4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου (20 & 21 Οκτώβρη 2023)

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Το Σάββατο βράδυ στις 21 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Αγρίνιο το διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών.

Ήταν η Τέταρτη χρονιά που διοργανώθηκε και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με 15 επιλεγμένες προσεχτικά συμμετοχές χορωδιών.

Κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου και για την Ελλάδα γενικότερα μια και τέτοιες εκδηλώσεις δεν συμβαίνουν κάθε μέρα.  Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την πόλη του Αγρινίου, είναι πόλος έλξης για κάθε φιλότεχνο της περιοχής Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Αποτελεί σημαντική τομή για την εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.

Στο Αγρίνιο φιλοξενήθηκαν τα πάνω από 600 μέλη των χορωδιών και των συνοδών τους και το κέντρο της πόλης «άλλαξε» όψη, καθώς το φεστιβάλ διεξήχθη στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο «συντριβάνι», απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης, (πλατεία Ανδρέα Παναγοπούλου).

Η διοργάνωση του 4ου φεστιβάλ Χορωδιών έγινε, όπως και τα προηγούμενα τρία, από την ιδρύτρια του κυρία Χρυσούλα Τασολάμπρου. Το διευθύνει η ίδια καλλιτεχνικά ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Για 4η συνεχή χρονιά παρουσιαστής το διήμερο της εκδήλωσης ήταν ο χαρισματικός και καταξιωμένος επί 62 συναπτά χρόνια στον χώρο, καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής του κλασικού θεάτρου και του καλλιτεχνικού αθλητισμού, Αλέξης Κωστάλας. Η τεράστια εμπειρία του στις κορυφαίες εκδηλώσεις τον καθιστά μοναδικό!

Το αστείρευτο χιούμορ του και οι ανέκδοτες ιστορίες που διηγείται στα ενδιάμεσα των προγραμμάτων των χορωδιών κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που τον χειροκροτεί-χωρίς να το ζητήσει!

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή βράδυ έγινε η έναρξη με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο κύριο Γεώργιο Παπαναστασίου, την Περιφερειακή Σύμβουλο και Βοηθό του Περιφερειάρχη κυρία Αμαλία Βούλγαρη, τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Κύπρου κύριο Λουκά Ξενοφώντος,  εκπροσώπου του Πρέσβη στην Ελλάδα και την κυρία Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου κύριοι Βασίλειος Φωτάκης- το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Ευθύμιος Γρίβας-Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, πολλοί φιλόμουσοι κάτοικοι του Αγρινίου καθώς και άλλων περιοχών από Αιτωλοακαρνανία, Πάτρα και Αθήνα.

Στην είσοδο του μεγάρου υπήρχε κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (Τμήμα Αγρινίου)  που παρείχε την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

Στην είσοδο επίσης λειτουργούσε και εκθεσιακό περίπτερο του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», καθώς οι οργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ υποστηρίζουν τις κοινωνικές δομές της πόλης του Αγρινίου.

Παρόντα στην εκδήλωση ήταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και συνεργείο της τηλεόρασης «Αχελώος».

Τον λουλουδένιο στολισμό του πάλκου της σκηνής προσέφεραν τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» και η εκπρόσωπό τους κυρία Κατερίνα Πουρνά απηύθυνε χαιρετισμό στη εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του συμμετέχοντος στην εκδήλωση  Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» Αγρινίου κύριος Θέμης Γαμβρούλης βράβευσε την κυρία Χρυσούλα Τασολάμπρου με ειδική πλακέτα  για την προσφορά της στο χορωδιακό τραγούδι. Ακόμα ο κύριο Γαμβρούλης επέδωσε στον κύριο Κωστάλα ένα σπάνιο εκδοτικό Λεύκωμα της Αιτωλοακαρνανίας. (Ντίνος Θεολογίτης, Αιτωλοακαρνανία-Περιήγηση, εκδόσεις Σταμούλη Αγρίνιο 2004).

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 20 Οκτώβρη ανέβηκαν στην σκηνή και παρουσίασαν τα έργα τους έξι χορωδίες.

1. Χορωδία «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου η Αγία Σκέπη» ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Μαέστρος : Χρύσα Τασολάμπρου

2. Χορωδία Πολιτιστικού Σωματείου «Διαμαντίδου» ΚΥΠΡΟΣ, Μαέστρος : Μαρία Διαμαντίδου

3. Φιλόμουσος Σύλλογος Καρουσάδων «Ντίνος Θεοτόκης» ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Μαέστρος : Σπυρίδων Μακρής

4. Χορωδία «Ορφέας» ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Μαέστρος : Άννα Πανοπούλου

5. Χορωδία Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Άγιος Πολύκαρπος»,Μαέστρος : Ρακοπούλου Γεωργία

6. Χορωδία «The Jan Szyrockί Memorial Choir σ 'Ν Pomeranian Universίty ο Technology», Szczecin POLAND (Στετίνο Πολωνίας), Μαέστρος : Szymon Wyrzykowski

Την δεύτερη ημέρα, Σάββατο βράδυ 21 Οκτώβρη παρουσίασαν τα προγράμματά τους  εννιά χορωδίες και τελευταία-ξανά με άλλο πρόγραμμα-η χορωδία από την Πολωνία.

1. Χορωδία «Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλλουρίον» ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Μαέστρος : Βέρα Χαρτοφύλακα

2. Μικτή Χορωδία «Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ»,- ΑΧΑΪΑΣ, Μαέστρος : Αρετούσα Νικολοπούλου

3. «Χορωδία ΤΡΙΠΟΛΗΣ», Μαέστρος : Αμαλία Γούλα

4.  Φωνητικό Σύνολο «Τέττιγες» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Μαέστρος : Τέτα Βασιλάκη

5. «ΣυνΩΔΗπόροι» ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Μαέστρος : Ήβη Παπαθανασίου

6. Παραδοσιακή και βυζαντινή Χορωδία Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής Δράμας «Η Αναγεωηθείσα Μακεδονία», Μαέστρος : Ευάγγελος Τσαρούχας

7. «Χορωδία ΤΗΝΟΥ», Μαέστρος :Γεωργία Μπακογιάννη

8.  «Χορωδία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος ΔΡΑΜΑΣ», Μαέστρος : Μπουχορίκου Ευθυμία

9. «Η Ηχώ των καταρρακτών ΕΔΕΣΣΑΣ», Μαέστρος : Σωτήρης Δραγούμης

10. Χορωδία «The Jan Szyrocki Memorial Choir ο 'Ν Pomeranian University ο Technology», Szczecin, Poland,  Μαέστρος : Szymon Wyrzykowski. (H Πολωνέζικη χορωδία ανέβηκε στην σκηνή και τις δυο βραδιές).

Όλες οι χορωδίες μετά την παρουσίαση των έργων τους έτυχαν βράβευσης από ειδικά κατασκευασμένη πλακέτα και έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής. Τα βραβεία επέδωσαν κυρίες και κύριοι που με τον ένα ή άλλο τρόπο εργάζονται για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και συνεισέφεραν στην διοργάνωση του φεστιβάλ, είτε από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου είτε σαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής ή απλοί ιδιώτες.

