Τα ρήγματα του δρόμου σε Μπαμπαλιό & Φλωριάδα έκλεισαν προσωρινά

 

Η κίνηση στον δρόμο του Ορεινού Βάλτου Δήμου Αμφιλοχίας έγινε πιο ασφαλής από χθες 5η Φεβρουαρίου μετά τις επισκευαστικές εργασίες που έγιναν στο Μπαμπαλιό και στην Φλωριάδα.

 

Τα ρήγματα παρουσιάστηκαν τον προηγούμενο μήνα και άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έφερε στην περιοχή μηχανικούς της καθώς και γεωλόγους από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

 

Η μελέτη και εκτίμηση των ζημιών ολοκληρώθηκε μετά από πολλές επιτόπιες έρευνες των ρηγμάτων και καθιζήσεων από τον Προϊστάμενο του τμήματος συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κιτσοπάνο, τον μηχανικό κ. Χρήστο Πέτρα, την μηχανικό κα. Βιβή Λαγού Επιστημονική συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Θ. Μαυρομάτη, και τους Γεωλόγους από την ΕΑΓΜΕ, τον Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Νικόλαο Νικολάου από τα κεντρικά και τους Δρ. Ευάγγελο Νικολάου και Δρ. Παναγιώτη Πάσχο από την  Περιφερειακή Μονάδα ΕΑΓΜΕ της Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα.

 

Ο Δήμος Αμφιλοχίας μέσω του Αντιδημάρχου  Έργων, Ύδρευσης & Πολιτικής Προστασίας  κ. Νικολάου Νίκα, του επίσης Αντιδημάρχου υπευθύνου για το Περιβάλλον, καθαριότητα, πράσινο και προμήθειες κ. Λεωνίδα Κατσαντά, καθώς και με τους τοπικούς προέδρους των κοινοτήτων Μπαμπαλιού κ. Αναστασίου Αποστολάκη και Φλωριάδος κ. Μίλτου Οικονόμου και κοινοτικού συμβούλου κ. Ευθυμίου Σταμάτη,  έκαναν επανειλημμένες επισκέψεις και παρακολουθήσεις της εξέλιξης των φαινομένων στην περιοχή του Δήμου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και ενημέρωναν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

Ο Εργολήπτης Δημοσίων Έργων κ. Ν. Νικολόπουλος παράλληλα με τις  εργασίες που εκτελεί στον οδικό άξονα προς τον Ορεινό Βάλτο ανταποκρίθηκε άμεσα και αποκατάστησε τις ζημιές του οδοστρώματος στα σημεία Μπαμπαλιού και Φλωριάδας ώστε η διέλευση των τροχοφόρων να γίνεται με ασφάλεια. Η τελική αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί όταν ο χειμωνιάτικος καιρός το επιτρέψει. 

 

Μέχρι τότε καλό θα είναι όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί να ακολουθούν τις συστάσεις που τα τοποθετημένα σήματα υποδεικνύουν. Όπως την χαμηλά ταχύτητα και την αποφυγή προσπεράσματος στα επιστρωμένα με αμμοχάλικο τμήματα του δρόμου.

 

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τους Ήρωες Πιλότους τίμησε η Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

«Καλή Ανάσταση Πατέρα μου»

“Η προσφορά των Στάϊκων στον Αγώνα του 1821”