Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Χαλκιόπουλο Βάλτου (11-21 Αυγ.2022)

 

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθηνών και Πειραιώς «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» οργάνωσε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Χαλκιόπουλο Ορεινού Βάλτου. Κράτησαν από τις 11 Αυγούστου έως τις 21 και είχαν προσελκύσει πολλούς επισκέπτες όχι μόνο από το χωριό αλλά και από την γύρω περιοχή.

Η μεγάλη ποικιλία των δρώμενων ικανοποίησε όλους όσους τις παρακολούθησαν, μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να πούμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις ήταν οι καλύτερες όλων των προηγούμενων ετών.

Ο Σύλλογος γιορτάζει την επέτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυσή του. Ο Πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο και οι πολλοί εθελοντές εργάστηκαν από τις αρχές Αυγούστου για να τα καταφέρουν να δώσουν μία εξαιρετική και αλησμόνητη εκδήλωση.

Το δεκαήμερο αυτό, πλήθος επισκεπτών θαύμασε τα εκτεθειμένα στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιοπούλων βιβλία Βαλτινών συγγραφέων. Και τα εκθέματα για τον Χαλκιοπουλίτη στην καταγωγή Ποιητή Κωσταντίνο Χατζόπουλο.

Η εκδήλωση-με τα τέσσερα βασικά θέματα-συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του χωριού και της γύρω περιοχής του Ορεινού Βάλτου και γιατί όχι, ολόκληρου του σημερινού Δήμου Αμφιλοχίας.

Γιορτή μελιού

Για πρώτη φορά χάρις στην πρωτοβουλία του συλλόγου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου η πρώτη έκθεση μελιού από τους μελισσοπαραγωγούς  της περιοχής. Ήταν μία εξαιρετικά οργανωμένη έκθεση προϊόντων μελιού που με την εργασία του ο σύλλογος έφερε εις πέρας. Το στήσιμο των περιπτέρων και ο στολισμός τους έγινε με μεράκι από τους οργανωτές και τους μελισσοκόμους. Εθελοντής κουβάλησε από την Αθήνα τεράστιες  γλάστρες με βασιλικούς, που μετά βίας χώρεσαν στο αυτοκίνητό του. Η προσοχή στην λεπτομέρεια έκανε την διαφορά από άλλες προχειροεκθέσεις.  Αυτοπροσώπως οι παραγωγοί και οι συνεργάτες τους-μέλη των οικογενειών τους- εξηγούσαν στους επισκέπτες λεπτομέρειες που για τους περισσότερους είναι άγνωστες, ενώ προσέφεραν και δείγματα των ποικίλων προϊόντων τους.

Οι επισκέπτες έμαθαν τόσες πολλές πληροφορίες σχετικές με το μέλι από τον επιστήμονα ομιλητή Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτ/νίας Γεωπόνο κ. Σάββα Βλάχο.

Ο κ. Βλάχος στην ομιλία του τόνισε την ιδιαίτερή του χαρά να βρίσκεται στην πρώτη εκδήλωση για το μέλι στην περιοχή. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους παραγωγούς που συμμετέχουν και τους επισκέπτες.  Μίλησε για τα οφέλη του μελιού και το σύστησε ανεπιφύλαχτα σαν βασικό και το καλύτερο συμπλήρωμα υγιεινής διατροφής, ειδικά για τα παιδιά.

Αναφέρθηκε στην μελισσοκομία της Ελλάδας που έρχεται παγκοσμίως η δεύτερη σε παραγωγή μελιού. Μίλησε για την συμβολή της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, προς το επάγγελμα του μελισσοκόμου.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε όλες τις απόψεις, ιδέες και προτάσεις. Στα πλαίσια της σωστής πληροφόρησης, ο ντόπιος μελισσοκόμος κ. Παύλος Κακαρούνας, εκπροσωπώντας  τους συμμετέχοντες συναδέλφους του, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του, και ευχήθηκε να καθιερωθεί η γιορτή μελιού στο Χαλκιόπουλο.