 Οι χορωδίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου, καταχειροκροτήθηκαν από το Αγρινιώτικο κοινό και όλοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές που με επιμονή και κόπο εργάζονται μήνες προετοιμάζοντας την εκδήλωση. Προσπαθούν και  φέρνουν στην πόλη ότι καλύτερο υπάρχει στον χώρο.

Ευχόμαστε δύναμη στους διοργανωτές και στην Καλλιτεχνική διευθύντρια κυρία Τασολάμπρου, που το 5ο Φεστιβάλ θα την βρει ακόμα πιο πολυάσχολη, μια και σύντομα θα επωμισθεί τα νέα της καθήκοντα της Δημοτικής Συμβούλου.

Συγχαρητήρια για τον άψογο συντονισμό του ήχου στην αίθουσα του Μεγάρου, που με διαρκή προσπάθεια πέτυχε ο τεχνικός ήχου κύριος Βασίλης Καπελλάκης (Kapellakis Sound) και ο βοηθός του.

 (Το πλήρες πρόγραμμα και τα στοιχεία των χορωδιών ακολουθούν στο τέλος του κειμένου, για όσους θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα και ενδιαφέροντα στοιχεία για τις χορωδίες και τα ιστορικά τους.)

Α.Κ.Κ.































































Η χορωδία «Αγία Σκέπη»

Έχει 10 χρόνια λειτουργίας ως επίσημο πολιτιστικό – πνευματικό σωματείο με έδρα το Αγρίνιο και η δράση του είναι μη κερδοσκοπική, ενώ λειτουργεί ως πραγματικό κύτταρο πολιτισμού στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Η χορωδία «Αγία Σκέπη» έχει πλαισιώσει μουσικά και ψαλτικά πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού, εκκλησιαστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα όπως :

-        ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ παρουσία της ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου

-        «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

-        «Ηλιαχτίδα», «ΕΛΕΠΑΠ

-        Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

-        Γηροκομείο Αγρινίου

-        Εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου , του Δήμου Μεσολογγίου , του Δήμου Αγράφων

-        του Δήμου Θέρμου , του Δήμου

-        Εκκλησιαστικές Ακολουθίες

Η χορωδία έχει βραβευτεί από :

-        τον «Σύνδεσμο Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος» δύο φορές σε διεθνή φεστιβάλ

-        τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων «Ο Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός»

-         τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής

 

ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

 

                 

 

Ιδρύτρια -  καλλιτεχνική διευθύντρια και Χοράρχης είναι η Χρυσούλα Τασολάμπρου, Διπλωματούχος Μουσικοδιδάσκαλος και Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Σχολής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών   

-        Ιδρύτρια του «Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»

-        Ιδρύτρια του «Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Αγρινίου»

-        Συνεργαζόμενη καθηγήτρια στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (από το 2017).

-        Ιδρύτρια του “Διεθνούς Σώματος Ιεροψαλτριών στη Βυζαντινή Μουσική”

-            ‘Εχει Αρχιερατική άδεια να ψάλλει σε μητροπόλεις της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό.     

Από το 1996 ψάλλει περιστασιακά στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης της Ι.Μ. Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, ενώ έχει ψάλλει στις Βουλιαράτες (Βόρειος Ηπειρος) την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, στην Μητρόπολη Αθηνών και στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

-        Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών Ελλάδος.

-        Ιδρύτρια της χορωδίας «Αγία Σκέπη» στην οποία διδάσκει αφιλοκερδώς.

-        Συγγραφέας του μουσικών βιβλίων σε βυζαντινή παρασημαντική γραφή (είναι η πρώτη γυναίκα συγγραφέας με βυζαντινή γραφή) με προλογισμό από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

-        Εχει σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ü Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων

ü Λαογραφία – Σύγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός

ü Ελληνικός Πολιτισμός και Εκπαίδευση (Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία)

-        Είναι μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αγρινίου

-        Άρθρα της που αφορούν στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού μέσω της μουσικής έχουν φιλοξενηθεί σε έγκριτα μουσικά περιοδικά καθώς και σε συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο και την Ελληνική και Ιταλική τηλεόραση. 

 

Για την αφιλοκερδή προσφορά της στον Ελληνικό Πολιτισμό έχει βραβευτεί

ü από τον όμιλο για την UNESCO

ü στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο 10ο Διεθνές φεστιβάλ χορωδιών και Ορχηστρών

ü από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διευθυντών Χορωδιών Ελλάδος

ü από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών και Ορχηστών Ελλάδος

ü έχει επαινεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο

Σημαντικές στιγμές

Τον Μάιο του 2022 η χορωδία Αγία Σκέπη και υπό τη διεύθυνση της κ. Τασολάμπρου

Ø παρουσίασε στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι το μουσικό έργο «Παναρμόνιον»

Ø Έψαλλε τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων στον ναό της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ.κ. Ανδρέα

Ø Παρουσίασε την εκδήλωση «Της Ανατολίας Ωδή» στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

 

Βιογραφικό σημείωμα   Μαρία Ανδρέου Διαμαντίδου

Ιδρύτρια του πολιτιστικού σωματείου “Διαμαντίδου”.

Καλλιτεχνική Διεθυθύντρια σε ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις.

Διοργανώτρια πολλών φιλανθρωπικών εκδηλώσεων εντός και εκτός Κύπρου.

Διοργανώτρια διαφόρων μουσικών, χορευτικών, μουσικοθεατρικών και θεατρικών εκδηλώσεων εντός και εκτός Κύπρου.

Διοργανώτρια διαγωνισμών ταλέντων και διαγωνισμών

 Έχει Πτυχίο- μουσικολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πτυχίο Νομικής – ΑΡΜΟΝΙΑ- Μουσικό Σχολείο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-  Ελληνικές αρχές Μ.Α. στοΕθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διπλώματα : διδακτικό δίπλωμα από το London College of Music at Thames University in Guitar Performance.

ALCM διδακτικό δίπλωμα από το London College of Music at Thames University in Piano Performance.

Grade 8 ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Grade 8 ΠΙΑΝΟΥ, Grade 8 ΚΙΘΑΡΑΣ

Διδάσκει πιάνο και Θεωρία τηςΜουσικής,  Ιστορίας τηςΜουσικής/ ΜουσικήΑνάλυση/ ΚριτικήΑκρόαση/ Αυτοσχεδιασμός/ Ενορχίστρωση/ Σύνθεση/ Σύνολα/ Αίθουσα Μουσικής/ Πρίμα Βίστα.

Σεμινάρια

·       Προβλήματα της Μουσικής

·       Ρόλος και κίνηση στην Πορεία της μουσικής

·       Διδασκαλία παιδικών τραγουδιών για εξάσκηση της Ομαδικής εξάσκησης.

·       Διαφορετικές μέθοδοι διδασκαλίας

·       Πρόσφατες τάσεις στην μουσική  τεχνολογία

·       Επιλογή μαθητών και διδακτική χορωδία

·       Συγκρότημα Δημιουργίας και εκπαίδευσης

·       Ακούγοντας τη μουσική του ανθρώπινου αντίκτυπου στις λειτουργίες

·       Ενοργνάνωση

·       Μουσική ανάλυση

·       Κριτική ακρόαση

·       Αυτοσχεδιασμός

·       Ακουστική εκπαίδευση

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

 

  • ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΗ

  • ΟΥΛΛΑ ΧΑΛΑΛΙΝ ΣΟΥ

  • ΤΗΛΛΥΡΚΩΤΙΣΣΑ

  • Ρουλα μου μαρουλα μου

  • Μηλια 

 

ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ << ΝΤΙΝΟΣ   ΘΕΟΤΟΚΗΣ>>

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η χορωδία Καρουσάδων ιδρύθηκε το 1957 με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, την αφύπνιση , την διάπλαση και  την διάδοση της μουσικής παιδείας, με  σεβασμό στην πολιτιστική  μας κληρονομιά.

