναν έμβλημά τους και σκοπό της ζωής τους. Εργάστηκαν εθελοντικά και αναμόρφωσαν το περιβάλλον στον τόπο τους. Εκεί που το επίσημο κράτος δεν μπορεί, δεν προλαβαίνει ή αδυνατεί να επέμβει, κάτοικοι με πρωτοβουλία και αγάπη για τον τόπο τους μπαίνουν μπροστάρηδες για το κοινό καλό της γειτονιάς και της πόλης τους.

Τον τελευταίο χρόνο οι φιλοπρόοδοι κάτοικοι του Μπαμπαλιού Ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, (Δήμος Αμφιλοχίας), πρωτοστατούν σε πολιτιστικές εθελοντικές ενέργειες στον τόπο τους.

 

 

 

 

Με την προσωπική τους εργασία, συνεργαζόμενοι μικροί και μεγάλοι, ομορφαίνουν το παραλίμνιο χωριό τους το Μπαμπαλιό και με τις δραστηριότητές τους το μεταμορφώνουν σε μέρος που αξίζει να ζει κανείς!