Με παράσταση Καραγκιόζη, συνεχίστηκε η εκδήλωση. Τα διδακτικά «παθήματα» του Καραγκιόζη παρακολούθησαν και απόλαυσαν πολλές δεκάδες παιδιών, ακόμα και μεγάλοι!


















 Βραδιά Χατζόπουλου και βιβλιοπαρουσιάσεων

 

Η επόμενη βραδιά της 12ης  Αυγούστου ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Κωσταντίνο Χατζόπουλο και στην βιβλιοπαρουσίαση βιβλίων δύο καταξιωμένων Χαλκιοπουλιτών συγγραφέων.

Η έκθεση για τον Χατζόπουλο παράμεινε ανοιχτή όλο το δεκαήμερο.   Τα εκθέματα παραχωρήθηκαν πρόθυμα από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου. (είχαν όλα εκτεθεί στο Αγρίνιο στα πλαίσια του εορτασμού του έτους Χατζόπουλου στα 100 χρόνια από τον θάνατό του το 1920). Ο κ. Ευάγγελος Τσιούνης τα παρέλαβε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δήμου Αγρινίου κ. Χρήστο Γαρουφαλή. Τα πολύτιμα αντικείμενα, με κορυφαίο το σπάνιο πορτραίτο του Χατζόπουλου, τα μετέφερε με την δέουσα προσοχή στο Χαλκιόπουλο. (ο κύριος Τσιούνης διαβεβαίωσε τον Δήμο Αγρινίου ότι δεν απαιτείται φύλαξη από εταιρεία security. Την ασφαλή φύλαξη του μοναδικού και σπάνιου πίνακα-έργο τέχνης-ανέλαβε και εγγυήθηκε ο ίδιος).  Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η φιλόλογος κυρία Αλεξάνδρα Χρήστου μίλησε για την ζωή και το έργο του Κωσταντίνου Χατζόπουλου που άφησε πίσω του. Μίλησε για την καταγωγή του Γιάννη Χατζόπουλου, πατέρα του ποιητή, από το Χαλκιόπουλο, τον γάμο του στο Αγρίνιο και για την πολυμελή οικογένειά του. Συνέχισε με τα σχολικά και φοιτητικά χρόνια του Κωσταντίνου, τις δημοσιεύσεις που έκανε, τα χρόνια της δικηγορίας του στο Αγρίνιο, την στράτευσή του στον αποτυχημένο πόλεμο του 1897, τα ταξίδια του στην βόρειο-δυτική Ευρώπη, στα γραφτά του-ποιήματα και πεζά, τον γάμο του, την εγκατάστασή του στην Ελλάδα το 1914, τις πολύπλευρες δραστηριότητές του και τέλος στον πρόωρο θάνατό του το 1920 πάνω στο καράβι που ταξίδευε για το Πρίντεζι της Ιταλίας.  

Η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας κυρία Μαίρη Χρυσικοπούλου, πρόεδρος του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτ/νίας, που έχει γράψει και βιβλίο για τον Ποιητή, απάγγειλε ποιήματά του και μίλησε για τον Ποιητή-λογοτέχνη-διανοητή Κωσταντίνο Χατζόπουλο.

Αναφέρθηκε στην ακτινοβολία που έχει ο Κωσταντίνος Χατζόπουλος έως τις ημέρες μας. Στην Γαλλία ειδικά τα τελευταία χρόνια τον θεωρούν σαν έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής του. Μίλησε για εκδηλώσεις που έγιναν πριν αρκετές δεκαετίες, αλλά και πρόσφατα στο Αγρίνιο και στις οποίες έλαβε μέρος. Συγκέντρωσε πολύ υλικό και έκανε δημοσιεύσεις που φωτίζουν πολλές άγνωστες πτυχές προσώπων και καταστάσεων περασμένων εποχών. Το 1998 εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον Χατζόπουλο. Μίλησε για το βιβλίο της Σάννυ Χατζόπουλου που γράφτηκε το 1933 και μεταφράστηκε από τα Γερμανικά στα Ελληνικά από την κόρη της Σέντα Χατζόπουλου το 1980. Και το οποίο το επιμελήθηκε η ίδια και εκδόθηκε από το Λαογραφικό Μουσείο το 2013. Μίλησε ακόμα για το έργο του Χατζόπουλου που αναγνωρίζεται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Μίλησε ακόμα και για άλλους Βαλτινούς ανθρώπους των γραμμάτων, δασκάλους-καθηγητές-συγγραφείς, που γνώρισε.