Ο Σύλλογος μας από την ιδρυσή του  έχει  συμμετάσχει σε τοπικά  φεστιβάλ, σε  εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των Καρουσάδων και της Κέρκυρας καθώς και σε παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, στο φεστιβάλ Βέροιας, στο Κομπότι της Αρτας , Ιωάννινα ,στην Δράμα Πατρα ,Αθήνα ,Θεσσαλονίκη, 

Η χορωδία μας από 2014 διοργανώνει το ετήσιο Χορωδιακό Φεστιβάλ στους Καρουσάδες, στο χώρο του Μοναστηρίου του Αγίου Ιωάννη Καρουσάδων και στην παραλία της Αστρακερής εναλλάξ στα οποία συμμετέχουν χορωδίες της Κέρκυρας και  από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η  συμμετοχή μας στο ετήσιο εκκλησιαστικό  φεστιβάλ Κέρκυρας που γίνεται στο Ναό του Αγίου Γεωργίου είναι δεδομένη με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το ρεπερτόριο της μικτή μας χορωδίας είναι παραδοσιακό , έντεχνο και , εκκλησιαστικό

Από την ίδρυση της χορωδίας έχουμε συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους μαέστρους , με τελευταίο από το  2022  τον μαέστρο κύριο Σπυρίδωνα  Μακρή  ο οποίος είναι γεννημένος στην Γερμανία το 1971 αλλα οι ρίζες του είναι από την Κέρκυρα όπου και σπούδασε αρμονία με τον καθηγητή τον συνθέτη κον Σπύρο Μαυρόπουλο

Τελειοποίησε τις σπουδές του στο Εθνικό  ωδείο Αθηνών με τον κερκυραίο καθηγητή  κον Παύλο Βεντουρά και έχει λάβει μαθήματα σύνθεσής με τον καθηγητή – συνθέτη Παπαδημητρίου  Νικόλαο.

Διδάσκει Αρμονία από το 1997 στο μουσικό σχολείο Κερκύρας και ασχολείται με τις χορωδίες από το 2010

 

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

1.    Η καρδιά μου σαν βαρκούλα

2.    Μενεξέδες και ζουμπούλια

3.    Της εκκλησιάς τα σκαλοπάτια

4.    Μήλο μου κόκκινο

5.    Μια βαρκούλα θα αρματώσω

 

Χορωδία <<ΟΡΦΕΑΣ>> Αγρινίου

Ο Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ ιδρύθηκε το 1894 και είναι ο αρχαιότερος Σύλλογος της πόλης. Η πρώτη ανδρική χορωδία συγκροτήθηκε το 1936. Πήρε την τελική μορφή της μικτής χορωδίας το 1954. Φημισμένοι μαέστροι, όπως ο Δενάρδος, ο Κούτνας, ο Τζινιόλι διηύθυναν τη χορωδία επί σειρά ετών. Το 1974 τη χορωδία ανασύστησε ο αείμνηστος κορυφαίος συμπολίτης μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου, ο οποίος και τη διηύθυνε μέχρι το 1990. Από το 1998 μέχρι το 2020 τη χορωδία διηύθυνε ο καταξιωμένος μαέστρος Β. Στεφάνωφ. Ανεκτίμητη η ηθική και υλική υποστήριξη του επί σαράντα πέντε χρόνια αείμνηστου προέδρου Θ. Ροντήρη. Σπουδαία η δράση των τελευταίων είκοσι χρόνων της χορωδίας. Πραγματοποίησε οκτώ ταξίδια και είκοσι πέντε εμφανίσεις στο εξωτερικό. Εξήντα συναυλίες και δεκαπέντε χορωδιακές συναντήσεις. Απέσπασε τέσσερα βραβεία. Από το 2021 τη χορωδία διευθύνει η κ. Άννα Πανοπούλου.

 

Άννα Πανοπούλου

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου σπούδασε Πιάνο, Θεωρητικά και Μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ . και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Διεύθυνσης Χορωδίας με τους Γ. Αδαμίδη , Αντ. Κοντογεωργίου , Κ. Κωνσταντάρα κ.α. Υπηρέτησε στην Β/θμια Εκπ/ση από το 1988, διευθύνοντας την χορωδία <<ΑΛΘΑΙΑ >> του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου από την ίδρυσή του, με την οποία έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς. Διευθύνει την χορωδία <<ΟΡΦΕΑΣ>> Αγρινίου από το 2021.

Στο πιάνο η κ. Αγγελική Δαλιάνη

 

Ερμήνεψαν:

 

1)“Ave Verum Corpus”- Moteto του Wolfgang Amadeus Mozart

 2)”Ανάγκη να σε πάρω εγώ.” (Από τον κύκλο με την κιμωλία του B.Brecht σε μετάφραση Οδ. Ελύτη) Μουσική:Μάνος Χατζιδάκις. Χορωδιακή επεξεργασία : Γιώργος Κουρουπός.

 3) “ Όταν ανθίζουν πασχαλιές.” Στίχοι μουσική Σταύρος Κουγιουμτζής. Εναρμόνιση Ι.Καρκάλας

 4)” Η Σμύρνη”. Μουσική  Απόστολος Καλδάρας, Στίχοι Πυθαγόρας

 5) “Απρίλης.” Μίκης Θεοδωράκης. Χορωδιακή επεξεργασία  Βασίλης Τενίδης

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

« Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «ο Άγιος Πολύκαρπος» είναι φορέας διατήρησης της μνήμης της Μικρασιατικής Ιστορίας . Δραστηριοποιείτε στα Χανιά και έχει ιδρυθεί από μικρασιάτες πρόσφυγες 1ης γενιάς .Ενεργό κομμάτι της αδελφότητας είναι η χορωδία , η οποία και ιδρύθηκε  το 2010 , με χοράρχη τον π.Β. Κιάσο.

Σκοπός της ίδρυσής της είναι , η καταγραφή , και η διάδοση των μουσικών ακουσμάτων της Μικράς Ασίας, η συλλογή αυθεντικών τραγουδιών και η όσο περισσότερο αυθεντική απόδοσή  τους.

Πέρα από αυτό όμως έχει στο ρεπερτόριό της παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα , αλλά και έντεχνα τραγούδια .

Από το 2012 μέχρι σήμερα , μαέστρος της χορωδίας , είναι η Γεωργία Ρακοπούλου.

Έχει ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα , σε χορωδιακά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στα Χανιά ,αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και  ασχολείται με την καταγραφή , διάσωση και ερμηνεία μικρασιατικών τραγουδιών , όπως μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει επεκτείνει τις δράσεις της στο θέατρο παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία παραστάσεις.

Επίσης ασχολείται με τις ιστορικές φωτογραφικές αναπαραστάσεις , με τις οποίες εμπλουτίζει τις συναυλίες της. 

