10.000 χρήστες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα Gefyravergas.gr

Η επισκεψιμότητα αναγνωστών στην ιστοσελίδα Gefyravergas.gr ξεπέρασε σήμερα 21η Οκτωβρίου 2022 το νούμερο των 10.000!

Μέσα σε δυο χρόνια τα άρθρα για την Γέφυρα Βέργας και για εκδηλώσεις στον Βάλτο-Ευρυτανία-Αγρίνιο-Θέρμο-Μακρυνεία και Αργιθέα  διαβάστηκαν από πολλούς συμπολίτες μας και τους ευχαριστώ πολύ.

Τα άρθρα θα συνεχίσουν να έχουν ενδιαφέρον και να προσφέρουν καινούργιες τεκμηριωμένες πληροφορίες στο αναγνωστικό κοινό, κυρίως για την Γέφυρα Βέργας και την γύρω περιοχή.

Η βασικότερη πληροφορία, που δεν έχει αναρτηθεί ακόμα, έχει να κάνει με την προέλευση της ονομασίας της γέφυρας.

Τους τελευταίους 6 μήνες έλαβα πληροφορίες από τα Οθωμανικά αρχεία, φυλάσσονται στην Άγκυρα της Τουρκίας, που τεκμηριώνουν γεγονότα που συνέβησαν εδώ στην Γέφυρα Βέργας πριν το 1711.

Αυτές οι πληροφορίες είναι για τους Έλληνες κατοίκους από τους οποίους πήρε το όνομά της η γέφυρα και είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, σύντομα θα αναρτηθούν.

Ακόμη σε επεξεργασία βρίσκονται πολλά άλλα ιστορικά θέματα της περιοχής. Ένα σημαντικό από αυτά είναι για το Δημοτικό Σχολείο. Από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους έχω στην διάθεσή μου όλο το αρχείο του.

Το ξεκίνημά του έγινε τον Μάη του 1957 εδώ στο παλιό σπιτάκι δίπλα στο ποτάμι. Εδώ που γράφω το κείμενο αυτό, όπως και τα περισσότερα από τα προηγούμενα. Στο ίδιο μικρό δωμάτιο πρωτοξεκίνησε το Σχολείο της Γέφυρας Βέργας Πετρώνας. Το παραχώρησε-χωρίς ενοίκιο-ο μακαρίτης πατέρας μου Κωνσταντίνος Αποστόλου Καρακώστας προκειμένου να γίνει σχολείο. Γιατί ήρθε ο δάσκαλος και οίκημα δεν υπήρχε…

Πρώτος Δάσκαλος ο Θεοχάρης Λιόγκας από το Μενίδι.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά θα βρείτε σε επόμενες αναρτήσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάζετε τα γραφτά μου.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Γέφυρα Βέργας 21η Οκτ. 2022

Blog Gefyra Vergas over 10,000 views until today 21st October 2022

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.