Η κυρία Μαίρη είναι η μόνη εν ζωή από τα ιδρυτικά μέλη του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος» που ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το μακρινό 1959…

Ακολούθησε η παρουσίαση δύο Χαλκιοπουλιτών συγγραφέων, του κυρίου Ανδρέα Ι. Μήτσου-παρουσιαστής ο ίδιος. Ο κύριος Μήτσου μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο που έχει τίτλο «Η Παγίδα, Βίωμα και Γραφή». Μίλησε για αυτό και διάβασε δύο διηγήματα. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου στην σύντομη περίληψη διαβάζομε: «Ο καθένας μπορεί να πέσει στην παγίδα της γραφής, εάν θελήσει να τακτοποιήσει το παρελθόν του και να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς…»

Της κυρίας Χριστίνας Ανδρ. Ταράτσα ήταν παρουσιαστής ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλειος Τηγάνης. Μίλησε για την Χαλκιοπουλίτισσα συγγραφέα. Συμμαθητής της στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Αρωνιάδας στην δεκαετία του 1970, ζωντάνεψε τις μαθητικές του αναμνήσεις. Για την εννιάχρονη Χριστίνα που στα διαλλείματα απάγγειλε  ποιήματά της και εκμυστηρευόταν στους συμμαθητές της ότι όταν μεγαλώσει θα γράφει βιβλία! Και πραγματοποίησε το όνειρό της!

Η ίδια η κυρία Ταράτσα μίλησε για το βιβλίο της που παρουσιάζεται και έχει τίτλο «Το ταξίδι μας με τη Φαίδρα» και περιγράφει ένα ταξίδι στον δρόμο της «διαφορετικότητας» και αφορά κυρίως στην ισχυρή βούληση κάθε ανθρώπου για έναν ανώτερο σκοπό που ξεπερνά τα όρια του «εαυτού» του. Περιγράφει την ζωή μιας οικογένειας που έχει ένα παιδί με «ιδιαιτερότητες». Την αποδοχή των γονέων της Φαίδρας για την πάθησή της και την ενθάρρυνση με όλη τους στην αγάπη στον τομέα που η κόρη τους είχε φυσικό ταλέντο, στο άθλημα της κολύμβησης. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου η συγγραφέας κυρία Ταράτσα θα τα διαθέσει για ενίσχυση του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ελληνικού Αργυρούπολης Ατόμων με Αναπηρίες «Ιππόκαμπος»

Παρόντες στην εκδήλωση για τον Χατζόπουλο και την παρουσίαση των βιβλίων ήταν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Κατσούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χριστόφορος Κουσιουρής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Ρεγκούτας, ο Αντιδήμαρχος για τα πολιτιστικά θέματα κ. Κωνσταντίνος Ριζογιάννης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Σεραφείμ Μακρής, ο πρώην Δήμαρχος Ινάχου κ. Αθανάσιος Τουρουνίδης και ο Ζωγράφος, γλύπτης και Καθηγητής Εικαστικών του Δήμου Αγρινίου κ. Αντώνης Ναστούλης και πάνω από 120 επισκέπτες.












Αγώνες δρόμου και μουσική βραδιά.