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Αγρινίου , θα παρουσιάσει 4 παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης και 1 έντεχνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.    ΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ

2.    ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

3.    ΣΕ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ

4.    ΟΣΟ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ

5.    ΠΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

The Jan Szyrocki Memorial Choir of West Pomeranian University of Technology, Szczecin

 

The Jan Szyrocki Memorial Choir of West Pomeranian University of Technology, Szczecin was founded in November 1952 by the then student of the Szczecin University of Technology, later a professor - Jan Szyrocki, who continued the function of Artistic Director and Choir Conductor until 2003. The ensemble under his leadership has become one of the best and most interesting academic choirs in the world. He has performed thousands of concerts, hundreds of international tours, phonographic recordings, participation in the most prestigious festivals and in performances and premieres of vocal-instrumental and a cappella works.

In October 2006, a few years after the death of prof. Szyrocki, a student of prof. Jan Szyrocki, Szymon Wyrzykowski became the choir's conductor and artistic director.

In addition to a rich a cappella program, the ensemble performs numerous oratorio and cantata works of various epochs, with particular emphasis on works from the 20th and 21st centuries. Many contemporary composers dedicated their works to the choir, which became their first performer.

The ensemble has many awards and distinctions to its credit (including the Bronze Lute of the Legnica Cantat competition). For its activities in the field of culture, the choir has received a number of the highest decorations, awards and medals from state and regional authorities.

 

Recent awards won by the CHAPS team:

- 1st place at the choir festival in Trnava, 2007, Slovakia,

- Grand Prix at the 4th International Festival "Rybnik Autumn Choral", 2008, Poland,

- Grand Prix at the Choir Festival in Szamotuły, 2008, Poland,

- 1st place at the 41st Legnica Cantat Choir Competition, 2010, Poland,

- Special Award for them. Francisco Vallejos at the International Song and Habaner Competition in Torrevieja, 2010, Spain,

- Grand Prix at VII. National Competition of Christmas Carols and Pastorales, Chełmno, 2012, Poland

- Grand Prix at the International Choir Competition in Rumia, 2012, Poland

- Gold Diploma at the International Festival of Choral Music Feliks Nowowiejski in Barczewo, 2015, Poland,

- 1st place in the Pop and Sacred Music categories at the Canco Mediterrania International Choir Competition in Lloret de Mar, 2015, Spain,

- Golden Band (Category - Mixed Choirs) and a special award for the best piece by a Polish composer (Stabat Mater - Marek Jasiński) at the 3rd International Passion Music Festival in Szczecin (March 18-20, 2016), Szczecin, 2016, Poland,

- Golden Diploma in the category of mixed choirs and the award for the best piece of film music at the International Contemporary Music Competition "Music Everywhere", Gdańsk, 2016, Poland.

- Golden Diploma (female composition) at the International Choir Festival "Rainbow" (29-31.09.2019), St. Petersburg, 2019, Russia,

- 1st place in the category of mixed choirs at the International Ohrid Choir Festival (23-26.08.2019), Ohrid, 2019, Macedonia,

- 1st place in the Open category at the 4th World Festival of Virtual Choirs in Bandung (03-08/09/2021), Bandung, 2021, Indonesia.

Η Μνημιακή Χορωδία Jan Szyrocki του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Δυτικής Πομερανίας, Szczecin

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η χορωδία Jan Szyrocki του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Δυτικής Πομερανίας, Szczecin Πολωνίας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1952 από τον τότε φοιτητή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Szczecin, μετέπειτα καθηγητή - Jan Szyrocki, ο οποίος συνέχισε τη λειτουργία του καλλιτεχνικού διευθυντή και διευθυντή χορωδίας μέχρι το 2003. Το σύνολο υπό την ηγεσία του έχει γίνει μια από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές χορωδίες στον κόσμο. Έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες συναυλίες, εκατοντάδες διεθνείς περιοδείες, φωνογραφικές ηχογραφήσεις, συμμετοχές στα σημαντικότερα φεστιβάλ και σε παραστάσεις και πρεμιέρες φωνητικών-οργανικών και a cappella έργων.

Τον Οκτώβριο του 2006, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του καθ. Szyrocki, μαθητής του καθ. Ο Jan Szyrocki έγινε μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας.

Εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα a cappella, το σύνολο εκτελεί πολυάριθμα έργα ορατόριο και καντάτα διαφόρων εποχών, με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα του 20ου και 21ου αιώνα. Πολλοί σύγχρονοι συνθέτες αφιέρωσαν τα έργα τους στη χορωδία, η οποία έγινε η πρώτη τους ερμηνεύτρια.

Το σύνολο έχει στο ενεργητικό του πολλά βραβεία και διακρίσεις (συμπεριλαμβανομένου του Χάλκινου Λαούτου του διαγωνισμού Legnica Cantat). Για τις δραστηριότητές της στον τομέα του πολιτισμού, η χορωδία έχει λάβει μια σειρά από τα υψηλότερα παράσημα, βραβεία και μετάλλια από κρατικές και περιφερειακές αρχές.

Πρόσφατα βραβεία που κέρδισε η ομάδα CHAPS:

- 1η θέση στο φεστιβάλ χορωδίας στην Trnava, 2007, Σλοβακία,

- Grand Prix στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ "Rybnik Autumn Choral", 2008, Πολωνία,

- Grand Prix στο Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Szamotuły, 2008, Πολωνία,

- 1η θέση στον 41ο Διαγωνισμό Χορωδίας Legnica Cantat, 2010, Πολωνία,

- Ειδικό βραβείο για αυτούς. Ο Francisco Vallejos στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού και Habaner στην Torrevieja, 2010, Ισπανία,

- Grand Prix στο VII. Εθνικός Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικων Κάλαντα και Παστοράλες, Chełmno, 2012, Πολωνία

- Grand Prix στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στη Rumia, 2012, Πολωνία

- Χρυσό Δίπλωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής Feliks Nowowiejski στο Barczewo, 2015, Πολωνία,

- 1η θέση στις κατηγορίες Pop και Sacred Music στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Canco Mediterrania στο Lloret de Mar, 2015, Ισπανία,

- Golden Band (Κατηγορία - Μικτές Χορωδίες) και ειδικό βραβείο για το καλύτερο κομμάτι Πολωνού συνθέτη (Stabat Mater - Marek Jasiński) στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Passion Music στο Szczecin (18-20 Μαρτίου 2016), Szczecin, 2016, Πολωνία,

- Χρυσό Δίπλωμα στην κατηγορία των μικτών χορωδιών και το βραβείο του καλύτερου μουσικού κομματιού στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύγχρονης Μουσικής «Music Everywhere», Γκντανσκ, 2016, Πολωνία.

