Το ρήγμα κοντά στο Μπαμπαλιό μεγαλώνει…


Μετά την χθεσινή δυνατή βροχή στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το ρήγμα κοντά στο Μπαμπαλιό, στον δρόμο από Αγρινίο προς Ορεινό Βάλτο, Ευρυτανία και Αργιθέα, μεγάλωσε… 


Το οδόστρωμα έχει καθίσει 30 εκατοστά, σε μήκος 40 μέτρα και κατά τα 2/3 του πλάτους του. Ενώ το βάθος του ρήγματος μετρήθηκε στα 70 εκατοστά.

 

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιος Αποστολάκης έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς.


Από το πρωί σήμερα είναι παρών στο επικίνδυνο σημείο και προσπαθεί με νοήματα να προειδοποιήσει τους διερχόμενους οδηγούς να χαμηλώσουν ταχύτητα.

 


Αν και έχουν τοποθετηθεί πινακίδες και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας για περιορισμό ταχύτητας στα 30 χιλ. δυστυχώς πολλοί οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και δεν εφαρμόζουν το όριο.

 

Να υπενθυμίσομε εδώ ότι το ρήγμα είναι στο ίδιο σημείο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν τρία χρόνια και ότι ο δρόμος σε μήκος 130 μέτρα ασφαλτοστρώθηκε τον Αύγουστο του2019.

Δυστυχώς οι δυνατές βροχές του Γενάρη φέτος, απορροφημένες από τα πολλά ρήγματα που έχει η πλαγιά, ξανατροφοδότησαν με πολύ νερό το υπέδαφος κάτω από το οδόστρωμα…


Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και αν γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, οι προοριζόμενοι για Αγρίνιο θα πρέπει να επιβαρύνονται με άλλα 40 χιλιόμετρα, ταξιδεύοντας μέσω Αμφιλοχίας.

 

Μηχανικοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και του Δήμου Αμφιλοχίας, έχουν επισκεφθεί  το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου στις 12 και 14 του μηνός. 


Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

«Καλή Ανάσταση Πατέρα μου»