Το τρίτο κατά σειρά μέρος της καλοκαιρινής εκδήλωσης περιλάμβανε αγώνες δρόμου Ενός, Πέντε και Δέκα χιλιομέτρων, Παιδιών, Γυναικών και Ανδρών.

Την Τρίτη απόγευμα στις 16 Αυγούστου όλοι οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες από νωρίς προσήλθαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Στην αρμόδια επιτροπή του Συλλόγου από μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές έγινε καταγραφή των αθλητών και επιδόθηκαν τα νούμερα τους για τους αγώνες.

Αφετηρία όπως και πέρυσι η είσοδος του Δημοτικού Σχολείου όπου τοποθετήθηκε μια  τεράστια φουσκωτή αψίδα σε σχήμα κεφαλαίου  «Π», που ο Πρόεδρος του Συλλόγου το έφερε από την Αθήνα.

Κάτω από την αψίδα παρατάχθηκαν τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή για τον πρώτο αγώνα του ενός χιλιομέτρου. (33 αγόρια και κορίτσια).

Τα…ανυπόμονα νιάτα ξεκίνησαν πριν ο Πρόεδρος προλάβει να πει το «τρία» και να σφυρίσει με τη σφυρίχτρα του!

Αγόρια και κορίτσια, σύνολο 33, έτρεξαν το ένα χιλιόμετρο σε χρόνους ρεκόρ! Πρώτος γύρισε στην αφετηρία και τέρμα ο Παναγιώτης Προύντζος με χρόνο 3’ και 27’’, Δεύτερος ο Θεόδωρος Κολοκυθάς με χρόνο 3’ και 32’’, και τρίτος ο Νικόλας Βαγγέλης με 3’ και 49’’. Από τα κορίτσια πρώτη ήρθε η Ελισσάβετ Ρήγα με 3’ και 31’’, 2η η Βερόνικα Κατσούλα 4’ και 07’’, 3η η Βασιλική Σφέτσα με 4’ και 57’’.

Στα πέντε χιλιόμετρα έλαβαν μέρος 15 αθλητές. 6 γυναίκες και 9 άνδρες. Πρώτος κατατάχθηκε ο Ηλίας Νικολάου με χρόνο 23’ και 05’’, δεύτερος ο Αλέξης Καναβός με χρόνο 24’ και 19’’ και τρίτος ο Λεωνίδας Κατσαντάς με χρόνο 24’ 20’’.  Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Αναστασία Ριζογιάννη με χρόνο 30’ 07’’, 2η η Χρυσίνη Ζαχαράτου με χρόνο 30’ και 14’’, και 3η η Ανδρονίκη Κατσιάδα με 34’ και 02’’.

Στην κατηγορία των δέκα χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 16 αθλητές. 14 άνδρες και 2 γυναίκες. Πρώτος ήρθε ο Κωνσταντίνος Μπαλούκης με χρόνο 41’ και 39’’, δεύτερος ο Δημήτριος Παπαδημητρίου με χρόνο 42’ και 32’’ και τρίτος ο Δημήτριος Τηγάνης κάνοντας χρόνο 44’ και 02’’. Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Λάουρα Ροκοπάνου με χρόνο 1ω 01' και 27'', 2η η Μαρία Νεφρού με χρόνο 1ω, 07’ και 17’’.

Για την ασφάλεια των αθλητών προηγούνταν περιπολικό της Αστυνομίας που διέθεσε για τον αγώνα το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού, ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας και συνοδά οχήματα με έμπειρους εθελοντές.

Κατά την απονομή ο πρόεδρος έδωσε  θερμά συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες, θερμά συγχαρητήρια και σε όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαρίστησε θερμά τον Δημήτρη Τηγάνη του Χρήστου, που επιβαρύνθηκε το σημαντικό κόστος της κατασκευής των κυπέλλων και των μεταλλίων, και τον πρώην Δήμαρχο Ινάχου Αθανάσιο Τορουνίδη, που επιβαρύνθηκε το κόστος της εκτύπωσης των αδιάβροχων αριθμών των δρομέων. Ευχαρίστησε ακόμα τον Βελισσάριο Καρκάνη για την προσφορά των χυμών, τον Οδυσσέα Προύντζο, για την προσφορά των νερών και τον Κώστα Βλάχο, για την προσφορά των δροσερών καρπουζιών.