- Χρυσό Δίπλωμα (γυναικεία σύνθεση) στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ "Rainbow" (29-31.09.2019), Αγία Πετρούπολη, 2019, Ρωσία,

- 1η θέση στην κατηγορία μικτών χορωδιών στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Οχρίδας (23-26.08.2019), Οχρίδα, 2019, Μακεδονία,

- 1η θέση στην κατηγορία Open στο 4ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Εικονικών Χορωδιών στο Μπαντούνγκ (03-08/09/2021), Μπαντούνγκ, 2021, Ινδονησία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΣΤΡΟΥ Szymon Wyrzykowski   (ΑΓΓΛΙΚΑ)

 

Artistic Director and Conductor of CHAPS
Szymon began his music education when he was six years old. He studied in the Szczecin branch of the Poznań Music Academy at the Faculty of Choral Conducting under the direction of Professor Jan Szyrocki. In 2000 he commenced his second degree at the Fryderyk Chopin University of Music in Warsaw, at the Department of Composition, Conducting and Theory of Music. He studied under the direction of Professor Antoni Wit with the specialization in Symphony and Opera Conducting. Since he was seventeen he has been leading various vocal and instrumental groups around Poland. He is one of the co-founders of Mozart 2003 Association, in which he works as the artistic director. Together with the Association he has organized and performed over forty oratorio concerts in the major cities in Poland. He has collaborated with many personages of the art world including Jan Szyrocki, Kurt Masur, Richard Zieliński, Billy Harper, Marek Tracz, Paweł Łukaszewski, Andrzej Nikodemowicz, as well as Ernest Bryll and Krzysztof Kolberger. In 2006 he became the Artistic Director and Conductor of The Jan Szyrocki Memorial Choir of Szczecin University of Technology (CHAPS).

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

Ο Szymon ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση όταν ήταν έξι ετών. Σπούδασε στο τμήμα Szczecin της Μουσικής Ακαδημίας του Poznań στη Σχολή Διεύθυνσης Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Jan Szyrocki. Το 2000 ξεκίνησε το δεύτερο πτυχίο του στο Fryderyk Chopin University of Music στη Βαρσοβία, στο Τμήμα Σύνθεσης, Διεύθυνσης και Θεωρίας της Μουσικής. Σπούδασε υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Antoni Wit με ειδίκευση στη Συμφωνική και Διεύθυνση Όπερας. Από τα δεκαεπτά του χρόνια ηγείται διαφόρων φωνητικών και οργανικών συγκροτημάτων σε όλη την Πολωνία. Είναι ένας από τους συνιδρυτές του Mozart 2003 Association, στον οποίο εργάζεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Μαζί με τον Σύλλογο έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει πάνω από σαράντα συναυλίες ορατόριου στις μεγάλες πόλεις της Πολωνίας. Έχει συνεργαστεί με πολλές προσωπικότητες του κόσμου της τέχνης όπως οι Jan Szyrocki, Kurt Masur, Richard Zieliński, Billy Harper, Marek Tracz, Paweł Łukaszewski, Andrzej Nikodemowicz, καθώς και οι Ernest Bryll και Krzysztof Kolberger. Το 2006 έγινε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Αναμνηστικής Χορωδίας Jan Szyrocki του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Szczecin (CHAPS).

 

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΚΑΒΑΛΛΟΥΡΙΟΥ

1) Δόξα τη Αγία

Εκκλησιαστικό

 

2) Κωνσταντινούπολη

Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος

Μουσική: Γιάνκος Χαρτοφύλακας

 

3) Στρώσε το στρώμα σου για δυο

Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

 

4) Χάθηκε το φεγγάρι

Στίχοι: Βαγγέλης Γκούφας

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Μικτής Χορωδίας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας

Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας - Αχαΐας, δημιουργήθηκε το 2008. Σκοπός της, η συμβολή  στη διάδοση και ανάπτυξη του μουσικού μας πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού μας Κέντρου και άλλων φορέων της Πάτρας, σε πανελλήνιες χορωδιακές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, καθώς και σε πανελλήνιες συναντήσεις χορωδιών ΟΤΕ.

Το ρεπερτόριό της καλύπτει ευρύ φάσμα του έντεχνου, του λαϊκού  και του παραδοσιακού ελληνικού τραγουδιού.

Από το έτος 2020, μαέστρος ανέλαβε η κ. Αρετούσα Νικολοπούλου, η οποία κατέχει  Δίπλωμα Πιάνου, Πτυχίο Φούγκας και Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας. Είναι καθηγήτρια μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας.

 

Βιογραφικο μαέστρου Αρετούσα Νικολοπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα.

Είναι καθηγήτρια μαντολίνου  στο Μουσικό Σχολείο Πατρών. Κατέχει  Δίπλωμα Πιάνου,Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας Μονωδίας  και Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας. Από τα μαθητικά της χρόνια υπήρξε μέλος της παιδικής χορωδίας της Πολυφωνικής και στη συνέχεια της Μικτής χορωδίας του οργανισμού με πολλές συμμετοχές σε  φεστιβάλ και  βραβεύσεις σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς.

Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων Orff και Κodaly  σε Ελλάδα και Ουγγαρία (Kecskemet).

Aπό το 2004 διδάσκει  σολφέζ  a capella (σύστημα Kodaly ) στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών καθώς και θεωρητικά και πιάνο  στο Ωδείο της Πολυφωνικής  και παράλληλα έχει συνοδεύσει ως πιανίστα    διάφορα ορχηστρικά και χορωδιακά σχήματα σε πολλές συναυλίες  .

Το 2014  ανέλαβε τη θέση της μαέστρου του γυναικείου Χορωδιακού σχήματος της Πολυφωνικής ΕΜΜΕΛΕΙΑ και από  το 2016 διευθύνει την Παιδική Χορωδία του οργανισμού  με την οποία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες  παρουσιάζοντας χορωδιακά έργα  Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Από το 2020 ανέλαβε τη θέση της μαέστρου της μικτής Χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας.

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

H ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ιδρύθηκε ως μεικτό τμήμα το Μάρτιο του 1985 από τον ΝΙκο Γαργαλιώνη και  ομάδα Τριπολιτών φίλων της Πολυφωνικής Μουσικής με σκοπό την προαγωγή του χορωδιακούτραγουδιού και γενικότερα, της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κίνησης της Τρίπολης.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχει στο ενεργητικό της πάμπολλες εμφανίσεις τόσο στην

Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με πιο σημαντικές της τη συνεργασία με τον συνθέτη Δ. Λάγιο, την παρουσία της στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, την απόδοση του τροπαρίου της Κασσιανής στον Ι.Ν. Διονυσίου Αεροπαγίτη, τη συμμετοχή της στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στη μεγάλη συναυλία των 1000 χορωδών προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη στο Παναθηναϊκό στάδιο, τη βράβευση της γυναικείας νεανικής χορωδίας στο διαγωνισμό ARTIVA 2019, την πρόσφατη συνεργασία της με τον μεγάλο συνθέτη Χρ.Λεοντή κ.ά.

Είναι αυτή που εμπνεύστηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών ( ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.) που έχει γίνει πλέον θεσμός. Αυτή που διοργανώνει τα Πανελλήνιας εμβέλειας ετήσια Φεστιβάλ για, τον ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ, τη FOLK μουσική, τη θρησκευτική μουσική –που πραγματοποιείται στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως -, όλα με συμμετοχή πλήθους χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρώτος Μος της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ήταν ο Μιχάλης Γαργαλιώνης.