Όλοι οι αθλητές μικροί και μεγάλοι έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια από τον διοργανωτή σύλλογο. Κύπελλα με την κατάταξη τους και το σήμα του Συλλόγου έλαβαν οι τρείς πρώτοι από κάθε κατηγορία.

Τα έπαθλα επέδωσαν στους νικητές ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης».

Ακολούθησε μουσική βραδιά από το γνωστό καλλιτεχνικό σχήμα της Αμφιλοχιώτικης παρέας «Καραβάν Σεράι» που πρόσφεραν την ποιοτική τους μουσική που κράτησε όλους μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα!















 Σηματοδότηση μονοπατιού. (οι φωτογραφίες από την χάραξη του μονοπατιού είναι του Ευάγγελου Τσιούνη).

Στο τέταρτο σκέλος της πρωτοφανούς πολυδιάστατης εκδήλωσης, το πρωί της 18 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν  στην Αρωνιάδα πάνω από 30 λάτρεις του βουνού και της ορεινής πεζοπορίας.

Με αφετηρία την Εκκλησία του Αγίου Θωμά περπάτησαν το προαιώνιο μονοπάτι προς Ξερακιά και σηματοδότησαν με ειδικά χρωματισμένα μεταλλικά πινακάκια και κόκκινη μπογιά  την διαδρομή από: Αρωνιάδα–Σαρμανίτσα–Ξερακιά (Καστανιές)–Άη Λιά–Κουλούρια–Παναγία–Αρωνιάδα. Η μετρημένη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων (με επιστροφή) κράτησε πέντε ώρες, λόγω των στάσεων για την σηματοδότηση που γινόταν σε εμφανή σημεία της διαδρομής σε κορμούς δένδρων και πέτρες.

Το μονοπάτι περνάει από φανταστικά τοπία, μέσα από δάση και ξέφωτα, πάνω σε ομαλούς λόφους. Ποικιλία δένδρων και θάμνων συναντά κανείς σε όλη την διαδρομή. 

Την εγκαταλειμμένη Ξερακιά, που τα παλιά χρόνια έσφυζε από ζωή, την αναφέρουν περιηγητές τους περασμένους αιώνες. Τα κάστανα ήταν ένα από τα προϊόντα της. Στο διάσελο του Αη-Λιά η ομάδα θαύμασε την απεριόριστη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το ξωκλήσι του Αη Λιά-άγνωστο πόσο παλιό είναι- λειτουργιέται από τους κατοίκους των διπλανών χωριών στην γιορτή του τον Ιούλιο.

Το μονοπάτι περνάει από την τοποθεσία «Κουλούρια», που για την Αρωνιάδα είναι ιστορικό σημείο μιας και διατηρούνται εκεί απομεινάρια στρογγυλού αρχαίου κάστρου. Είναι ένα από τα πολλά που βρίσκονται διάσπαρτα στον Ορεινό Βάλτο, τον τόπο που ζούσαν οι Αγραίοι πριν τρεις χιλιάδες χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Τσιούνης πληροφόρησε για την ιστορία του τόπου τους ορειβάτες-εθελοντές στην σηματοδότηση του μονοπατιού-και τους θύμισε ότι όλα αυτά τα ιστορικά έχουν γραφτεί σε παλιότερα τεύχη της εφημερίδας του Συλλόγου «Χαλκιοπουλίτικα Νέα» και ειδικά στο τεύχος 6. (τώρα έχει κυκλοφορήσει το τεύχος νο. 61)

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη σήμανση μονοπατιού, η δεύτερη κατά σειρά, μετά την περσινή στο μονοπάτι των νερόμυλων (ξύλινη πινακίδα ΔΕΞΙΑ στο δρόμο από Γέφυρα Χαλκιοπούλων προς Παλαιό Χαλκιόπουλο).

Το χρηματικό κόστος για τα υλικά σηματοδότησης καλύφθηκε από τον σύλλογο. Ο πρόεδρος έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες πεζοπόρους/ορειβάτες και ευχαρίστησε τον δραστήριο Χαλκιοπουλίτη  κ. Χριστόφορο Καραγεώργο (πρόεδρο του ορειβατικού συλλόγου Κορίνθου) για τη πολύτιμη βοήθειά του και τις «επαγγελματικές» του υποδείξεις σχετικά με την σήμανση των μονοπατιών. Ευχαρίστησε τον κ. Μάρκο Πιστιόλη για τον ανεφοδιασμό της πολυμελούς ομάδας με νερά και αναψυκτικά, ψηλά εκεί στην Ξερακιά. Ακόμα για την βοήθειά του στον καθαρισμό του μονοπατιού την Πέμπτη 11 Αυγούστου που έκαναν παρέα με τον ορειβάτη Χριστόφορο Καραγεώργο.

Ευχαρίστησε τον κ. Φάνη Ριζογιάννη (Λιάκο) και τον Τάκη Μπούσγο που μαζί με τον Χριστόφορο Καραγεώργο, σηματοδότησαν το μονοπάτι.

Ακόμα τον κ. Οδυσσέα Προύντζο, που συσκεύασε με παγοκύστες τα νερά και τα έστειλε στον Αη-Λιά (Ξερακιά) με το Μάρκο.

Ο Σύλλογος ελπίζει και προσδοκά συμπαράσταση από τον Δήμο για αξιοποίηση των μονοπατιών. Κάνει δε σχέδια για το επόμενο μονοπάτι του χρόνου το καλοκαίρι!

Ο κ. Τσιούνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κατσούλα για την προσφορά του στην κάλυψη ηχητικά των εκδηλώσεων-Μελιού & Χατζόπουλου. Τον κ. Αντώνη Ναστούλη για την κατασκευή και δωρεά στον σύλλογο του πορτραίτου του ποιητή Κωσταντίνου Χατζόπουλου.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρομε τους «αφανείς ήρωες» που δούλεψαν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο των εκδηλώσεων. Κάποιοι από αυτούς που ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου είναι οι:

Χρήστος Λαυρέντζος, Τάκης Κουτσιούμπας, Γωγώ Μαυροειδή, Μελίνα Πλεξίδα, Ευτυχία Γιαννακοπούλου, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Καραχρήστος, Χρήστος Μουρτζιάπης, Αλέξανδρος Δημ. Κουτσιούμπας,  Φώτης Επ. Νέστωρας.

Ευχαρίστησε τέλος όλους όσους υποστήριξαν τα 40 χρόνια τον σύλλογο, αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα ύπαρξής του και τον στήριξαν ηθικά και οικονομικά.

Επιδίωξη του Συλλόγου είναι να συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό, με κάθε δυνατόν τρόπο, και να προσπαθεί να κάνει κοινωνούς του όλους τους Χαλκιοπουλίτες. 

Και κάτι τελευταίο, ο Σύλλογος πρόσφερε σε εκατοντάδες επισκεπτών πλουσιοπάροχα, σε όλες τις επί μέρους εκδηλώσεις, αναμνηστικά βαζάκια με μέλι, (σε ειδική συσκευασία του συλλόγου), πλούσιο μπουφέ με ποικίλα εδέσματα, γλυκά, φρούτα, τσίπουρο, αναψυκτικά και νερό-τόσο πολύτιμο το καλοκαίρι! 

 









Απόστολος Κων. Καρακώστας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”

Όμορφη Σπηλιά Καλάνας, Όρη Βάλτου, εξερεύνηση πριν 30 χρόνια.