Σήμερα το σωματείο διατηρεί τέσσερα τμήματα, τη Μεικτή 50μελή χορωδία με μαέστρο την καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, Αμαλία Γούλα, τη Γυναικεία Νεανική 30μελή χορωδία LA VITA με μαέστρο την, καθηγήτρια πιάνου, Ελένη Αλεξοπούλου, την προπαιδική 25μελή χορωδία τα ΣΚΑΘΑΡΙΑ με μαέστρο, επίσης, την Ελένη Αλεξοπούλου και την παιδική χορωδία τα ΣΠΟΥΡΙΤΙΑ με μαέστρο, επίσης, την Αμαλία Γούλα.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΣ ΓΟΥΛΑ

 

Γεννήθηκε στην Τρίπολη όπου και κατοικεί .

Σπούδασε μουσική στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών καθώς και  στο παράρτημα της Τρίπολης , όπου και απόκτησε δίπλωμα πιάνου ( Μιχάλης Γαργαλιώνης , Στέλλα Παπαγρηγορίου, Γιάννης Καστρινός), πτυχίο δασκάλου ηλεκτρικού αρμονίου (Γιάννης Καστρινός ), πτυχία ωδικής , αρμονίας (Τάσος Ψαρρός), αντίστιξης και φούγκας (Γιάννης Μεταλλινός), δίπλωμα ακορντεόν ( Στέλλα Παπαγρηγορίου).

Είναι  αριστούχος απόφοιτος ανθρωπιστικών σπουδών του ΕΑΠ στο τμήμα Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.  Επίσης, αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου από τον Κυπριανό Κατσαρή, την Δόμνα Ευνουχίδου και τους Lukas  David, Sergei Matvienko.

Υπήρξε επί σειρά ετών καθηγήτρια στο Ελληνικό ωδείο.

Συνεργάζεται με ωδεία της Αρκαδίας και Αργολίδας ως καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων θεωρητικών.

Στο μουσικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα διαφορετικών μουσικών περιόδων. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες ως σολίστ και έχει συνεργαστεί με χορωδίες, λυρικούς καλλιτέχνες, σύνολα μουσικής δωματίου, μουσικά σχήματα και ορχήστρες, παίζοντας Ελληνική και Διεθνή μουσική, δίνοντας παραστάσεις στον Ελλαδικό χώρο. Κορυφαία συνεργασία της ήταν δύο παραστάσεις με την παγκοσμίου φήμης Κινέζα βιολονίστα  Leia Zhu.

Σε συνεργασία με τον Αρκάδα ποιητή Τάκη Τζίβα και τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης παρουσίασε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ένα κύκλο τραγουδιών με δικές της πρωτότυπες συνθέσεις.

Σήμερα είναι μαέστρος στην χορωδία του  Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης στην Δημητσάνα, μαέστρος στη Μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, πιανίστα στη Νεανική –Γυναικεία Χορωδία « LA VITA »  και καθηγήτρια στο μουσικό σχολείο Καλαμάτας.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

1.    Γέλα πουλί μου

2.    Τα λόγια και τα χρόνια

3.    Κάνε το δάκρυ σου

4.    Γιαρέμ

5.    Μες του Αιγαίου

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Φωνητικό σύνολο ‘’Τέττιγες’’

Το φωνητικό σύνολο ‘’Τέττιγες’’ είναι ένα χορωδιακό σχήμα, του Μουσικοφιλολογικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου ‘’Ο Ακρίτας’’.

 Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2022 στην Καλαμάτα, μετά από πρωτοβουλία των μελών με κίνητρο την ανάγκη έκφρασης μέσω του τραγουδιού.

Απαρτίζεται από 25 μέλη, γυναίκες και άνδρες από την ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός  του συνόλου είναι η μουσική καλλιέργεια των μελών μέσα από το χορωδιακό τραγούδι και η δημιουργία ενός πολιτιστικού κυττάρου διάδοσης και αξιοποίησης της μουσικής παράδοσης και ανάπτυξης της μουσικής παιδείας.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται στα πλαίσια της παραδοσιακής-έντεχνης ελληνικής και ξένης μουσικής.

Η πρώτη εμφάνιση του συνόλου πραγματοποιήθηκε στις  17 Δεκέμβρη 2022, στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που έγινε στον ‘’ Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας’’ με τη συμμετοχή και άλλων χορωδιών της περιοχής. Συμμετείχε στις 26 Μαίου στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και στις 27 Μαίου στην 1η Χορωδιακή Συνάντηση Ζακύνθου, όπου απέσπασε πολλά θετικά σχόλια, ως πρωτοεμφανιζόμενο σύνολο. 

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, το σύνολο συνεχίζει τη δράση του, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της μουσικού Τέτας Βασιλάκη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

H Τέτα Βασιλάκη είναι μουσικός, τραγουδίστρια, καθηγήτρια πιάνου και σύγχρονου τραγουδιού με ευελιξία και δραστηριότητα σε ετερόκλητα είδη μουσικής, σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο αλλά και στην παραδοσιακή μουσική κάνοντας διασκευές. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στα backing vocals και το vocal arrangement.

 

Γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά  κλασσικό  και σύγχρονο τραγούδι. Διαθέτει Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης  και Δίπλωμα Πιάνου και δίπλωμα σύγχρονου τραγουδιού

έχει εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης

Από το 2019 μέχρι και σήμερα διευθύνει τις χορωδίες:   ‘’Τέττιγες’’ Καλαμάτας και τους ‘’Τροβαδούρους της Μεσσήνης’’.

Είναι ιδρυτικό μέλος της νεοσύστατης rock band ‘’Innuendos’’ της Καλαμάτας κάνοντας φωνητικά.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του βραβευμένου φωνητικού συνόλου ‘’Μελίφωνο’’ στην Καλαμάτα.

Το 2020  συνίδρυσε και είναι μέλος  του γυναικείου φωνητικού συνόλου ‘’Μπόνες νότες’’ στη Ζάκυνθο κάνοντας και vocal arrangement  μέχρι σήμερα για το σύνολο αυτό.

 

Από το Σεπτέμβρη του 2022  ανήκει στο δυναμικό του Ωδείου

Κalamata Lab Music Education  όπου  διδάσκει σύγχρονο τραγούδι και πιάνο.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ηχογραφήσεις (συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσική για το θέατρο κλπ.)

 

 

 

 

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

 

1.    Τα λαμπρά θαλασσοπούλια

2.    Τα παιδιά του Πειραια

3.    Αστο το χεράκι σου

4.    Ο πειρασμός

 

συνΩΔΗπόροι Ζωγράφου

Η χορωδία συνΩΔΗπόροι Ζωγράφου σχηματίστηκε το Φεβρουάριο του 2016 από μια παρέα γονέων του 12ου Δημοτικού σχολείου Ζωγράφου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου γονέων. Η χαρά του ομαδικού τραγουδιού και ο ενθουσιασμός  γρήγορα τράβηξαν νέα μέλη από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, δημιουργώντας έτσι έναν ζωντανό οργανισμό με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η χορωδία πραγματοποίησε συναυλίες με τραγούδια από τον κινηματογράφο, την εποχή του μεσοπολέμου, τη δεκαετία του 60 τη μελοποιημένη ποίηση και την μικρασιατική καταστροφή.

Συνεργάστηκε με το Δήμο Ζωγράφου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 2019 και 2022 ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας συμμετείχε διαδικτυακά στους εορτασμούς των 250 χρόνων από τη γέννηση του L.V. Beethoven μέσω του προγράμματος #globalodetojoy.Το καλοκαίρι του 2022 πήρε μέρος στο χορωδιακό φεστιβάλ στην Αιδηψό και πλαισίωσε τα αποκαλυπτήρια του χάλκινου γλυπτού της Νικης στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ. Τον Μάιο του 2023 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια του 16ουΦεστιβάλ μουσικών συνόλων.

Διεύθυνση Ήβη Παπαθανασίου

https://el-gr.facebook.com/pages/category/Musician-band/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%A9%CE%94%CE%97%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B9-984007655111481/

https://youtube.com/@user-qw2kn5mc7s

Ήβη Παπαθανασίου

Η Ήβη Παπαθανασίου σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αντίστιξη και φούγκα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠ.Θ. και τσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη: Δημήτρη Πάτρα). Συνέχισε τις σπουδές της στο TrinityCollege of Music του Λονδίνου με τον DerekAviss και απέκτησε το Μεταπτυχιακό τίτλο με διάκριση το 1997 και το Master in Performance and RelatedStudies από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1998.

Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ με πιάνο καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2001.

Το 2016 δημιούργησε τη χορωδία «συνΩΔΗποροι Ζωγράφου» με την οποία έχει παρουσιάσει ποικίλα προγράμματα εντός και εκτός Αττικής. Είναι επίσης μαέστρος της παιδικής χορωδίας «12 νότες»

Τραγούδια

1 Canzone del mal di luna

2. Το Μπλουζ της Λεμονιάς

3. Προσφυγιά

4. Της ξενιτειας

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

 

Η Χορωδία Τήνου, βασικό συστατικό του Συλλόγου «Φιλόμουσοι Τήνου», δημιουργήθηκε το 2022. Αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια της Χορωδίας Κώμης την οποία δημιούργησε και διευθύνει από το 2011 η μουσικοπαιδαγωγός και καθηγήτρια φωνητικής Γεωργία Μπακογιάννη.

 

Ως Χορωδία Κώμης έχει δώσει πολλές συναυλίες με ποικίλη θεματολογία και έχει συμμετάσχει επανειλημμένως στο φεστιβάλ Τήνου. Έχει επίσης συμπράξει με το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έχει συνεργαστεί με πολλούς έγκριτους μουσικούς, εξερευνώντας είδη όπως η τζαζ και η ροκ μουσική.

 

Εκτός Τήνου έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Χορωδιών Σύρου (2019), ενώ το 2018 εμφανίστηκε σε εκδήλωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

 

Από τον Ιούνιο του 2022, η Χορωδία Κώμης μετονομάσθηκε σε Χορωδία Τήνου και συνεχίζει τη δράση της πάνω στα ίδια χνάρια.

 

Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της έγινε τον Φεβρουάριο του 2023 στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ) με ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την εύρεση της ιεράς εικόνας της Μεγαλόχαρης. Η συναυλία περιελάμβανε άσματα και ύμνους διαφόρων εποχών και δογμάτων με θέμα την Παναγία.

 

Η χορωδία Τήνου, ως νησιωτικό σχήμα, προσπαθεί να ενδυναμώνει και  να εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή της Τήνου αλλά, παράλληλα, φιλοδοξεί να έρθει σε επαφή και με την ευρύτερη χορωδιακή δραστηριότητα της χώρας μας.

 

Βιογραφικό Γεωργίας Μπακογιάννη

 

Η Γεωργία Μπακογιάννη γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Απέκτησε Δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο και δίπλωμα μονωδίας από το ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Επίσης, κατέχει Πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου και μονωδίας. Από το 1996 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα μουσικής. Από το 2009 ζει και δραστηριοποιείται στην Τήνο.

Το 2011 δημιούργησε στο χωριό Κώμη μία χορωδία η οποία εξελίχθηκε, δυνάμωσε και εδραιώθηκε στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Τήνου. Στόχος της μαέστρου ήταν εξαρχής η μουσική καλλιέργεια των χορωδών, η εξοικείωσή τους με την παρτιτούρα και την πολυφωνία και η επαφή τους με γνωστά και άγνωστα έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Μεγάλη βαρύτητα δίνει επίσης στην εκπαίδευση της φωνής και στην ανακάλυψη των φωνητικών δυνατοτήτων του κάθε χορωδού.

Ταυτόχρονα με τη χορωδία Κώμης, δημιούργησε και την τρίφωνη παιδική χορωδία TINangels, η οποία λειτούργησε έως το 2019.

Το 2022, με τη συνδρομή αξιόλογων συνεργατών, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συλλόγου «Φιλόμουσοι Τήνου» με σκοπό την προβολή του χορωδιακού τραγουδιού, αλλά και άλλων πολιτιστικών δράσεων εντός και εκτός της νήσου.

1) Ανάγκη να σε πάρω εγώ (Μπέρτολντ Μπρεχτ/Βασίλης Ρώτας - Μάνος Χατζιδάκις)

2) Ecce mundi gaudium (Ανώνυμου, 12ος αιώνας - Γαλλία)

3) Παρακαλώ την Παναγιά (Μεσαιωνικό κυπριακό τραγούδι)

4) Madonna della grazia (Παραδοσιακό Κάτω Ιταλίας)

5) Μάνα μου, μάνα (Μαρωνίτικος ύμνος του Λιβάνου)

 

Σολίστες: Σοφία Καπατσέλου, Κατερίνα Θεοδοσίου

 

Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής ¨Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία¨.

Το 1906 οι κάτοικοι της Χωριστής Δράμας έχοντας πλούσια οικονομική, πνευματική, πολιτιστική και εθνική δραστηριότητα και με την καθοδήγηση του τότε Μητροπολίτη Δράμας ιεροεθνομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, προχώρησαν στην ανέγερση επιβλητικών κτισμάτων. Μεταξύ αυτών και ενός νεοκλασικού κτιρίου, το μόνο που σώζεται από εκείνη την περίοδο, το Αναγνωστήριο του Συλλόγου μας με βιβλιοθήκη, μουσικοδιδασκαλείο και αίθουσα με θεατρική σκηνή. Σε αυτό το κτίριο μέχρι και σήμερα στεγάζεται ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής ¨Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία¨. Αναμφισβήτητα είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους της Βορείου Ελλάδος με ενεργή συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου και με κύριο μέλημα του την διατήρηση της ντόπιας Μακεδονικής παράδοσης της περιοχής της Δράμας, δραστηριότητες που καθιστούν την Χωριστή πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Μια από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες του συλλόγου είναι και η διοργάνωση των καρναβαλικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο της αποκριάς. Από το 1976 μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος πρωτοστατεί στις πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις συνεχίζοντας, τα σατιρικά έθιμα που έλαβε ως παρακαταθήκη από τους προγόνους του. Στο πέρασμα του χρόνου και μέχρι σήμερα συνεχίζεται η πλούσια πολιτιστική δράση  του Συλλόγου μας με κορωνίδα του την Φιλαρμονική Μπάντα που δημιούργησε και συνεχίζει να παράγει επαγγελματίες μουσικούς, δημιουργώντας λαϊκές και παραδοσιακές ορχήστρες που διαπρέπουν, την θεατρική ομάδα που ανεβάζει κάθε χρόνο με επιτυχία θεατρικές παραστάσεις, την χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής που συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και τα τμήματα παραδοσιακών χορών όλων των ηλικιών που εκπροσωπούν τον Σύλλογο μας σε χορευτικές συναντήσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Ευάγγελος Τσαρούχας γεννήθηκε στην Δράμα το 1986.

Η αγάπη του για την Μουσική είναι έκδηλη από τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Σπουδάζει Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή μουσική και αργότερα η κατάκτηση του Διπλώματος Μουσικοδιδάσκαλου της Βυζαντινής μουσικής του δίνει την δυνατότητα να μεταδώσει την αγάπη για την μουσική και στους μαθητές του.

Η συμμετοχή του στη χορωδία "Δομέστικοι της Δράμας" του δίνει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κορυφαίους Άρχοντες Πρωτοψάλτες όπως Αθανάσιο Καραμάνη, Χαρίλαο Ταλιαδώρο κ.α

Από το 2006 μέχρι σήμερα, διδάσκει ως καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής σε διάφορες σχολές, ωδεία και συλλόγους της Ελλάδας (Κατερίνη, Καρδίτσα, Δράμα), δημιουργώντας παράλληλα και Ψαλτικούς Χορούς που η αναγνωσιμότητά τους είναι γνωστή σε όλο το πανελλήνιο, με συμμετοχές σε πολυπληθή Φεστιβάλ Χορωδιών και Μουσικής. Παράλληλα, ασχολείται με την καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής της Δράμας, δημιουργώντας με τους συναδέλφους καθηγητές παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, παραδοσιακή ορχήστρα που μελετά, ερευνά, διασώζει και διαφυλάττει, καθώς και μεταλαμπαδεύει και προβάλλει την πλούσια μουσική μας παράδοση, δίνοντας συναυλίες και δημιουργώντας εκδηλώσεις προς εκπλήρωση αυτού του σκοπού. Επίσης είναι Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν.Εισοδίων Της Θεοτόκου Χωριστής Δράμας όπου και Πρωτοψαλτεί τα τελευταία 16 συναπτά έτη. Τέλος συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα, με τα οποία πραγματοποιεί εκδηλώσεις και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας συνεργαστεί με αξιόλογα ονόματα του παραδοσιακού και έντεχνου ρεπερτορίου, καθότι οι μουσικές του ανησυχίες από το 2012 έως και σήμερα, τον οδηγούν στα μονοπάτια της δισκογραφίας με δεκάδες σε κυκλοφορία ηχογραφημένα τραγούδια, των οποίων η σύνθεση και στίχοι είναι δικοί του

 

     ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

1.    Της  Νάουσας το κάστρο

2.    Κοίτα με γλυκιά μου αγάπη

3.    Μια γαλάζια περιστέρα & Αντε να χαμηλώναν τα βουνά

4.    Της Ανταλένιας το όνομα

5.    Σαϊτιά

.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ο  εξωραϊστικός πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας μετρά 25 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 1995 και στηρίζει κάθε προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας παράδοσης, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται για τον Εξωραϊσμό της περιοχής του οικισμού στον οποίο ανήκει. Με πρόεδρο τον κύριο Μαυρίδη Χρήστο, φιλοξενεί τμήματα παραδοσιακών και ποντιακών χορών, εκμάθησης αργαλειού, ζωγραφικής και πολλά άλλα.

 Η  χορωδία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Δράμας, με χοράρχη την κ. Μπουχορίκου Ευθυμία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2019 και αριθμεί 25 μέλη.  Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ στη βόρεια Ελλάδα  σε συνεργασία  με άλλους δήμους και πολιτιστικούς φορείς. Σκοπός της είναι η ανάδειξη της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Τα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια αποτελούν βασικό κορμό του ρεπερτορίου της. Στο  πλαίσιο της προβολής, διάσωσης και διάδοσης της  ντόπιας μουσικής της Δράμας αλλά και της παραδοσιακής μουσικής  που αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε από  κάθε γωνιά της πατρίδας μας, η χορωδία του Συλλόγου έχει οργανώσει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου συνοδεία καταξιωμένων οργανοπαικτών και ευελπιστεί στη συνέχιση αυτού του έργου. Την εμφάνισή μας στο διεθνές  χορωδιακό φεστιβάλ  Αγρινίου πλαισιώνουν οι καταξιωμένοι μουσικοί του Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Προσοτσάνης, καθώς και το τμήμα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου  μας, με χοροδιδάσκαλο τον Παναγιώτη Τσιμπερίδη.

Λύρα: Θανάσης Γλάβας και Θοδωρής Γλάβας

Νταχαρές: Παπάζογλου Καλλιόπη και Μανόλης Μαρούσης

Τραγούδι: Άρτεμις Γρηγοριάδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΑΡΧΗ

Η κ. Μπουχορίκου Ευθυμία εργάζεται ως  ειδική παιδαγωγός στο ειδικό σχολείο Δράμας. Παράλληλα, είναι πτυχιούχος βυζαντινής μουσικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού  και αγαπά ιδιαιτέρως την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Διετέλεσε για πολλά έτη μέλος της χορωδίας βυζαντινής μουσικής του Κ.Ω.Θ. Διηύθυνε τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου , τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και τις χορωδίες ενηλίκων και παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Δράμας, με τις οποίες πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις στη Δράμα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

 

Το σημα μας.jpg

Σύντομο Βιογραφικό

 

Το τμήμα χορωδίας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», με τον διακριτικό τίτλο «Η ηχώ των καταρρακτών», λειτουργεί ως Μικτή Χορωδία, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Σωτήρη Δραγούμη (ακορντεόν), με 60 περίπου ενεργά μέλη.

 

Μετά από μια μικρή διακοπή επαναλειτούργησε το 2022 και έχει ήδη συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ Δήμων και πολιτιστικών φορέων της χώρας μας, αναπτύσσοντας παράλληλα εθελοντική δράση με εμψυχωτικές επισκέψεις σε φορείς της περιοχής μας.

 

Στις εκδηλώσεις, παρουσιάζει ένα αξιόλογο χορωδιακό σχήμα, με ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών!

Σύντομο Βιογραφικό Μαέστρου.

 

Σωτήρης Δραγούμης 62 ετών, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.  Μουσικός με σπουδές στην Έδεσσα και ειδίκευση στο Ακορντεόν.  Συμμετοχή σε ορχηστρικά λαϊκά σχήματα και μέλος τετράφωνων χορωδιακών συνόλων Αθήνας και Έδεσσας.

Την τελευταία πενταετία, εμψυχωτής και μαέστρος, της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Έδεσσας.

Από το 2022, μαέστρος της χορωδίας «Η Ηχώ των καταρρακτών», του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας, Μέγας Αλέξανδρος.

 

   ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

1.     Προσευχή   Χάρις Αλεξίου

2.      Έφυγες   Χρήστος Νεπκας

3.      Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ   Βασίλης Τσιτσάνης

4.      Απ' της Ζέας το λιμάνι   Γιάννης Παπαϊωάννου

5.      Έλα να πάμε τσάρκα   Απόστολος Χατζηχρήστος

 Σ' αγαπώ  (Φύσαγε τ' αγέρι)   Γιάννης Πάριος

 

 

Α.Κ.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Ένα Βίντεο αφιερωμένο στην μνήμη όσων χάθηκαν στα Τέμπη…